Πως να γίνεις ο Bar Manager που όλοι θα θέλουν να προσλάβουν

handsome bartender making drinking cocktails counter

Μπορεί να είστε ένας υπάλληλος που εκπληρώνει όλα τα καθήκοντα του όπως ακριβώς τα αναφέρει το job description. Μπορεί να κάνετε ό, τι σας λένε και να επιτυγχάνετε αυτό που προσμένουν από εσάς.

Μπορεί όμως να είστε ένα σπουδαίο κομμάτι μιας υποδειγματικής και εξαιρετικής λειτουργίας του Bar και οι πελάτες να ρωτούν εάν είστε ο ιδιοκτήτης. Αυτό είναι τεράστιο κομπλιμέντο και δείχνει οτι είστε στον σωστό δρόμο. Αυτό αναζητούν οι ιδιοκτήτες και οι διευθυντές σας στον συνεργάτη τους.

Ας δούμε λοιπόν κάποιες τακτικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να γίνετε ο Bar Manager που όλοι θα θέλουν στην επιχείρηση τους.

Εργαστείτε με σταθερότητα

Είναι σημαντικό να διαβεβαιώσετε τους πελάτες σας ότι αν επιστρέψουν οποιαδήποτε μέρα μετά τη σημερινή, ο φοβερός αυτός τύπος (εσείς) θα είναι εκεί. Όπως ένα burger μιας μεγάλης αλυσίδας ή μια επώνυμη μπύρα θα έχει ξανά και ξανά την ίδια γεύση, έτσι κι εσείς πρέπει να είστε ενεργητικοί και σε καλή διάθεση πάντα, γιατί οι πελάτες δεν έρχονται μόνο για το προϊόν που σερβίρετε, αλλά και για το προϊόν που προβάλλεται από εσάς τους ίδιους.

Βελτιώστε το λεξιλόγιο σας

Αναμφίβολα κάποιες φράσεις που συνηθίζετε να λέτε στους πελάτες δεν είναι και τόσο κατάλληλες. Ο αντίκτυπος που έχουν μπορεί να μην φαίνεται αλλά χτυπούν στο υποσυνείδητο του πελάτη.  

Δεν είναι δουλειά μου.” Δεν μπορείτε να το πείτε αυτό. Ολοκληρώστε αυτό που σας ζητήθηκε ή αναθέστε και παρακολουθήστε.

Δεν ξέρω” εκτός αν ακολουθήσει αμέσως μετά η φράση “αλλά θα το μάθω.” Δεν ξέρετε τα πάντα, αλλά πρέπει να βρείτε την απάντηση. Ακόμα κι αν δεν βρείτε την απάντηση, η προσπάθειά σας θα εκτιμηθεί.

«Πάντα» και «ποτέ». Χρησιμοποιήστε αυτά και θα είστε πάντα λάθος και ποτέ δεν θα έχετε δίκιο. Μην γενικεύετε γιατί θα βρεθείτε εκτεθειμένοι. Τίποτα δεν γίνεται πάντα αλλά ούτε και ποτέ. 

«Ειλικρινά…» Όταν ξεκινάτε μια πρόταση με αυτό, ακούγεται σαν όλες οι άλλες προτάσεις σας να είναι ανειλικρινείς.

Καλύτερα να πείτε μια συγνώμη παρά να ζητάτε συνεχώς άδεια

Όταν έχετε να πάρετε μια απόφαση, κάντε ό, τι νομίζετε ότι είναι σωστό, εκτός εάν η διεύθυνση σας έχει τη θηλιά στο λαιμό. Μια παραγγελία άργησε; Ένας πελάτης είναι δυσαρεστημένος; Κάντε ό, τι νομίζετε ότι είναι καλύτερο.

Οι πιθανότητες είναι, οι ιδιοκτήτες ή οι διευθυντές να χαρούν που δείξατε την πρωτοβουλία. Δεν θέλουν μια σταθερή συμπεριφορά του στυλ «τι πρέπει να κάνω;» από τους υπαλλήλους τους. Θέλουν επιλυτές προβλημάτων.

Δεν πρέπει να λαμβάνετε μεγάλες αποφάσεις. Πρέπει να έχει οριστεί ένα ποσό για το οποίο να έχετε αυτόματη έγκριση. Μπορείτε να αποφασίσετε σχετικά με ένα ποτό 5-10 € ; Σίγουρα. Ένα γεύμα 30 €; Μπορεί. Παραγγελία 1000 €; Μάλλον όχι. 

Οπότε διευκρινίστε εκ των προτέρων το εύρος της αξίας για την οποία μπορείτε να πάρετε αποφάσεις χωρίς να πάρετε έγκριση.

Μην αναφέρετε απλά τα προβλήματα, προτείνετε και τις λύσεις

Σκεφτείτε λοιπόν τι θέλετε να κάνετε πριν πλησιάσετε τη διεύθυνση. Μπορεί να διορθώσουν το πρόβλημα με λάθος τρόπο ή με τρόπο που δεν σας αρέσει. Ενημερώστε τους για να προσπαθήσετε να το επιλύσετε με τον τρόπο σας.

