Ένα ρεαλιστικό και ένα υπεραισιόδοξο σενάριο για το πως θα είναι η καλοκαιρινή σεζόν του 2021.

χωρίς τίτλο 7

Είμαστε ήδη στον 9ο μήνα σε αυτή την πρωτόγνωρη για τον τουρισμό και όχι μόνο κρίση.

Θα κάνουμε ένα ρεαλιστικό σενάριο του πως πιστεύουμε πως θα είναι ο τουρισμός το καλοκαίρι του 2021 ξεκινώντας πως οι μεγάλοι tour operators όπως Τui μπαίνουν σε ένα δανεισμό τον όποιο πολύ δύσκολα θα ξεπληρώσουν εκτός αν την πληρώσουν οι ξενοδόχοι . Αυτό προκαλεί μια αλυσιδωτή αντίδραση το οποίο σημαίνει ότι και ο ξενοδόχος θα αναζητήσει τρόπους να καλύψει αυτά τα ποσά είτε μέσω μείωσης του προσωπικού του είτε μέσω μειώσεις παροχών του καταλύματος του. Βεβαία βλέπουμε πολλοί μικρότεροι tour operators ακολουθούν τους τελευταίους μήνες τον δρόμο της χρεωκοπίας όποτε μέχρι τον Φεβρουάριο δεν ξέρουμε πόσοι «παίχτες» θα είναι στην αγορά . Αυτό σημαίνει ότι τα ξενοδοχεία πρέπει να λάβουν τα μετρά τους από τώρα και  να προσπαθήσουν να προσεγγίσουν τους ‘’Πελάτες’’ τους με άλλους τρόπους . Κατά πόσο υπάρχει αυτή η γνώση εναλλακτικής προσέγγισης κοινού καθώς πολλοί είχαν επαναπαυτεί σε tour operators  είναι άλλο θέμα. Οι μεγάλοι χαμένοι  πάντως σε όλο αυτό το πιθανό και ρεαλιστικό σενάριο πάντως θα  είναι οι ξενοδόχοι και οι εργαζόμενοι.

Πάμε όμως και στο υπεραισιόδοξο σενάριο το οποίο είναι μέχρι τον Ιανουάριο 2021 (μετά μάλιστα και τις τελευταίες θετικές εξελίξεις  από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες) να έχει προχωρήσει υπερβολικά καλά το θέμα της φαρμακευτικής αγωγής και να ξεκινήσουν οι κρατήσεις .Τα κράτη να υποστηρίξουν τους Tour Operators με χρηματοδοτήσεις ώστε να πάρουν μπροστά οι μηχανές τους. Οι άνθρωποι που έχουν χτυπηθεί  και έχουν ανεχτεί μέτρα και καραντίνα τόσους μήνες να θέλουν να ξεσκάσουν  και να ξεκινήσουν δυναμικά οι κρατήσεις όμως και σε αυτή την περίπτωση οι  Tour Operators θα προσπαθήσουν να καλύψουν τις υπέρογκες δανειακές υποχρεώσεις οπότε η αναζήτηση άλλων καναλιών προσέλκυσης πελατών είναι μονόδρομος.

Το σίγουρο είναι πως είτε με covid πρόβλημα  είτε χωρίς η πλειοψηφία των ξενοδοχείων θα ανοίξουν από την αρχή της καλοκαιρινής σεζόν έστω και με τα minimum λειτουργικά.

Caesar salad
Uncategorized
papadakispaul

Η σαλάτα του Καίσαρα γίνεται 100 ετών, ένας αιώνας γαστρονομικής απόλαυσης

Η σαλάτα του Καίσαρα, ένα κλασικό πιάτο σε μενού σε όλο τον κόσμο, γιορτάζει την 100η επέτειό της το 2024. Αυτή η σαλάτα, γνωστή για την απλή αλλά γευστική σύνθεσή του, εφευρέθηκε το 1924 από τον Ιταλοαμερικανό εστιάτορα Καίσαρα Καρντίνι

Διάβασε το άρθρο
DAYcation Greece
Uncategorized
papadakispaul

Τι είναι η νέα τάση στον τουρισμό “Daycation” και τι διαφορές έχει από το “Staycation”

Ο τουρισμός συνεχώς εξελίσσεται, προσφέροντας νέες και καινοτόμες εμπειρίες στους ταξιδιώτες. Τελευταία, οι όροι “Daycation” και “Staycation” έχουν γίνει δημοφιλείς, αντανακλώντας νέες τάσεις στην αναψυχή και τον τουρισμό. τι ακριβώς είναι ομως το “Daycation”, πώς διαφέρει από το “Staycation” Τι

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top