Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού απειλεί τον τουρισμό στην Ελλάδα. Σεμινάριο ξενοδοχοϋπαλλήλων

receptionist, man, hotel-5975961.jpg

Η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα είναι μια από τις σημαντικότερες της χώρας. Γιατί πρέπει να κάνουν σεμινάριο

Το 2022, ο τουρισμός πρόσφερε στην ελληνική οικονομία 18,5 δισεκατομμύρια ευρώ, το 13,5% του ΑΕΠ. Η βιομηχανία απασχολεί περίπου 500.000 εργαζόμενους, οι οποίοι εργάζονται σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, γραφεία ταξιδίων και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία είναι έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και η εποχικότητα.

.σεμινάριο, Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού απειλεί τον τουρισμό στην Ελλάδα. Σεμινάριο ξενοδοχοϋπαλλήλων

Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα. Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η ανεργία των νέων, η έλλειψη επαγγελματικής εκπαίδευσης και η έλλειψη κινήτρων για τους εργαζόμενους να εργαστούν στον τουρισμό.

Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των μισθών, την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και την υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών.

Η υψηλή εποχικότητα είναι ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα. Ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι εποχιακός, με την πλειοψηφία των τουριστών να επισκέπτονται τη χώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανεργία των εργαζομένων στον τουρισμό κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα είναι μια από τις πιο δυναμικές της χώρας. Η βιομηχανία αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται τα επόμενα χρόνια, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και αυξάνοντας την οικονομική δραστηριότητα.

Τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί η εργασιακή κατάσταση στα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

  • Υποστήριξη επαγγελματικής εκπαίδευσης των εργαζομένων στον τουρισμό. Με σεμινάριο εξ αποστάσεως η δια ζωσης
  • Ενθάρυνση εργαζόμενων στον τουρισμό να συνεχίσουν την επαγγελματική τους κατάρτιση.
  • Κίνητρα στους εργαζόμενους στον τουρισμό να εργαστούν στον τομέα, όπως αυξημένους μισθούς, καλύτερες συνθήκες εργασίας και παροχές.
  • Επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία στον τομέα του τουρισμού.
  • Προώθηση ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό.

.σεμινάριο, Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού απειλεί τον τουρισμό στην Ελλάδα. Σεμινάριο ξενοδοχοϋπαλλήλων

hotel training σεμιναρια
Uncategorized
sarras

Customer service. Τα 4 πιο συνηθισμένα λάθη

Customer service. 4 πιο συνηθισμένα λάθη. Οι περισσότερες εταιρείες δεν φημίζονται για την ποιοτική τους εξυπηρέτηση.  Ουκ ολίγες φορές υποπίπτουν σε σφάλματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να απογοητεύσουν τους πελάτες τους. Τα

Διάβασε το άρθρο
seminars hoteltraining
Uncategorized
papadakispaul

Εργαζόμενοι στον τουρισμό επιλέγουν να κάνουν Career Break (Διάλειμμα απο την καριέρα): Τάσεις και Λόγοι

Ο τουρισμός είναι μια βιομηχανία που συχνά σχετίζεται με την εργασία υπό πίεση, Δύσκολες συνθήκες εργασίας , Συχνές αλλεπάλληλες και βραδινές βάρδιες καθως και αλλα πολλα. Ολο και περισσότερα στελέχη στον χώρο του τουρισμού επιλέγουν να κάνουν “career break,” δηλαδή να

Διάβασε το άρθρο
Ανώνυμο σχέδιο 24
Uncategorized
sarras

Γιατί τα Ξενοδοχεία στην Ελλάδα Σπανίως Επενδύουν σε Learning and Development: Οι Λόγοι και Τα Οφέλη

H απουσία τμημάτων εκπαίδευσης και ανάπτυξης “Learning and Development” στα περισσότερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα που επηρεάζει την ανάπτυξη και την ποιότητα των υπηρεσιών τους. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τον περιορισμένο αριθμό των ξενοδοχείων που επενδύουν σε

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top