Enoteka Maria: Η Πολυπολιτισμική Κουζίνα με τις “Γιαγιάδες-Σεφ” που Σφυρηλατεί Γευστικές Αναμνήσεις και Σαρώνει(Βίντεο)

Hoteltraining εκπαιδευση ξενοδοχειο consulting

Στο “Enoteka Maria,” ένα εστιατόριο στο Staten Island της Νέας Υόρκης, ο Τζόντι Σκαραβέλα έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό χώρο όπου μαγειρεύουν γιαγιάδες από διάφορα μέρη του κόσμου. Από το 2006, ο Σκαραβέλα απασχολεί γιαγιάδες από χώρες όπως η Ρωσία, η Σρι Λάνκα, η Αργεντινή, η Αλγερία, η Τσεχία, το Καζακστάν, η Δομινικανή Δημοκρατία, και οι Φιλιππίνες. Το καθημερινό μενού είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ δύο γιαγιάδων, με μια εκ των δύο να είναι πάντοτε Ιταλίδα, ενώ η άλλη προέρχεται από διαφορετική χώρα.

Η έμπνευση για τη δημιουργία αυτού του εστιατορίου προήλθε από την προσωπική τραγωδία του Σκαραβέλα, που έχασε τη γιαγιά και τη μητέρα του. Στην αρχή, ξεκίνησε με Ιταλίδες γιαγιάδες, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε ότι η ποικιλομορφία θα ήταν πλούτος. Σήμερα, εργάζονται στο εστιατόριο 30 έως 40 γιαγιάδες από διάφορες χώρες.

Δείτε παρακάτω το τρέχων πρόγραμμα με τις εθνικότητες και τις γιαγιάδες που μαγειρεύουν τις συγκεκριμένες ημέρες.

, Enoteka Maria: Η Πολυπολιτισμική Κουζίνα με τις “Γιαγιάδες-Σεφ” που Σφυρηλατεί Γευστικές Αναμνήσεις και Σαρώνει(Βίντεο)

Ο Σκαραβέλα εκτιμά τη διαφορετικότητα και θέλει να συμβάλει στη διατήρηση των οικογενειακών παραδόσεων. Κατά τη γνώμη του, η μαγειρική των γιαγιάδων αναδεικνύει τους πολιτισμούς τους, και έτσι ξεκίνησε το έργο “Γιαγιάδες του κόσμου,” ένα βιβλίο συνταγών που σκοπό έχει να συγκεντρώσει τις γαστρονομικές ιστορίες από γιαγιάδες όλων των εθνικοτήτων.

Δείτε το Enoteca Maria στο BBC στο παρακάτω Video

Το εστιατόριο είναι ένας προορισμός για τουρίστες και λάτρεις του φαγητού από όλον τον κόσμο. Οι πελάτες, ακόμη και από το Μανχάταν, προτιμούν να καταναλώσουν το γεύμα τους εδώ για την μοναδική εμπειρία που προσφέρει το “Enoteka Maria.”

Οι γιαγιάδες δεν μαγειρεύουν μόνο, αλλά μέσω των μαθημάτων που διοργανώνονται ,δασκάλες που μοιράζονται την τέχνη και τις γνώσεις τους με εκείνους που θέλουν να μάθουν. Οι μαθητές δεν επιλέγουν τη γλώσσα της γιαγιάς-σεφ, αλλά ανακαλύπτουν τα μυστικά της κουζίνας μέσα από την εμπειρία.

Με αυτόν τον τρόπο, το “Enoteka Maria” δεν αποτελεί απλώς ένα εστιατόριο, αλλά μια πλατφόρμα που τιμά την πολυπολιτισμικότητα και διατηρεί ζωντανές τις γαστρονομικές παραδόσεις του κόσμου.

, Enoteka Maria: Η Πολυπολιτισμική Κουζίνα με τις “Γιαγιάδες-Σεφ” που Σφυρηλατεί Γευστικές Αναμνήσεις και Σαρώνει(Βίντεο)

.

DAYcation Greece
Uncategorized
papadakispaul

Τι είναι η νέα τάση στον τουρισμό “Daycation” και τι διαφορές έχει από το “Staycation”

Ο τουρισμός συνεχώς εξελίσσεται, προσφέροντας νέες και καινοτόμες εμπειρίες στους ταξιδιώτες. Τελευταία, οι όροι “Daycation” και “Staycation” έχουν γίνει δημοφιλείς, αντανακλώντας νέες τάσεις στην αναψυχή και τον τουρισμό. τι ακριβώς είναι ομως το “Daycation”, πώς διαφέρει από το “Staycation” Τι

Διάβασε το άρθρο
sunbedwar
Uncategorized
sarras

Η μάχη της ξαπλώστρας σε ξενοδοχείο όπως δεν την έχετε ξαναδεί(Video)

Κάθε πρωί, ενώ ο ήλιος μόλις αρχίζει να ανατέλλει, ένα μοναδικό φαινόμενο εκτυλίσσεται σε πολλά ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. Οι επισκέπτες, οπλισμένοι με πετσέτες, καπέλα και σαγιονάρες, ξεκινούν έναν ανελέητο αγώνα για να εξασφαλίσουν τις καλύτερες ξαπλώστρες στην πισίνα. Η

Διάβασε το άρθρο
staffrooms
Uncategorized
sarras

Δωμάτια Προσωπικού(Staff Rooms) Ξενοδοχείου: Επένδυση στη Συνολική Απόδοση και Ικανοποίηση του Προσωπικού

Η παροχή κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης για το προσωπικό ενός ξενοδοχείου δεν είναι απλώς μια ένδειξη φροντίδας, αλλά αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την ευημερία και την απόδοση του προσωπικού. Ένα ευτυχισμένο και ικανοποιημένο προσωπικό μεταφράζεται σε καλύτερες υπηρεσίες προς τους πελάτες

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top