Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού απειλεί τον τουρισμό στην Ελλάδα. Σεμινάριο ξενοδοχοϋπαλλήλων

receptionist, man, hotel-5975961.jpg

Η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα είναι μια από τις σημαντικότερες της χώρας. Γιατί πρέπει να κάνουν σεμινάριο

Το 2022, ο τουρισμός πρόσφερε στην ελληνική οικονομία 18,5 δισεκατομμύρια ευρώ, το 13,5% του ΑΕΠ. Η βιομηχανία απασχολεί περίπου 500.000 εργαζόμενους, οι οποίοι εργάζονται σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, γραφεία ταξιδίων και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία είναι έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και η εποχικότητα.

.σεμινάριο, Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού απειλεί τον τουρισμό στην Ελλάδα. Σεμινάριο ξενοδοχοϋπαλλήλων

Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα. Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η ανεργία των νέων, η έλλειψη επαγγελματικής εκπαίδευσης και η έλλειψη κινήτρων για τους εργαζόμενους να εργαστούν στον τουρισμό.

Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των μισθών, την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και την υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών.

Η υψηλή εποχικότητα είναι ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα. Ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι εποχιακός, με την πλειοψηφία των τουριστών να επισκέπτονται τη χώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανεργία των εργαζομένων στον τουρισμό κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα είναι μια από τις πιο δυναμικές της χώρας. Η βιομηχανία αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται τα επόμενα χρόνια, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και αυξάνοντας την οικονομική δραστηριότητα.

Τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί η εργασιακή κατάσταση στα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

  • Υποστήριξη επαγγελματικής εκπαίδευσης των εργαζομένων στον τουρισμό. Με σεμινάριο εξ αποστάσεως η δια ζωσης
  • Ενθάρυνση εργαζόμενων στον τουρισμό να συνεχίσουν την επαγγελματική τους κατάρτιση.
  • Κίνητρα στους εργαζόμενους στον τουρισμό να εργαστούν στον τομέα, όπως αυξημένους μισθούς, καλύτερες συνθήκες εργασίας και παροχές.
  • Επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία στον τομέα του τουρισμού.
  • Προώθηση ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό.

.σεμινάριο, Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού απειλεί τον τουρισμό στην Ελλάδα. Σεμινάριο ξενοδοχοϋπαλλήλων

staffrooms
Uncategorized
sarras

Δωμάτια Προσωπικού(Staff Rooms) Ξενοδοχείου: Επένδυση στη Συνολική Απόδοση και Ικανοποίηση του Προσωπικού

Η παροχή κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης για το προσωπικό ενός ξενοδοχείου δεν είναι απλώς μια ένδειξη φροντίδας, αλλά αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την ευημερία και την απόδοση του προσωπικού. Ένα ευτυχισμένο και ικανοποιημένο προσωπικό μεταφράζεται σε καλύτερες υπηρεσίες προς τους πελάτες

Διάβασε το άρθρο
Lost&Found
Uncategorized
sarras

Διαδικασία Lost and Found στα ξενοδοχεία

Σύμφωνα με δεδομένα από τον ξενοδοχειακό κλάδο, το 52% των ταξιδιωτών παραδέχονται ότι ξεχνάνε αντικείμενα μετά την αναχώρηση τους από το ξενοδοχείο που διαμένανε Mια υπηρεσία που τα ξενοδοχεία συνήθως δεν δίνουν την δέουσα προσοχή είναι η αναζήτηση και εύρεση

Διάβασε το άρθρο
fightfofood
Hospitality
papadakispaul

Δικαστήριο καταδίκασε γυναίκα που πεταξε burrito σε υπαλληλο καταστήματος γρήγορης εστίασης να εργαστεί 2 μήνες σε fast-food (Video)

Ενας δικαστής στο Οχαιο διέταξε τη Ρόζμαρι Χέιν να εργαστεί σε κατάστημα fast food για δύο μήνες. Η Χέιν καταγράφηκε σε ένα βίντεο να ουρλιάζει σε μια υπάλληλο της ταχυφαγείου πριν πετάξει το φαγητό της στο πρόσωπο της άτυχης εργαζόμενης

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top