Εργαζόμενοι στον τουρισμό επιλέγουν να κάνουν Career Break (Διάλειμμα απο την καριέρα): Τάσεις και Λόγοι

seminars hoteltraining

Ο τουρισμός είναι μια βιομηχανία που συχνά σχετίζεται με την εργασία υπό πίεση, Δύσκολες συνθήκες εργασίας , Συχνές αλλεπάλληλες και βραδινές βάρδιες καθως και αλλα πολλα. Ολο και περισσότερα στελέχη στον χώρο του τουρισμού επιλέγουν να κάνουν “career break,” δηλαδή να διακόψουν προσωρινά την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Αυτή η τάση έχει αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, και υπάρχουν αρκετοί λόγοι που εξηγούν αυτήν την εξέλιξη.

  1. Σωματική και Ψυχική Υγεία: Οι απαιτήσεις της εργασίας στον τομέα του τουρισμού μπορούν να είναι επιβλαβής για την ψυχική αλλά και σωματική υγεία. Οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον χώρο συχνά αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα στρες, αναταραχή του ύπνου και ανεπαρκή ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και την προσωπική ζωή.
  2. Ανάγκη για Αυτογνωσία: Κάποιοι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι χρειάζονται χρόνο για να ανακαλύψουν τον εαυτό τους εκτός της επαγγελματικής τους ταυτότητας. Ένα career break μπορεί να προσφέρει την ευκαιρία να εξερευνήσουν νέα ενδιαφέροντα και να ανακαλύψουν τις αληθινές τους πάθεις.
  3. Εξάντληση: Η διαρκής πίεση και η ανάγκη για αφοσίωση στην εργασία μπορεί να οδηγήσουν σε εξάντληση. Ένα career break μπορεί να λειτουργήσει ως ανάκαμψη, επιτρέποντας στους εργαζομένους να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να επαναφέρουν την ισορροπία στη ζωή τους.
  4. Εξελίξεις στην Τεχνολογία: Η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί ο τουριστικός τομέας. Ορισμένοι εργαζόμενοι ίσως αισθάνονται ότι η τεχνολογία έχει εξελίξει τον χώρο τους σε βαθμό που δεν αναγνωρίζουν πλέον. Ένα career break μπορεί να τους επιτρέψει να ανακτήσουν τις δεξιότητές τους ή να αναζητήσουν νέα εργασία .
  5. Επανεξέταση των Προτεραιοτήτων: Με τον χρόνο, οι προτεραιότητες στη ζωή ενός ανθρώπου μπορεί να αλλάξουν. Κάποιοι επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού επιλέγουν το career break για να επανεξετάσουν τις προτεραιότητές τους και να αφιερώσουν χρόνο σε πράγματα που έχουν πραγματική σημασία για αυτούς, όπως η οικογένεια και η ψυχοσωματική υγεία.

Αν επιστρέψετε από ένα career break θα πρέπει να ενημερωθείτε για το πώς άλλαξε ο κλάδος σας κατά τη διάρκεια της διακοπής της σταδιοδρομίας σας,αφιερώστε χρόνο στην εξάσκηση ή στην ανανέωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων σας και πρέπει να επικαιροποιήσετε το βιογραφικό σας και το προφίλ σας στο LinkedIn 

Συνολικά, το career break στον χώρο του τουρισμού μπορεί να λειτουργήσει ως αναζωογονητική εμπειρία που επιτρέπει στους εργαζομένους να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να επαναφέρουν την ισορροπία στη ζωή τους. Είναι μια επιλογή που δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους να εξερευνήσουν νέες ευκαιρίες και να ανανεώσουν την ενέργειά τους προτού επιστρέψουν στον επαγγελματικό τους τομέα.

., Εργαζόμενοι στον τουρισμό επιλέγουν να κάνουν Career Break (Διάλειμμα απο την καριέρα): Τάσεις και Λόγοι

Τα σεμινάρια της Hoteltraining είναι ασύγχρονα και απευθύνονται σε εργαζόμενους στον τουρισμό, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, στελέχη ξενοδοχεικών καταλυμάτων αλλά και σε αποφοίτους τουριστικών σχολών που θέλουν να κάνουν τα πρώτα βήματα στην καριέρα τους. Τα μαθήματα παρέχονται αποκλειστικά οnline και επιτρέπουν στον καθένα να τα παρακολουθήσει με την άνεσή του οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή. Το κόστος είναι 49 ευρώ μαζί με το πιστοποιητικό παρακολούθησης. Μάθε περισοτερα ΕΔΩ

Caesar salad
Uncategorized
papadakispaul

Η σαλάτα του Καίσαρα γίνεται 100 ετών, ένας αιώνας γαστρονομικής απόλαυσης

Η σαλάτα του Καίσαρα, ένα κλασικό πιάτο σε μενού σε όλο τον κόσμο, γιορτάζει την 100η επέτειό της το 2024. Αυτή η σαλάτα, γνωστή για την απλή αλλά γευστική σύνθεσή του, εφευρέθηκε το 1924 από τον Ιταλοαμερικανό εστιάτορα Καίσαρα Καρντίνι

Διάβασε το άρθρο
DAYcation Greece
Uncategorized
papadakispaul

Τι είναι η νέα τάση στον τουρισμό “Daycation” και τι διαφορές έχει από το “Staycation”

Ο τουρισμός συνεχώς εξελίσσεται, προσφέροντας νέες και καινοτόμες εμπειρίες στους ταξιδιώτες. Τελευταία, οι όροι “Daycation” και “Staycation” έχουν γίνει δημοφιλείς, αντανακλώντας νέες τάσεις στην αναψυχή και τον τουρισμό. τι ακριβώς είναι ομως το “Daycation”, πώς διαφέρει από το “Staycation” Τι

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top