Η Ταϊλάνδη θα απαγόρευσει από τους τουρίστες τα αντηλιακά που περιέχουν χημικά και βλάπτουν τα κοράλλια από όλα τα εθνικά θαλάσσια πάρκα της.

Untitled design 2

Ένα τρανταχτό παράδειγμα προς μίμηση που μια χώρα που βασική πηγή εσόδων της είναι ο τουρισμός με αποφασιστικες κινήσεις παίρνει μέτρα για το φυσικό περιβάλλον

Αυξάνεται η ανησυχία ότι τα αντηλιακά που χρησιμοποιούν οι τουρίστες για προστασία από τον ήλιο βλάπτουν τα κοράλλια

Το Τμήμα Συντήρησης της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι τέσσερα συστατικά που βρίσκονται συνήθως στις αντηλιακές κρέμες αποδείχθηκε ότι καταστρέφουν τις προνύμφες των κοραλλιών, εμποδίζουν την αναπαραγωγή των κοραλλιών και προκαλούν λεύκανση των υφάλων.

Όποιος παραβιάζει την απαγόρευση μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως 2000 ευρώ

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι δεν έχουν πει πώς σκοπεύουν να εφαρμόσουν τον νέο κανόνα.

., Η Ταϊλάνδη θα  απαγόρευσει από τους τουρίστες τα αντηλιακά που περιέχουν χημικά και βλάπτουν τα κοράλλια από όλα τα εθνικά  θαλάσσια πάρκα της.

Αυτή είναι η τελευταία προσπάθεια της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης να προστατεύσει τα κοράλλια της από την τουριστική βιομηχανία.

Παρόμοιες απαγορεύσεις έχουν εισαχθεί από το νησί του Palaw στον Ειρηνικό και την πολιτεία της Χαβάης των ΗΠΑ.

H Ταϊλάνδη λαμβάνει συχνά επώδυνα για τον τουρισμό της μέτρα για το περιβάλλον οπως τον κόλπο Maya, στο νησί Phi Phi Leh – που έγινε διάσημος με την εμφάνισή του στην ταινία The Beach – έχει κλείσει από το 2018 αφού το μεγαλύτερο μέρος των κοραλλιών του καταστράφηκε.

Caesar salad
Uncategorized
papadakispaul

Η σαλάτα του Καίσαρα γίνεται 100 ετών, ένας αιώνας γαστρονομικής απόλαυσης

Η σαλάτα του Καίσαρα, ένα κλασικό πιάτο σε μενού σε όλο τον κόσμο, γιορτάζει την 100η επέτειό της το 2024. Αυτή η σαλάτα, γνωστή για την απλή αλλά γευστική σύνθεσή του, εφευρέθηκε το 1924 από τον Ιταλοαμερικανό εστιάτορα Καίσαρα Καρντίνι

Διάβασε το άρθρο
DAYcation Greece
Uncategorized
papadakispaul

Τι είναι η νέα τάση στον τουρισμό “Daycation” και τι διαφορές έχει από το “Staycation”

Ο τουρισμός συνεχώς εξελίσσεται, προσφέροντας νέες και καινοτόμες εμπειρίες στους ταξιδιώτες. Τελευταία, οι όροι “Daycation” και “Staycation” έχουν γίνει δημοφιλείς, αντανακλώντας νέες τάσεις στην αναψυχή και τον τουρισμό. τι ακριβώς είναι ομως το “Daycation”, πώς διαφέρει από το “Staycation” Τι

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top