Στο Ντουμπάι, πλέον απαγορεύεται η παρασκευή φαγητού που περιέχει αλκοόλ ως συστατικό. Αυτό σημαίνει ότι πιάτα όπως η σάλτσα κρασιού, τα γλυκά που περιέχουν λικέρ ή ακόμα και το αγαπημένο τιραμισού, πλέον δεν επιτρέπονται. Η απαγόρευση αυτή βασίζεται σε έναν παλιό νόμο, ο οποίος είχε μείνει σε αδράνεια για κάποιο διάστημα, αλλά τώρα έχει επανέλθει σε εφαρμογή.
Η απόφαση αυτή επηρεάζει αρκετά τη γαστρονομική σκηνή του Ντουμπάι, καθώς οι σεφ και οι εστιάτορες και τα ξενοδοχεία θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις συνταγές τους και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Αν και το αλκοόλ συχνά εξατμίζεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ο νέος περιορισμός είναι ξεκάθαρος και απαιτεί την πλήρη απομάκρυνση οποιουδήποτε αλκοολούχου στοιχείου από τις συνταγές.
Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει συζητήσεις στους επαγγελματικούς κύκλους, με μερικούς να τη βλέπουν ως μια αυστηρή ερμηνεία των κανόνων και άλλους ως μια επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες του Ντουμπάι.