Piña Colada – Το εθνικό ποτό του Puerto Rico

pina colada

Η πρώτη Piña Colada σερβιρίστηκε στις 16 Αυγούστου 1954, στο Caribe Hilton’s Beachcomber Bar στο San Juan, πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο. 
Λίγους μήνες νωρίτερα, ο δημιουργός του, Ramón “Monchito” Marrero, είχε ένα αίτημα από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου να δημιουργήσει ένα νέο signature κοκτέιλ  που θα εντυπωσίαζε έναν Top VIP επαναλαμβανόμενο πελάτη του Caribe Hilton. 

, Piña Colada – Το εθνικό ποτό του Puerto Rico

Ο Monchito, αποδέχτηκε την πρόκληση, πέρασε τρεις μήνες έντονης προσπάθειας και πειραματισμού, έως ότου τελικά δημιουργήθηκε η τέλεια Piña Colada του Ramón. 

, Piña Colada – Το εθνικό ποτό του Puerto Rico

Θα συνέχιζε βέβαια  να σερβίρει τις τροπικές λιχουδιές του στο ίδιο μπαρ για σχεδόν 40 χρόνια. Το Piña Colada είναι ένα γλυκό κοκτέιλ με βάση το ρούμι, που συνδέει το πανταχού παρόν τοπικό (λευκό) ρούμι με την κρέμα καρύδας και χυμό ανανά. 
Το Piña Colada έχει μια αίσθηση tiki και συνήθως παρασκευάζεται και αναμιγνύεται με θρυμματισμένο πάγο. Αυτό το κοκτέιλ μπορεί να είναι διακοσμημένο με τρίγωνα ανανά, και κεράσι αλλά μπορεί να πάρει πλήθος εξωτικών φρούτων ωε γαρνιτούρα.  
Χρησιμοποιείται κάποιες φορές  τριμμένη καρύδα, πασπαλισμένη πάνω από το μείγμα, σκόνη βανίλιας ή και εσάνς ορχιδέας. 
Το 1978 η Piña Colada ανακηρύχθηκε το επίσημο ποτό του Πουέρτο Ρίκο από την κυβέρνηση. Την ίδια χρονιά, στον κ. Μαρέρο εμφανίστηκε μαζί με μια έγχρωμη τηλεόραση ως δώρο με την επίτευξη του οτι κατάφερε να πουλήσει  3 εκατομμύρια Piña Colada. Το Caribe Hilton αναφέρεται ότι ακόμα και τώρα φτιάχνει περισσότερα από πεντακόσια Piña Colada την ημέρα.
Το πρωτότυπο Piña Colada:Συστατικά:
◉ 2 oz Λευκό ρούμι
◉ 1 oz Κρέμα καρύδας
◉ 1 oz Κρέμα γάλακτος
◉ 6 oz Φρέσκος χυμός ανανά
◉ 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένο πάγο
Τεχνική ανάμειξης: ΜπλέντερΠοτήρι: HighballΔιακόσμηση: Ανανά & κεράσι (προαιρετικά)Μέθοδος:Ανακατέψτε τα υλικά με θρυμματισμένο πάγο, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Διακοσμήστε με ανανά: ένα κεράσι κοκτέιλ, προαιρετικά προσθέστε μια πινελιά κρέμας γάλακτος στο μείγμα, πριν από την ανάμειξη.

Θα συνέχιζε βέβαια  να σερβίρει τις τροπικές λιχουδιές του στο ίδιο μπαρ για σχεδόν 40 χρόνια. Το Piña Colada είναι ένα γλυκό κοκτέιλ με βάση το ρούμι, που συνδέει το πανταχού παρόν τοπικό (λευκό) ρούμι με την κρέμα καρύδας και χυμό ανανά. 
Το Piña Colada έχει μια αίσθηση tiki και συνήθως παρασκευάζεται και αναμιγνύεται με θρυμματισμένο πάγο. Αυτό το κοκτέιλ μπορεί να είναι διακοσμημένο με τρίγωνα ανανά, και κεράσι αλλά μπορεί να πάρει πλήθος εξωτικών φρούτων ωε γαρνιτούρα.  
Χρησιμοποιείται κάποιες φορές  τριμμένη καρύδα, πασπαλισμένη πάνω από το μείγμα, σκόνη βανίλιας ή και εσάνς ορχιδέας. 
Το 1978 η Piña Colada ανακηρύχθηκε το επίσημο ποτό του Πουέρτο Ρίκο από την κυβέρνηση. Την ίδια χρονιά, στον κ. Μαρέρο εμφανίστηκε μαζί με μια έγχρωμη τηλεόραση ως δώρο με την επίτευξη του οτι κατάφερε να πουλήσει  3 εκατομμύρια Piña Colada. Το Caribe Hilton αναφέρεται ότι ακόμα και τώρα φτιάχνει περισσότερα από πεντακόσια Piña Colada την ημέρα.
Το πρωτότυπο Piña Colada:Συστατικά:
◉ 2 oz Λευκό ρούμι
◉ 1 oz Κρέμα καρύδας
◉ 1 oz Κρέμα γάλακτος
◉ 6 oz Φρέσκος χυμός ανανά
◉ 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένο πάγο
Τεχνική ανάμειξης: ΜπλέντερΠοτήρι: HighballΔιακόσμηση: Ανανά & κεράσι (προαιρετικά)Μέθοδος:Ανακατέψτε τα υλικά με θρυμματισμένο πάγο, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Διακοσμήστε με ανανά: ένα κεράσι κοκτέιλ, προαιρετικά προσθέστε μια πινελιά κρέμας γάλακτος στο μείγμα, πριν από την ανάμειξη.

Ένα άρθρο του Vassilios Canellos στο FnB-Pro

Ανώνυμο σχέδιο 24
Uncategorized
sarras

Γιατί τα Ξενοδοχεία στην Ελλάδα Σπανίως Επενδύουν σε Learning and Development: Οι Λόγοι και Τα Οφέλη

H απουσία τμημάτων εκπαίδευσης και ανάπτυξης “Learning and Development” στα περισσότερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα που επηρεάζει την ανάπτυξη και την ποιότητα των υπηρεσιών τους. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τον περιορισμένο αριθμό των ξενοδοχείων που επενδύουν σε

Διάβασε το άρθρο
Hoteltraining εκπαιδευση
Uncategorized
sarras

Το 80% των θέσεων εργασίας σε ξενοδοχεία δεν δημοσιέυονται ποτέ. Τι είναι το Hidden Job Market η αλλιώς κρυφή αγορά εργασίας;

Υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας στις οποίες δυστυχώς δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση. Το 80% των θέσεων εργασίας δεν δημοσιεύονται ποτέ στο διαδίκτυο. Αυτή η στατιστική πραγματικότητα αποτελεί ένα αναπόφευκτο κομμάτι της σύγχρονης αναζήτησης εργασίας. Σκεφτείτε για λίγο

Διάβασε το άρθρο
multitasking, efficiency, time management-2840792.jpg
Uncategorized
papadakispaul

Ο Κλειδί-Ρόλος των Middle Managers στην Επιτυχία των Ξενοδοχείων: Αναδεικνύοντας την Κρίσιμη Συνεισφορά των Middle Managers στην Επιτυχία

Τα ξενοδοχεία αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της βιομηχανίας του τουρισμού και της φιλοξενίας, παρέχοντας καταλύματα και υπηρεσίες σε εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε χρόνο. Η επιτυχία ενός ξενοδοχείου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, και ένας από τους σημαντικότερους είναι η αποτελεσματική διαχείριση. Στο

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top