Μπύρα, ποια είναι τα στάδια παραγωγής της

Συντάκτης άρθρου :Vassilios Canellos

Η μπύρα είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο διαδεδομένα αλκοολούχα ποτά στον κόσμο και το τρίτο πιο δημοφιλές ποτό συνολικά μετά από το τσάι και τον καφέ. 

Κανείς δε γνωρίζει πώς ακριβώς ανακαλύφθηκε η διαδικασία παρασκευής μπύρας ή από ποιον, όμως πιστεύεται ότι είτε κάποιοι καρποί από σιτάρι, είτε λίγο ψωμί βράχηκε, με αποτέλεσμα να γίνει ζύμωση.

Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι η παλαιότερη, έγγραφη καταγραφή γύρω από την παρασκευή μπύρας χρονολογείται περίπου 6 χιλιάδες χρόνια πριν, στον πολιτισμό των αρχαίων Σουμερίων.

Η μπύρα πρέπει να υποβληθεί σε κάποιες διεργασίες προτού να είναι έτοιμη για απόλαυση:

1. Βυνοποίηση κριθαριού

Το κριθάρι αφήνεται να βλαστήσει για περίπου 5 ημέρες και κατόπιν διακόπτεται. Η βυνοποίηση περιλαμβάνει τρία στάδια: Διαβροχή, Βλάστηση, Φρύξη

2. Ζυθοποίηση

Στο στάδιο της ζυθοποίησης υπάρχουν επιμέρους στάδια όπως : 

◉ Άλεση όπου η βύνη αλέθεται σε μύλο 
◉ Ανάμειξη όπου η αλεσμένη βύνη, αναμιγνύεται με ζεστό νερό και το άμυλο μετατρέπεται σε ζυμώσιμα σάκχαρα. 
◉ Διήθηση του γλεύκους (κάτι σαν τον μούστο στο κρασί) διαχωρίζεται από τους φλοιούς. 
◉ Βρασμός όπου το γλεύκος βράζεται με ταυτόχρονη προσθήκη λυκίσκου. 
◉ Κατεργασία γλεύκους όπου στο στάδιο αυτό γίνεται περιδίνηση, ψύξη, αερισμός του γλεύκους και εμβολιασμός με μαγιά.

3. Ζύμωση 

Η μαγιά μετατρέπει τα σάκχαρα σε αλκοόλ και διοξείδιο του άνθρακα και σε άλλες ουσίες, που προσδίδουν την χαρακτηριστική γεύση και οσμή της μπύρας.

4. Σίτευση ωρίμανση 

Σε αυτό το στάδιο, έχουμε τις εξής διεργασίες: Ζύμωση των μερικών ακόμα ζυμωσίμων σακχάρων. Κορεσμός της μπύρας από διοξείδιο του άνθρακα (CO2). Ωρίμανση της μπύρας και ανάπτυξη ουσιών, που συνεισφέρουν στις οργανοληπτικές ιδιότητες. Η Διαύγαση της μπύρας.

5. Φιλτράρισμα

Το φιλτράρισμα απομακρύνει μαγιά και κάποιες πρωτεΐνες. Η φιλτραρισμένη μπύρα είναι διαυγής και έτοιμη για συσκευασία. Να σημειωθεί οτι υπάρχουν και τύποι μπύρας, που είναι αφιλτράριστες οι οποίες έχουν την χαρακτηριστική θολότητα από τις αιωρούμενες πρωτεΐνες και τη μαγιά.

6. Συσκευασία εμφιάλωση

Η φιάλη, πριν γεμίσει, αδειάζεται εντελώς από τον αέρα, που περιέχει, ο οποίος αντικαθίσταται από ανθρακικό. Για λόγους βιολογικής σταθερότητας έπεται παστερίωση ή αποστειρωτική διήθηση, πράγμα το οποίο δεν είναι απαραίτητο, αλλά η απαστερίωτη μπύρα θα έχει μικρότερη διάρκεια ζωής.

Συντάκτης άρθρου :Vassilios Canellos

  • Βρείτε μας στα Social

  • Uncategorized
    sarras

    Εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Αυστρία στηρίζουν με μία σούπα στον κατάλογο τους τον συνάνθρωπο τους

    Μερικά απο τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αυστρία λαμβάνουν μέρος στην εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων “Σούπα με νόημα” και δίνουν ενεργά το παράδειγμα ενάντια στη φτώχεια, την πείνα και τη σπατάλη τροφίμων. . Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες

    Διάβασε το άρθρο
    Uncategorized
    papadakispaul

    Η Hilton χρησιμοποιεί τεχνολογία Virtual Reality(VR Oculus) για την εκπαίδευση του προσωπικού της

    Ο Ξενοδοχειακός Όμιλος Hilton χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Oculus for Business για να βελτιώσει την εκπαίδευση και την ανάπτυξη του προσωπικού της Η Hilton είναι μια από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες στον κόσμο, με σχεδόν 6.000 ξενοδοχεία σε 117 χώρες. Βραβευμένη

    Διάβασε το άρθρο
    Uncategorized
    sarras

    Εξυπηρέτηση Πελατών σε Φιλοξενία και Εστίαση

    Αναρωτηθήκατε ποτέ για ποιο λόγο φεύγουν οι πελάτες; Μια αρκετά δημοφιλής έρευνα κατέδειξε ότι ο κύριος λόγος απώλειας των πελατών (68%) είναι η προβληματική εξυπηρέτηση, ενώ μόλις το 14% αποχωρεί επειδή το προϊόν/υπηρεσία είναι κακό. . Ενας μόνο αγενής ή αδιάφορος υπάλληλος

    Διάβασε το άρθρο
    Scroll to Top