Ένα ξενοδοχείο με ύψος 190 μέτρα “περικυκλωμένο” με βλάστηση

χωρίς τίτλο 2022 06 06T212353.654

Ο λόγος για το Oasia Hotel Downtown στην Σιγκαπούρη που βρίσκεται στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή της υπερσύγχρονης πόλης, ολοκληρώθηκε το 2016 και το concept εξαρχής ηταν ενα “πράσινο” με όλη την σημασία της λέξης ξενοδοχείο.

Εξωτερικά το ξενοδοχείο καλύπτεται από 21 είδη αναρριχώτων φυτών που είναι διατεταγμένα σε διαφορετικά ύψη με βάση το πόσο ηλιακό φως χρειάζονται, την αντοχή τους στον άνεμο και το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν.

Η κατασκευή του ξενοδοχείου ξεκίνησε το 2012 και ολοκληρώθηκε το 2016. Η κατασκευή του ξενοδοχείου στοίχισε περίπου 138 εκατομμύρια δολάρια Σιγκαπούρης (100 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής).

Οι αρχιτέκτονες επέλεξαν κόκκινη βάση αλουμινίου για να αναριχηθεί η βλάστηση επειδή ήθελαν να δημιουργήσουν μια έντονη αντίθεση ενάντια στο πράσινο και τον γαλάζιο ουρανό. Το αλουμινένιο πλέγμα εκτείνεται πάνω από την κορυφή του κτιρίου, δημιουργώντας μια στέγη σαν κορώνα που δίνει στα αναρριχώμενα α φυτά επιπλέον 45 μέτρα για να αναπτυχθούν.

Η πράσινη πρόσοψη παίζει επίσης λειτουργικό σκοπό, διατηρώντας τη θερμοκρασία του ξενοδοχείου πιο δροσερή από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος εξοικονομώντας πολύτιμη ενέργεια.

Οι φωτογραφίες δείχνουν πώς τα φυτά έχουν κατακτήσει σιγά σιγά το κτίριο τα τελευταία χρόνια καθως και ποσο πράσινο υπάρχει εσωτερικά

., Ένα ξενοδοχείο με ύψος 190 μέτρα “περικυκλωμένο” με βλάστηση

., Ένα ξενοδοχείο με ύψος 190 μέτρα “περικυκλωμένο” με βλάστηση

., Ένα ξενοδοχείο με ύψος 190 μέτρα “περικυκλωμένο” με βλάστηση

., Ένα ξενοδοχείο με ύψος 190 μέτρα “περικυκλωμένο” με βλάστηση

., Ένα ξενοδοχείο με ύψος 190 μέτρα “περικυκλωμένο” με βλάστηση

., Ένα ξενοδοχείο με ύψος 190 μέτρα “περικυκλωμένο” με βλάστηση

., Ένα ξενοδοχείο με ύψος 190 μέτρα “περικυκλωμένο” με βλάστηση

Caesar salad
Uncategorized
papadakispaul

Η σαλάτα του Καίσαρα γίνεται 100 ετών, ένας αιώνας γαστρονομικής απόλαυσης

Η σαλάτα του Καίσαρα, ένα κλασικό πιάτο σε μενού σε όλο τον κόσμο, γιορτάζει την 100η επέτειό της το 2024. Αυτή η σαλάτα, γνωστή για την απλή αλλά γευστική σύνθεσή του, εφευρέθηκε το 1924 από τον Ιταλοαμερικανό εστιάτορα Καίσαρα Καρντίνι

Διάβασε το άρθρο
DAYcation Greece
Uncategorized
papadakispaul

Τι είναι η νέα τάση στον τουρισμό “Daycation” και τι διαφορές έχει από το “Staycation”

Ο τουρισμός συνεχώς εξελίσσεται, προσφέροντας νέες και καινοτόμες εμπειρίες στους ταξιδιώτες. Τελευταία, οι όροι “Daycation” και “Staycation” έχουν γίνει δημοφιλείς, αντανακλώντας νέες τάσεις στην αναψυχή και τον τουρισμό. τι ακριβώς είναι ομως το “Daycation”, πώς διαφέρει από το “Staycation” Τι

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top