Μπύρα, ποια είναι τα στάδια παραγωγής της

χωρίς τίτλο 41

Συντάκτης άρθρου :Vassilios Canellos

Η μπύρα είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο διαδεδομένα αλκοολούχα ποτά στον κόσμο και το τρίτο πιο δημοφιλές ποτό συνολικά μετά από το τσάι και τον καφέ. 

Κανείς δε γνωρίζει πώς ακριβώς ανακαλύφθηκε η διαδικασία παρασκευής μπύρας ή από ποιον, όμως πιστεύεται ότι είτε κάποιοι καρποί από σιτάρι, είτε λίγο ψωμί βράχηκε, με αποτέλεσμα να γίνει ζύμωση.

Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι η παλαιότερη, έγγραφη καταγραφή γύρω από την παρασκευή μπύρας χρονολογείται περίπου 6 χιλιάδες χρόνια πριν, στον πολιτισμό των αρχαίων Σουμερίων.

Η μπύρα πρέπει να υποβληθεί σε κάποιες διεργασίες προτού να είναι έτοιμη για απόλαυση:

1. Βυνοποίηση κριθαριού

Το κριθάρι αφήνεται να βλαστήσει για περίπου 5 ημέρες και κατόπιν διακόπτεται. Η βυνοποίηση περιλαμβάνει τρία στάδια: Διαβροχή, Βλάστηση, Φρύξη

, Μπύρα, ποια είναι τα στάδια παραγωγής της

2. Ζυθοποίηση

Στο στάδιο της ζυθοποίησης υπάρχουν επιμέρους στάδια όπως : 

◉ Άλεση όπου η βύνη αλέθεται σε μύλο 
◉ Ανάμειξη όπου η αλεσμένη βύνη, αναμιγνύεται με ζεστό νερό και το άμυλο μετατρέπεται σε ζυμώσιμα σάκχαρα. 
◉ Διήθηση του γλεύκους (κάτι σαν τον μούστο στο κρασί) διαχωρίζεται από τους φλοιούς. 
◉ Βρασμός όπου το γλεύκος βράζεται με ταυτόχρονη προσθήκη λυκίσκου. 
◉ Κατεργασία γλεύκους όπου στο στάδιο αυτό γίνεται περιδίνηση, ψύξη, αερισμός του γλεύκους και εμβολιασμός με μαγιά.

3. Ζύμωση 

Η μαγιά μετατρέπει τα σάκχαρα σε αλκοόλ και διοξείδιο του άνθρακα και σε άλλες ουσίες, που προσδίδουν την χαρακτηριστική γεύση και οσμή της μπύρας.

4. Σίτευση ωρίμανση 

Σε αυτό το στάδιο, έχουμε τις εξής διεργασίες: Ζύμωση των μερικών ακόμα ζυμωσίμων σακχάρων. Κορεσμός της μπύρας από διοξείδιο του άνθρακα (CO2). Ωρίμανση της μπύρας και ανάπτυξη ουσιών, που συνεισφέρουν στις οργανοληπτικές ιδιότητες. Η Διαύγαση της μπύρας.

5. Φιλτράρισμα

Το φιλτράρισμα απομακρύνει μαγιά και κάποιες πρωτεΐνες. Η φιλτραρισμένη μπύρα είναι διαυγής και έτοιμη για συσκευασία. Να σημειωθεί οτι υπάρχουν και τύποι μπύρας, που είναι αφιλτράριστες οι οποίες έχουν την χαρακτηριστική θολότητα από τις αιωρούμενες πρωτεΐνες και τη μαγιά.

6. Συσκευασία εμφιάλωση

Η φιάλη, πριν γεμίσει, αδειάζεται εντελώς από τον αέρα, που περιέχει, ο οποίος αντικαθίσταται από ανθρακικό. Για λόγους βιολογικής σταθερότητας έπεται παστερίωση ή αποστειρωτική διήθηση, πράγμα το οποίο δεν είναι απαραίτητο, αλλά η απαστερίωτη μπύρα θα έχει μικρότερη διάρκεια ζωής.

Συντάκτης άρθρου :Vassilios Canellos

, Μπύρα, ποια είναι τα στάδια παραγωγής της
hoteltraining stars
Uncategorized
papadakispaul

Πεντάστερα στα λόγια, τριάστερα στην εμπειρία, Το λάθος που κάνουν πολλά ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Πολλά ξενοδοχεία επιλέγουν να χαρακτηρίζονται ως “5 αστέρων”, χωρίς όμως να προσφέρουν την αντίστοιχη εμπειρία. Το αποτέλεσμα; Οι επισκέπτες απογοητεύονται, οι αρνητικές κριτικές πολλαπλασιάζονται, και η φήμη του ξενοδοχείου πλήττεται, πολλές φορές ανεπανόρθωτα. Η εμπειρία του πελάτη δεν καθορίζεται μόνο

Διάβασε το άρθρο
hire for character train for skills
Uncategorized
papadakispaul

Χτίστε ομάδα στο ξενοδοχείο όταν προσλαμβάνετε με βάση τον χαρακτήρα και όχι το βιογραφικό

Τα τελευταία χρόνια, η ανάγκη των ξενοδοχείων για προσωπικό έχει γίνει εντονότερη από ποτέ. Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης του τουρισμού, η εποχικότητα και οι νέες συνθήκες εργασίας δημιούργησαν ένα μεγάλο κενό στην αγορά εργασίας. Προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι κενές

Διάβασε το άρθρο
nneuromarketing hotel
Uncategorized
papadakispaul

Neuromarketing στη Φιλοξενία & την Εστίαση. Όταν ο Εγκέφαλος Κάνει Κράτηση σε Ξενοδοχεία και Παραγγέλνει Φαγητό

Το neuromarketing, ή αλλιώς νευρομάρκετινγκ, είναι ένας σύγχρονος όρος που ακούγεται όλο και πιο συχνά, αλλά πίσω του κρύβεται κάτι εξαιρετικά απλό και ουσιαστικό: η κατανόηση του πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος τη στιγμή που παίρνει αποφάσεις. Συνδυάζει την επιστήμη

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top