Εργασιακό Burnout στον ξενοδοχειακό κλάδο. Τι το προκαλεί και πως μπορούμε να αποφύγουμε την επαγγελματική εξουθένωση

burnouthospitality

Το burnout, ή αλλιώς επαγγελματική εξουθένωση, μπορεί να περιγραφεί ως μια κατάσταση ψυχικού, σωματικού και συναισθηματικού red flag! Είναι με λιγα λογια η απάντηση σε συσσωρευμένο εργασιακό άγχος, στους απαιτητικούς ρόλους και τα καθήκοντα, στην εξάρτηση από την εργασία και στους έντονους ρυθμούς αυτής.

Οι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε εργασιακό burnout τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία είναι πολλοί. Εξαντλητικά ωράρια, ανάληψη περισσότερων υποχρεώσεων από όσες θα έπρεπε, μη αναγνώριση της εργασίαςς που κάνει κανεί κάποιος από τους ανώτερούς του, το συνεχές κλίμα αβεβαιότητας και εργασιακής ανασφάλειας Με όλα τα παραπάνω κάνει την εμφάνισή της η εργασιακή εξουθένωση.

Η κολοσσιαία έλλειψη εργατικού δυναμικού στα πολυπληθή τμήματα των ξενοδοχείων όπως στα εστιατόρια, στις κουζίνες και στην οροφοκομία δημιουργεί έντονους ρυθμούς εργασίας σε αυτούς που εργάζονται σε αυτά χωρίς ανάπαυση και χρόνο για προσωπική ζωή ώστε να αποσυμπιέζονται από τη δύσκολη καθημερινότητα, ειδικά κατα την περίοδο Απρίλιο έως τέλη Νοεμβρίου που συγκεντρώνονται σημαντικές τουριστικές ροές

, Εργασιακό Burnout στον ξενοδοχειακό κλάδο. Τι το προκαλεί και πως μπορούμε να αποφύγουμε την επαγγελματική εξουθένωση

Για να αποφύγει κάποιος το burnout μπορεί να ακολουθήσει κάποιες από τις παρακάτω συμβουλές.

  • Κάντε ποιοτικές επιλογές στον ελεύθερό σας χρόνο.Ξυπνήστε το σώμα σας με δραστηριότητες που σας κάνουν καλό στην ευεξία σας και αποφύγετε τις πολλές ώρες σε ηλεκτρονικές συσκευές (pc,smartphone)
  • Βάλτε προτεραιότητες και όρια.Oι άνθρωποι χρειάζονται και δικαιούνται όρια. Δεν χρειάζεται να εργαζόμαστε 15 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα, παρά τις πιέσεις που μας κάνουν να νιώθουμε όπως πρέπει
  • Βελτιώστε τον ύπνο και την διατροφή σας
  • Κράτηστε έναν λειτουργικό ρυθμό και πρόγραμμα στη εργασία σας

Η πρόληψη και η διαχείριση του εργασιακού burnout στον ξενοδοχειακό κλάδο απαιτεί συλλογική προσπάθεια των εργοδοτών και των εργαζομένων. Με την κατάλληλη υποστήριξη και τις κατάλληλες πρακτικές, μπορεί να επιτευχθεί ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον που προάγει την ευεξία και την αποδοτικότητα.

, Εργασιακό Burnout στον ξενοδοχειακό κλάδο. Τι το προκαλεί και πως μπορούμε να αποφύγουμε την επαγγελματική εξουθένωση

Caesar salad
Uncategorized
papadakispaul

Η σαλάτα του Καίσαρα γίνεται 100 ετών, ένας αιώνας γαστρονομικής απόλαυσης

Η σαλάτα του Καίσαρα, ένα κλασικό πιάτο σε μενού σε όλο τον κόσμο, γιορτάζει την 100η επέτειό της το 2024. Αυτή η σαλάτα, γνωστή για την απλή αλλά γευστική σύνθεσή του, εφευρέθηκε το 1924 από τον Ιταλοαμερικανό εστιάτορα Καίσαρα Καρντίνι

Διάβασε το άρθρο
DAYcation Greece
Uncategorized
papadakispaul

Τι είναι η νέα τάση στον τουρισμό “Daycation” και τι διαφορές έχει από το “Staycation”

Ο τουρισμός συνεχώς εξελίσσεται, προσφέροντας νέες και καινοτόμες εμπειρίες στους ταξιδιώτες. Τελευταία, οι όροι “Daycation” και “Staycation” έχουν γίνει δημοφιλείς, αντανακλώντας νέες τάσεις στην αναψυχή και τον τουρισμό. τι ακριβώς είναι ομως το “Daycation”, πώς διαφέρει από το “Staycation” Τι

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top