Οι 7 πιο ακριβοί καφέδες στον κόσμο

χωρίς τίτλο 2021 10 06T205002.303

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιοι είναι οι πιο ακριβοί καφέδες στον κόσμο;

Νομίζετε ότι ο Fredo που ήπιατε το πρωί ήταν ακριβός;

Σκεφτείτε το ξανά, καθώς πρόκειται να σας δείξουμε τους πιο ακριβούς καφέδες στον κόσμο.

Από φυτείες στον Παναμά, τη Χαβάη μέχρι και την Ταϊλάνδη, θα εκπλαγείτε από αυτές τις μοναδικές ποικιλίες καφέ.

7. Hawaiian Kona 

., Οι 7 πιο ακριβοί καφέδες στον κόσμο

Το Hawaiian Kona είναι το πρώτο από τα εφτά από τα πιο ακριβά καφέ στη λίστα μας και κοστίζει 66 ευρώ ανά kg.

Για να χαρακτηριστεί ως “Kona Coffee”, πρέπει να προέρχεται απευθείας από τις περιοχές της Kona στη Χαβάη.

Οι περιοχές Kona δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για την καλλιέργεια κόκκων καφέ.

Είναι ηλιόλουστα τις περισσότερες ώρες της ημέρας με λίγο άνεμο και ελάχιστη βροχή το απόγευμα , το έδαφος είναι εξαιρετικά πλούσιο σε ορυκτά από τα ηφαιστειακά εδάφη.

Το Hawaiian Kona είναι γνωστό ότι έχει εξαιρετική γεύση και δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί μοναδική.

Oι κόκκοι θεωρούνται πολύ σπάνια και σε έλλειψη, πράγμα που σημαίνει ότι οι παραγωγοί έχουν καταφύγει στην ανάμειξη καθαρού Kona με φθηνότερους κόκκους για να δημιουργήσουν ένα πιο προσιτό μείγμα. Να περιμένετε περίπου το 10% των περισσότερων πακέτων να είναι 100% καθαρό Kona.

Αν θέλετε να έχετε την πλήρη εμπειρία του Kona, φροντίστε να αναζητήσετε πακέτα με την ένδειξη “100% Kona Coffee”.

6. Los Planes

Το Los Planes είναι μια εγχώρια οικογενειακή φυτεία καφέ στο Ελ Σαλβαδόρ.

Έρχεται με τιμή, 88 ευρώ το kg, ωστόσο, η Los Planes κατάφερε να δημιουργήσει μια σημαντική πιστή πελατειακή βάση που αγαπά την ποικιλία των γεύσεων και τη δροσιστική γεύση χωρίς να ενδιαφέρεται για την τιμή.

Ο καφές Los Planes είναι ο 6ος ακριβότερος καφές στον κόσμο.

O βραβευμένος καφές διατίθεται σε μια μεγάλη ποικιλία αρωμάτων και γεύσεων, κάτι που είναι πολύ ασυνήθιστο, ανάμεσα τους και του μανταρινιού με νήματα καραμέλας και καστανής ζάχαρης.

5. St.Helena

., Οι 7 πιο ακριβοί καφέδες στον κόσμο

Ο πέμπτος πιο ακριβός καφές στον κόσμο είναι ο St.Helena, με τιμή περίπου 140 ευρώ ανα kg.

Στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού, περίπου 1.200 μίλια από τη δυτική ακτή της Αφρικής, ο κύριος λόγος της φήμης του νησιού St.Helena ήταν να φυλακίσει τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη

Η γεωγραφική θέση παίζει μεγάλο ρόλο στις συνθήκες καλλιέργειας του συγκεκριμένου καφέ, οι οποίες δεν μπορούν να βρεθούν οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Επίσης, γεωγραφικά, είναι μια αρκετά δύσκολη τοποθεσία για εξαγωγή, η οποία παίζει ρόλο στην τιμή

Ωστόσο, λόγω της γεύσης του, έχει δημιουργήσει μια σημαντική βάση θαυμαστών, οπότε η εταιρεία είναι σε θέση να χρεώσει μια καλη τιμή για αυτον εκπληκτικό καφέ

4. Kopi Luwak

., Οι 7 πιο ακριβοί καφέδες στον κόσμο

Ο καφές Kopi Luwak είναι ίσως ο πιο αναγνωρισμένος και γνωστός καφές στη λίστα και θα σας κοστίσει περίπου 330 ευρώ ανα kg.

Αυτό που κάνει αυτόν τον ακριβό καφέ ενδιαφέρον και διαφορετικό από τους υπόλοιπους, είναι ο τρόπος που οι παραγωγοί αποκτούν πραγματικά τους κόκκους καφέ.

Απο την Ινδονησία, το Kopi Luwak παράγεται ταίζοντας κεράσια καφέ σε Asian Palm Civets. τα οποία είναι μικρά σαρκοφάγα θηλαστικά και στη συνέχεια περιμένουν να συλλέξουν τους κόκκους του καφέ από τα κόπρανα σας.

Αυτά τα μοναδικά ζώα ζυμώνουν τα κεράσια του καφέ κατά τη διαδικασία της πέψης τους, απελευθερώνοντας ορισμένα ένζυμα που δίνουν στους κόκκους τη μοναδική τους γεύση.

Λόγω αυτής της μοναδικής διαδικασίας, το Kopi Luwak προσελκύει χιλιάδες τουρίστες στην Ινδονησία κάθε χρόνο για να δοκιμάσουν τον τοπικό καφέ.

