Enoteka Maria: Η Πολυπολιτισμική Κουζίνα με τις “Γιαγιάδες-Σεφ” που Σφυρηλατεί Γευστικές Αναμνήσεις και Σαρώνει(Βίντεο)

Hoteltraining εκπαιδευση ξενοδοχειο consulting

Στο “Enoteka Maria,” ένα εστιατόριο στο Staten Island της Νέας Υόρκης, ο Τζόντι Σκαραβέλα έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό χώρο όπου μαγειρεύουν γιαγιάδες από διάφορα μέρη του κόσμου. Από το 2006, ο Σκαραβέλα απασχολεί γιαγιάδες από χώρες όπως η Ρωσία, η Σρι Λάνκα, η Αργεντινή, η Αλγερία, η Τσεχία, το Καζακστάν, η Δομινικανή Δημοκρατία, και οι Φιλιππίνες. Το καθημερινό μενού είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ δύο γιαγιάδων, με μια εκ των δύο να είναι πάντοτε Ιταλίδα, ενώ η άλλη προέρχεται από διαφορετική χώρα.

Η έμπνευση για τη δημιουργία αυτού του εστιατορίου προήλθε από την προσωπική τραγωδία του Σκαραβέλα, που έχασε τη γιαγιά και τη μητέρα του. Στην αρχή, ξεκίνησε με Ιταλίδες γιαγιάδες, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε ότι η ποικιλομορφία θα ήταν πλούτος. Σήμερα, εργάζονται στο εστιατόριο 30 έως 40 γιαγιάδες από διάφορες χώρες.

Δείτε παρακάτω το τρέχων πρόγραμμα με τις εθνικότητες και τις γιαγιάδες που μαγειρεύουν τις συγκεκριμένες ημέρες.

, Enoteka Maria: Η Πολυπολιτισμική Κουζίνα με τις “Γιαγιάδες-Σεφ” που Σφυρηλατεί Γευστικές Αναμνήσεις και Σαρώνει(Βίντεο)

Ο Σκαραβέλα εκτιμά τη διαφορετικότητα και θέλει να συμβάλει στη διατήρηση των οικογενειακών παραδόσεων. Κατά τη γνώμη του, η μαγειρική των γιαγιάδων αναδεικνύει τους πολιτισμούς τους, και έτσι ξεκίνησε το έργο “Γιαγιάδες του κόσμου,” ένα βιβλίο συνταγών που σκοπό έχει να συγκεντρώσει τις γαστρονομικές ιστορίες από γιαγιάδες όλων των εθνικοτήτων.

Δείτε το Enoteca Maria στο BBC στο παρακάτω Video

Το εστιατόριο είναι ένας προορισμός για τουρίστες και λάτρεις του φαγητού από όλον τον κόσμο. Οι πελάτες, ακόμη και από το Μανχάταν, προτιμούν να καταναλώσουν το γεύμα τους εδώ για την μοναδική εμπειρία που προσφέρει το “Enoteka Maria.”

Οι γιαγιάδες δεν μαγειρεύουν μόνο, αλλά μέσω των μαθημάτων που διοργανώνονται ,δασκάλες που μοιράζονται την τέχνη και τις γνώσεις τους με εκείνους που θέλουν να μάθουν. Οι μαθητές δεν επιλέγουν τη γλώσσα της γιαγιάς-σεφ, αλλά ανακαλύπτουν τα μυστικά της κουζίνας μέσα από την εμπειρία.

Με αυτόν τον τρόπο, το “Enoteka Maria” δεν αποτελεί απλώς ένα εστιατόριο, αλλά μια πλατφόρμα που τιμά την πολυπολιτισμικότητα και διατηρεί ζωντανές τις γαστρονομικές παραδόσεις του κόσμου.

, Enoteka Maria: Η Πολυπολιτισμική Κουζίνα με τις “Γιαγιάδες-Σεφ” που Σφυρηλατεί Γευστικές Αναμνήσεις και Σαρώνει(Βίντεο)

.

Hoteltraining Housekeeping
Uncategorized
papadakispaul

Οροφοκομία. Το Άλφα και το Ωμέγα στην λειτουργία ενός ξενοδοχείου

Η οροφοκομία δεν είναι απλώς μια υπηρεσία καθαρισμού. Είναι μια κρίσιμη λειτουργία που βρίσκεται στον πυρήνα της επιτυχημένης λειτουργίας ενός ξενοδοχείου. Εξασφαλίζει την άνεση, την υγιεινή και την ασφάλεια των επισκεπτών, ενώ διαμορφώνει καθοριστικά την εικόνα του καταλύματος. Παρά την

Διάβασε το άρθρο
Hoteltraining.gr 37
Uncategorized
papadakispaul

Luxury Hotels. Μην το Διατυμπανίζετε, η Αληθινή Πολυτέλεια δεν Χρειάζεται Ετικέτες

Έχετε παρατηρήσει ότι τα ξενοδοχεία που επαναλαμβάνουν συνεχώς τη λέξη luxury σπάνια την προσφέρουν πραγματικά; Τα αυθεντικά πολυτελή brands, όπως JW Mariott Four Seasons,One and Only, δεν βασίζονται σε λέξεις για να πείσουν. Το όνομά τους και οι εμπειρίες που προσφέρουν αρκούν

Διάβασε το άρθρο
price souvlaki Hoteltraining Greece
Uncategorized
papadakispaul

Η τιμή του σουβλακιού στο μικροσκόπιο. Είναι πράγματι ακριβό ή πρόκειται για μια τίμια επιλογή

Το σουβλάκι είναι ίσως το πιο δημοφιλές street food της Ελλάδας, ένας θεσμός που συνδυάζει γεύση, ταχύτητα και παράδοση. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η τιμή του έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και… έντονων αντιπαραθέσεων. Ας δούμε, όμως, αν πραγματικά αξίζει τόση

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top