Μπύρα, ποια είναι τα στάδια παραγωγής της

χωρίς τίτλο 41

Συντάκτης άρθρου :Vassilios Canellos

Η μπύρα είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο διαδεδομένα αλκοολούχα ποτά στον κόσμο και το τρίτο πιο δημοφιλές ποτό συνολικά μετά από το τσάι και τον καφέ. 

Κανείς δε γνωρίζει πώς ακριβώς ανακαλύφθηκε η διαδικασία παρασκευής μπύρας ή από ποιον, όμως πιστεύεται ότι είτε κάποιοι καρποί από σιτάρι, είτε λίγο ψωμί βράχηκε, με αποτέλεσμα να γίνει ζύμωση.

Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι η παλαιότερη, έγγραφη καταγραφή γύρω από την παρασκευή μπύρας χρονολογείται περίπου 6 χιλιάδες χρόνια πριν, στον πολιτισμό των αρχαίων Σουμερίων.

Η μπύρα πρέπει να υποβληθεί σε κάποιες διεργασίες προτού να είναι έτοιμη για απόλαυση:

1. Βυνοποίηση κριθαριού

Το κριθάρι αφήνεται να βλαστήσει για περίπου 5 ημέρες και κατόπιν διακόπτεται. Η βυνοποίηση περιλαμβάνει τρία στάδια: Διαβροχή, Βλάστηση, Φρύξη

, Μπύρα, ποια είναι τα στάδια παραγωγής της

2. Ζυθοποίηση

Στο στάδιο της ζυθοποίησης υπάρχουν επιμέρους στάδια όπως : 

◉ Άλεση όπου η βύνη αλέθεται σε μύλο 
◉ Ανάμειξη όπου η αλεσμένη βύνη, αναμιγνύεται με ζεστό νερό και το άμυλο μετατρέπεται σε ζυμώσιμα σάκχαρα. 
◉ Διήθηση του γλεύκους (κάτι σαν τον μούστο στο κρασί) διαχωρίζεται από τους φλοιούς. 
◉ Βρασμός όπου το γλεύκος βράζεται με ταυτόχρονη προσθήκη λυκίσκου. 
◉ Κατεργασία γλεύκους όπου στο στάδιο αυτό γίνεται περιδίνηση, ψύξη, αερισμός του γλεύκους και εμβολιασμός με μαγιά.

3. Ζύμωση 

Η μαγιά μετατρέπει τα σάκχαρα σε αλκοόλ και διοξείδιο του άνθρακα και σε άλλες ουσίες, που προσδίδουν την χαρακτηριστική γεύση και οσμή της μπύρας.

4. Σίτευση ωρίμανση 

Σε αυτό το στάδιο, έχουμε τις εξής διεργασίες: Ζύμωση των μερικών ακόμα ζυμωσίμων σακχάρων. Κορεσμός της μπύρας από διοξείδιο του άνθρακα (CO2). Ωρίμανση της μπύρας και ανάπτυξη ουσιών, που συνεισφέρουν στις οργανοληπτικές ιδιότητες. Η Διαύγαση της μπύρας.

5. Φιλτράρισμα

Το φιλτράρισμα απομακρύνει μαγιά και κάποιες πρωτεΐνες. Η φιλτραρισμένη μπύρα είναι διαυγής και έτοιμη για συσκευασία. Να σημειωθεί οτι υπάρχουν και τύποι μπύρας, που είναι αφιλτράριστες οι οποίες έχουν την χαρακτηριστική θολότητα από τις αιωρούμενες πρωτεΐνες και τη μαγιά.

6. Συσκευασία εμφιάλωση

Η φιάλη, πριν γεμίσει, αδειάζεται εντελώς από τον αέρα, που περιέχει, ο οποίος αντικαθίσταται από ανθρακικό. Για λόγους βιολογικής σταθερότητας έπεται παστερίωση ή αποστειρωτική διήθηση, πράγμα το οποίο δεν είναι απαραίτητο, αλλά η απαστερίωτη μπύρα θα έχει μικρότερη διάρκεια ζωής.

Συντάκτης άρθρου :Vassilios Canellos

, Μπύρα, ποια είναι τα στάδια παραγωγής της
hoteltraining2023
Uncategorized
sarras

Αυτό το εστιατόριο προσφέρει έκπτωση εώς και 100% ανάλογα με το σωματότυπο σας

Όσο πιο αδύνατος είσαι τόσο μεγαλύτερη η έκπτωση! Αυτή είναι η ασυνήθιστη ιδέα που χρησιμοποιεί το Mongolias Master στο Kuching, ένα εστιατόριο στη Μαλαισία. Οι ειδικές εκπτώσεις είναι πολύ δημοφιλείς στα εστιατόρια. Ειδικά τώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα

Διάβασε το άρθρο
customer, expectation, service-1253483.jpg
Uncategorized
John Protopapadakis

Οταν η υπάλληλος σου λέει “δεν είναι δικιά μου ευθύνη αυτό!”

«Είμαι σε πάρα πολύ γνωστό μπεργκεράδικο, που μάλιστα δαπάνησε πριν χρόνια ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να κάνει rebranding (και να εστιάσει την προσοχή του στα burgers),  και κατευθύνομαι στο γκισέ, όπου δίνω παραγγελία. Η γλυκιά κοπελίτσα, γύρω στα 17-18,

Διάβασε το άρθρο
stairs, stages, feet-4574579.jpg
Uncategorized
sarras

Πώς να διεκδικήσεις την θέση εργασίας που επιθυμείς σε ένα ξενοδοχείο την επόμενη σεζόν

Εάν έχεις αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να κάνεις μία αναβάθμιση στην καριέρα σου υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις, που θα σε βοηθήσουν να δείξεις ότι είσαι το κατάλληλο άτομο για αυτή τη θέση εργασίας. Οταν αναζητήσεις εργασία

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top