“Κρασί” Τόσο πολύπλοκο αλλά και τόσο απλό. Ποτέ ίδιο, ποτέ δεδομένο!

χωρίς τίτλο 18

Ένα από τα πλέον σύνθετα καταναλωτικά προϊόντα της αγοράς σήμερα είναι το Κρασί .
Γεωργικό ή βιομηχανικό προϊόν; Προϊόν ή υποπροϊόν; Τόσο απλό και τόσο πολύπλοκο ταυτόχρονα. Τόσο προσιτό και τόσο απρόσιτο. Ποτέ ίδιο, ποτέ δεδομένο!
Πριν λίγα χρόνια ένας καθηγητής marketing management από τις Ηνωμένες Πολιτείες της
Αμερικής μου είχε πει πως ίσως ασχολούμαι με ένα από τα πιο τρελά για τον κλάδο της
επιστήμης του προϊόντα! Μάλιστα μου έδωσε συγχαρητήρια για την τρέλα μου και την
υπομονή μου. Τελικά, μόνο άδικο δεν είχε.
Σκεφτείτε πόσοι πολλοί παράγοντες επηρεάζουν το κρασί. Όχι μόνο το ¨ποτό¨ κρασί, τον
οίνο, αλλά την φιάλη κρασί που ένας καταναλωτής αγοράζει, στο εστιατόριο, στην κάβα,
στο Super Market.
Η τιμή, value for money, luxury, show off, φθηνό, ακριβό, προσιτό, απρόσιτο, κτλ.
Η ετικέτα, μοντέρνα, old school, περιγραφική, έξυπνη, φανταχτερή, κτλ
Το σχήμα της φιάλης, Αλσατίας, Βουργουνδίας, Μπορντώ, κτλ
Το χρώμα της φιάλης, του γυαλιού, φιμέ, διαφανές, πράσινο κτλ
Το όνομα του Παραγωγού, επώνυμος, ψαγμένος, εναλλακτικός, οίκος, νομάδας, κτλ
Η Περιοχή Προέλευσης, χώρα, νέος κόσμος, παλιός κόσμος, γεωγραφικό διαμέρισμα,
χωριό, όχθη, υποπεριοχή, κτλ
Το όνομα του κρασιού, η εμπορική ονομασία του. Εύκολο, μοντέρνο, διάσημο, κτλ
Βιολογικό, Οργανικό, Φυσικό, Βιοδυναμικό.
Λευκό, ροζέ, ερυθρό.
Αφρώδες, Ημιαφρώδες, Ήρεμο.
Ξηρό, σχεδόν ξηρό, ημίξηρο, ημίγλυκο, γλυκό, φυσικώς γλυκό, ενισχυμένο, λιαστό, icewein,
κτλ.
Κουραστήκατε;
Προσθέστε σε όλα τα ανωτέρω ένα από τα βασικότερα, την ποικιλία του σταφυλιού.
Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Ροδίτης, Σαββατιανό, Αγιωργίτικο, Ξινόμαυρο, Λημνιώνα. Ή μήπως
διεθνείς ποικιλίες όπως Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, Pinot Noir, Syrah, Merlot,
Cabernet Sauvignon.
Οι επιλογές δεν σταματούν ποτέ! Κατηγορίες και υποκατηγορίες, στυλ, χρονιές (σοδειές),
μόδα, pairing, διάθεση, ph, εποχή, περίσταση, θερμοκρασία περιβάλλοντος, ώρα της
ημέρας.
Οπότε ο ρόλος του οινοχόου καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικός είναι και πόσο
σύνθετος συνάμα.
Ο άνθρωπος που ασχολείται με το κρασί επαγγελματικά μπορεί να είναι επιχειρηματίας,
πωλητής, οινοχόος, σερβιτόρος, μετρ, ιδιοκτήτης κάβας, ξενοδόχος, εστιάτορας, μπάρμαν.
Μπορεί βεβαίως να είναι ένας winelover, ένας άνθρωπος που αγαπά να πίνει κρασί, αγαπά
το κρασί, την εικόνα του, την γεωγραφία του τα ταξίδια.
Ο οινοχόος ως επαγγελματίας του κρασιού οφείλει στα πλαίσια της δουλειάς του να είναι
ενημερωμένος για όλα τα παραπάνω και για άλλα τόσα πολλά γύρω από το σερβίρισμα, το
ταίριασμα με το φαγητό, τη διατήρηση, τη συντήρηση, την παρουσίαση και την πώληση του
στον πελάτη.
Η γνώση δε σταματά ποτέ. Οι συνήθειες είναι για να αλλάζουν. Εχθρός του καλού, το
καλύτερο.

Ένα άρθρο του Χρήστου Χριστόπουλου.

Δείτε Παρακάτω το σεμινάριο με θέμα το κρασί με εισηγητή τον Χρήστο Χριστόπουλο.

hoteltraining2023
Uncategorized
sarras

Αυτό το εστιατόριο προσφέρει έκπτωση εώς και 100% ανάλογα με το σωματότυπο σας

Όσο πιο αδύνατος είσαι τόσο μεγαλύτερη η έκπτωση! Αυτή είναι η ασυνήθιστη ιδέα που χρησιμοποιεί το Mongolias Master στο Kuching, ένα εστιατόριο στη Μαλαισία. Οι ειδικές εκπτώσεις είναι πολύ δημοφιλείς στα εστιατόρια. Ειδικά τώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα

Διάβασε το άρθρο
customer, expectation, service-1253483.jpg
Uncategorized
John Protopapadakis

Οταν η υπάλληλος σου λέει “δεν είναι δικιά μου ευθύνη αυτό!”

«Είμαι σε πάρα πολύ γνωστό μπεργκεράδικο, που μάλιστα δαπάνησε πριν χρόνια ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να κάνει rebranding (και να εστιάσει την προσοχή του στα burgers),  και κατευθύνομαι στο γκισέ, όπου δίνω παραγγελία. Η γλυκιά κοπελίτσα, γύρω στα 17-18,

Διάβασε το άρθρο
stairs, stages, feet-4574579.jpg
Uncategorized
sarras

Πώς να διεκδικήσεις την θέση εργασίας που επιθυμείς σε ένα ξενοδοχείο την επόμενη σεζόν

Εάν έχεις αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να κάνεις μία αναβάθμιση στην καριέρα σου υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις, που θα σε βοηθήσουν να δείξεις ότι είσαι το κατάλληλο άτομο για αυτή τη θέση εργασίας. Οταν αναζητήσεις εργασία

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top