Ταμίκο Χόντα: Η Γιαγιά Εργαζόμενη των McDonald’s σε Ηλικία 90 Ετών και 23 Χρόνια Αφοσίωσης στην Εταιρεία

Ανώνυμο σχέδιο 25

Στην καρδιά της περιοχής Chuo-ku της πόλης Kumamoto στην Ιαπωνία, υπάρχει ένα μοναδικό άτομο που έχει γίνει θρύλος λόγω της εργασίας της σε ταχυφαγείο. Το όνομά της είναι Ταμίκο Χόντα, και στην ηλικία των 90 ετών, διατηρεί τον τίτλο της πιο πιστής εργαζόμενης στον κόσμο του McDonald’s .

Τα τελευταία 23 χρόνια, η καθημερινή ρουτίνα της Ταμίκο Χόντα είναι san app tain;ia. Πέντε ημέρες την εβδομάδα, ξυπνάει στις 4 το πρωί για να προλάβει το λεωφορείο προς το κατάστημα McDonald’s για την βάρδια της . Η βάρδια της ξεκινά επίσημα στις 7:30 το πρωί, και δεν υπάρχουν προβλήματα που να δείχνουν ότι σκοπεύει να το εγκαταλείψει σύντομα. Από τις 190.000 γυναίκες υπαλλήλους που εργάζονται στα McDonald’s σε όλη την Ιαπωνία, η Ταμίκο Χόντα είναι η πρεσβύτερη. Η απέραντη ενέργειά της και η πάθος της για τη ζωή της της έχουν κερδίσει το αγαπητικό ψευδώνυμο “genki grandma.”

., Ταμίκο Χόντα: Η Γιαγιά Εργαζόμενη των McDonald’s σε Ηλικία 90 Ετών και 23 Χρόνια Αφοσίωσης στην Εταιρεία

Παρά το μικροσκοπικό της σώμα και την προχωρημένη ηλικία της, η Ταμίκο αφιερώνεται με όλη της την καρδιά στις τρίωρες βάρδιες της κάθε εργάσιμης ημέρας. Οι ευθύνες της περιλαμβάνουν τη διατήρηση της καθαριότητας του καταστήματος McDonald’s και του χώρου με τα games

Ενώ η οικογένειά της την πίεσε να συνταξιοδοτηθεί, η Ταμίκο Χόντα πιστεύει ακράδαντα ότι η εργασία είναι ο τρόπος της για να διατηρήσει την υγεία της. Το μυστικό της για μια πλήρη ζωή μπορεί να συνοψιστεί σε δύο απλές αλλά ισχυρές λέξεις: “ζήστε θετικά.” Είναι ένα μάντρα που μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά αποδεικνύεται πρόκληση για πολλούς να το ακολουθήσουν.

Η Ταμίκο, στα 90 της χρόνια, βρίσκει κίνητρο στη δουλειά της, στην ευκαιρία να επικοινωνεί με ανθρώπους και στην φυσική δραστηριότητα που της παρέχει. Μοιράζεται ότι απλώς να υπενθυμίζει στον εαυτό της, “Έκανα το καλύτερό μου και πάλι σήμερα,” και να εκφράζει ευγνωμοσύνη που μπορεί να εργάζεται, την κρατάει σε εγρήγορση για κάθε νέα ημέρα.

Αν και υπάρχουν και άλλοι ηλικιωμένοι υπάλληλοι , όπως ένας 95χρονος άνδρας που εργάζεται σε ένα κατάστημα στην περιοχή Toyama, η Ταμίκο Χόντα φέρει υπερήφανα τον τίτλο του υπαλλήλου με την πιο μακρά και αφοσιωμένη υπηρεσία. Η ανθεκτική της δέσμευση αποτελεί ένα ενθαρρυντικό παράδειγμα για το πώς μια θετική στάση και η αγάπη για αυτό που κάνετε μπορούν να οδηγήσουν σε μια ικανοποιητική και χαρούμενη ζωή, ανεξαρτήτως ηλικίας.

., Ταμίκο Χόντα: Η Γιαγιά Εργαζόμενη των McDonald’s σε Ηλικία 90 Ετών και 23 Χρόνια Αφοσίωσης στην Εταιρεία

Ο διευθυντής του καταστήματος σημειώνει ότι πάντα προσεγγίζει τα καθήκοντά της με ένα χαμόγελο, φωτίζοντας την ατμόσφαιρα τόσο για τους πελάτες όσο και για τους συναδέλφους της.

Η McDonald’s, γνωστή για την πολιτική της ενσωμάτωσης, εκτιμά την ποικιλομορφία και δεν διακρίνει βάσει ηλικίας, φύλου, εθνικότητας ή αναπηρίας. Δεν υπάρχει επιβλητέα ηλικία συνταξιοδότησης, και υποδέχεται άτομα από κάθε κοινωνική τάξη και προέλευση.

Ένα μεγάλο μπράβο και στην Ταμίκο Χόντα αλλά και στα Mc Donald’s

., Ταμίκο Χόντα: Η Γιαγιά Εργαζόμενη των McDonald’s σε Ηλικία 90 Ετών και 23 Χρόνια Αφοσίωσης στην Εταιρεία

Τα εξ αποστάσεως σεμινάρια τουριστικών επαγγελμάτων της Hoteltraining είναι ασύγχρονα και απευθύνονται σε εργαζόμενους στον τουρισμό, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, στελέχη ξενοδοχεικών καταλυμάτων αλλά και σε αποφοίτους τουριστικών σχολών που θέλουν να κάνουν τα πρώτα βήματα στην καριέρα τους. Τα μαθήματα παρέχονται αποκλειστικά οnline και επιτρέπουν στον καθένα να τα παρακολουθήσει με την άνεσή του οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή. Το συνολικό κόστος είναι 49 ευρώ μαζί με το πιστοποιητικό παρακολούθησης. Μάθε περισοτερα ΕΔΩ

hoteltraining.granswerhotels 2
Uncategorized
papadakispaul

Γιατί Τα Ξενοδοχεία Πρέπει να Απαντούν στα Βιογραφικά των Υποψηφίων σε Κάθε Περίπτωση

Η απάντηση στα βιογραφικά που αποστέλλουν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποτελεί μια κρίσιμη πρακτική για κάθε ξενοδοχείο. Δεν αφορά μόνο την ενίσχυση της επαγγελματικής εικόνας της εταιρείας, αλλά και τη διαμόρφωση υγιών σχέσεων με τον ευρύτερο επαγγελματικό κόσμο.

Διάβασε το άρθρο
changehotel
Hospitality
papadakispaul

Πώς να Αναγνωρίσετε την Κατάλληλη Στιγμή για να Αποχωρήσετε από την Εργασία σας

Συχνά τίθεται το ερώτημα: «Είναι σωστό να φύγω από τη ξενοδοχείο που εργάζομαι μου μετά από 1 ή 2 χρόνια, ή ακόμα και μετά από 8 χρόνια;» Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι απλή, αλλά το να αφήσετε

Διάβασε το άρθρο
fifo hotel
Uncategorized
papadakispaul

Σύστημα FIFO: Το Κλειδί για Αποτελεσματική Διαχείριση Τροφίμων στα Ξενοδοχεία και Επισιτιστικό Κλάδο

Το σύστημα FIFO, που σημαίνει “First In, First Out” (Πρώτο Μέσα, Πρώτο Έξω), είναι μια μέθοδος διαχείρισης αποθεμάτων που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του ξενοδοχειακού τομέα, ειδικά στα επισιτιστικά τμήματα. Η βασική αρχή του FIFO είναι ότι τα

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top