Είχατε μια αποτυχημένη βάρδια; Είχατε χαμηλές πωλήσεις για μια περίοδο; Μήπως δεχτήκατε κάποιο κακό review; Καθίστε και σκεφτείτε τι ήταν αυτό που πήγε στραβά. Αφού το βρείτε κινηθείτε, εξηγώντας τον τρόπο που επιθυμείτε να πράξετε ώστε να μην επιτρέψετε να ξανασυμβεί. Οι Managers έχουν πάντα πολλά θέματα στο κεφάλι τους, οπότε αν είστε από αυτούς που τους αφαιρούν προβλήματα αντί να τους προσθέτουν, θα το εκτιμήσουν και θα σας εμπιστευθούν.

Μπορεί να μην φταίτε εσείς αλλά είστε υπεύθυνος

Το να βεβαιωθείτε ότι οι καλεσμένοι σας έχουν μια υπέροχη βραδιά είναι ο καθημερινός προορισμός σας, ακόμη και αν οι λακούβες που θα συναντήσετε δεν είναι δικό σας λάθος. Το να γίνει ένα πρόβλημα με την κουζίνα, εννοείται οτι είναι εσωτερικό φταίξιμο και θα προσπαθήσετε να το φτιάξετε.

Αλλά τι γίνεται αν καλέσετε ταξί και δεν έχει έρθει. Είναι δικό σας το φταίξιμο; Όχι, αλλά είναι δική σας ευθύνη να λύσετε το πρόβλημα του πελάτη σας. Σε καμία περίπτωση μην το αφήσετε έτσι. Δείχνοντας ότι ενδιαφέρεστε για όλα τα προβλήματα που προκύπτουν στους πελάτες σας κάνετε αυτό που δεν θα κάνουν οι άλλοι.

Στην πραγματικότητα, μερικές φορές είναι προτιμότερο να έχετε κάποια μικρά προβλήματα. Υπάρχουν βάρδιες όπου όλα πηγαίνουν ρολόι. Ο πελάτης θεωρεί οτι δεν είναι και τόσο δύσκολο αυτό που αντιμετωπίζετε καθημερινά όταν βλέπει μια καλή ροή. 

Όταν όμως είχατε μια παρέα που είχε παράπονα και συνέβησαν και κάποιες κακοτυχίες αλλά στο τέλος καταφέρατε να αντιστρέψετε το κλίμα, τότε το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο από το να μην είχε συμβεί τίποτα. 

Πατήστε με σιγουριά μέσα στη σάλα

Πιθανότατα να έχετε ακούσει την έκφραση: «αυτός πατάει καλά μέσα στη σάλα». Αυτό σημαίνει οτι έχετε τα εφόδια να φροντίσετε με επιτυχία για ολόκληρη την εμπειρία των επισκεπτών – από τη στιγμή που σκέφτονται για το μπαρ σας μέχρι όταν πια είναι στο σπίτι τους. Αυτή είναι φιλοξενία επόμενης γενιάς και αυτό που ξεχωρίζει τους καλούς μπάρμεν από τους καλύτερους.

Πάρτε τη δουλειά πάνω σας. Κάντε τη, δική σας. Σκεφτείτε σαν να είναι δικό σας το τμήμα. Αν σκέφτεστε έτσι, θα πράττετε κι έτσι. Το πιθανότερο είναι οτι αν φέρεστε έτσι, θα διοικήσετε σύντομα και θα αρχίσετε να ανεβαίνετε τα σκαλιά της ιεραρχίας.

Vassilios Canellos

Μάθετε περισσότερα για το Μπαρ στο Εξ Αποστάσεως Σεμινάριο της Hoteltraining.gr πατώντας εδώ

fightfofood
Hospitality
papadakispaul

Δικαστήριο καταδίκασε γυναίκα που πεταξε burrito σε υπαλληλο καταστήματος γρήγορης εστίασης να εργαστεί 2 μήνες σε fast-food (Video)

Ενας δικαστής στο Οχαιο διέταξε τη Ρόζμαρι Χέιν να εργαστεί σε κατάστημα fast food για δύο μήνες. Η Χέιν καταγράφηκε σε ένα βίντεο να ουρλιάζει σε μια υπάλληλο της ταχυφαγείου πριν πετάξει το φαγητό της στο πρόσωπο της άτυχης εργαζόμενης

Διάβασε το άρθρο
restaurantmarketing
Uncategorized
sarras

Πως ανύπαρκτο εστιατόριο έγινε το πιο exclusive και εξεζητημένο εστιατόριο, κορυφαίο στην κατάταξη στο Tripadvisor

Ίσως την παρακάτω ιστορία να την έχετε ακούσει ξανά καθώς είναι από το 2017, όμως θα είναι για πάντα μια μοναδική περίπτωση την οποία δύσκολα θα συναντήσουμε ξανά. Το εστιατόριο “Shed at Dulwich” στο Λονδίνο έχει μια εντυπωσιακή ιστορία που

Διάβασε το άρθρο
itsadeal
Uncategorized
papadakispaul

Περισσότερα κίνητρα για όσους θέλουν να εργαστούν σεζόν είναι η λύση στις κενές θέσεις στα ξενοδοχεία

Οι ελλείψεις σε προσωπικό που καλείται να εργαστεί σε ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των επιχειρήσεων αυτών. Σύμφωνα επίσης με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ:Οι άνεργοι τον Ιανουάριο του 2024 ανήλθαν σε 495.132 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top