Το Kopi Luwak ονομάζεται επίσης civet coffee, προς τιμήν του θηλαστικού.

3. Hacienda La Esmeralda 

Το Hacienda La Esmeralda είναι το τρίτο στη λίστα με τους πιο ακριβούς καφέδες στον κόσμο.

Πωλείται περίπου 800 ευρώ το kg και κατάφερε να καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς καφέ στον κόσμο. αποκτώντας μια παγκόσμια πελατειακή βάση και συνεπώς είναι σε θέση να χρεώνει ανάλογα.

Ο καφές καλλιεργείται στην πλευρά του βουνού Μπαρού στον Παναμά, κάτω από τη σκιά των δέντρων γκουάβα.

Η επιτυχία του είναι αποτέλεσμα πολυετούς εμπειρίας και τεχνογνωσίας που παράγουν εξαιρετικές σοδειές και τη δέσμευσή τους για ποιότητα.

Η Hacienda La Esmeralda έχει κερδίσει πολυάριθμους διαγωνισμούς όλα αυτά τα χρόνια και έχει κερδίσει πολλά βραβεία

2. Finca El Injerto

., Οι 7 πιο ακριβοί καφέδες στον κόσμο

Ο δεύτερος πιο ακριβός καφές στον κόσμο είναι ο Finca El Injerto, με εντυπωσιακά 1100+ανα kg.

Ενας απο τους λόγους για τους οποίους κοστίζει τόσο πολύ ο καφές οφείλεται στους μικρούς πλούσιους κόκκους από τους οποίους είναι φτιαγμένος, καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιοι.

Οτιδήποτε τόσο σπάνιο κοστίζει συνήθως πολλά χρήματα και αυτός ο καφές δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ωστόσο, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί ο καφές έχει τόσο υψηλή τιμή. καθώς η Finca El Injerto έχει κερδίσει το cup of excellence επτά φορές καθώς τερμάτισε δεύτερη στον διαγωνισμό τις φορές που δεν κέρδισε.

Οι γνώστες και οι λάτρεις του καφέ σε όλο τον κόσμο έχουν αγαπήσει τη Finca El Injerto και είναι πρόθυμοι να πληρώσουν το ακριβό τίμημα απόκτησης τους

1. Black Ivory Coffee 

., Οι 7 πιο ακριβοί καφέδες στον κόσμο

Ο Black Ivory Coffee  είναι ο ακριβότερος καφές στον κόσμο.

Ξεκινά από περίπου1900 ευρώ ανα kg, αλλά πωλείται έως και 2500 ευρώ ανα kg.

Η εταιρεία Black Ivory Coffee με έδρα τη Βόρεια Ταϊλάνδη, όπως ο καφές Kopi Luwak που αναφέραμε προηγουμένως. έχουν αναπτύξει μια μοναδική διαδικασία παραγωγής καφέ που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα πίστευαν.

Το Black Ivory Coffee φτιάχνει τον καφέ του ταίζοντας κεράσια Arabica σε ελέφαντες στη φυτεία τους.

Από εκεί, περιμένουν ενώ τα κεράσια διασπώνται και αφομοιώνονται από τον ελέφαντα και στη συνέχεια συλλέγουν τους κόκκους από τα κόπρανα τους.

Παρόμοια με το πεπτικό σύστημα civet, όταν τα φασόλια περνούν από το πεπτικό σύστημα των ελεφάντων, παίρνουν επίσης νέες γεύσεις από ένζυμα, ενώ διασπούν ανεπιθύμητες πρωτεΐνες στα φασόλια που ευθύνονται για την πικρή γεύση.

Αυτή η διαδικασία διασφαλίζει ότι ο καφές Black Ivory Coffee είναι σε θέση να παράγει ένα απαλό, μοναδικό φλιτζάνι καφέ με υπέροχη γεύση.

Λόγω των λίγων μόνο κόκκων καφέ που θα επεζήσουν της διαδικασίας παραγωγής, επειδή είτε μασήθηκαν, είτε χάθηκαν μετά την απέκκριση είτε κατακερματίστηκαν η τιμή του Black Ivory Coffees αντικατοπτρίζει τη σπανιότητα του

., Οι 7 πιο ακριβοί καφέδες στον κόσμο

Caesar salad
Uncategorized
papadakispaul

Η σαλάτα του Καίσαρα γίνεται 100 ετών, ένας αιώνας γαστρονομικής απόλαυσης

Η σαλάτα του Καίσαρα, ένα κλασικό πιάτο σε μενού σε όλο τον κόσμο, γιορτάζει την 100η επέτειό της το 2024. Αυτή η σαλάτα, γνωστή για την απλή αλλά γευστική σύνθεσή του, εφευρέθηκε το 1924 από τον Ιταλοαμερικανό εστιάτορα Καίσαρα Καρντίνι

Διάβασε το άρθρο
DAYcation Greece
Uncategorized
papadakispaul

Τι είναι η νέα τάση στον τουρισμό “Daycation” και τι διαφορές έχει από το “Staycation”

Ο τουρισμός συνεχώς εξελίσσεται, προσφέροντας νέες και καινοτόμες εμπειρίες στους ταξιδιώτες. Τελευταία, οι όροι “Daycation” και “Staycation” έχουν γίνει δημοφιλείς, αντανακλώντας νέες τάσεις στην αναψυχή και τον τουρισμό. τι ακριβώς είναι ομως το “Daycation”, πώς διαφέρει από το “Staycation” Τι

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top