Η Οροφοκομία η αλλιώς Housekeeping είναι ισως το πιο σημαντικό τµήµα μιας ξενοδοχειακής µονάδας.

του Ανώνυμο 3

Η Οροφοκομία  παίζει ένα σηµαντικότατο ρόλο στη σηµερινή ξενοδοχειακή βιοµηχανία.. Η καλή εικόνα και η λειτουργία ενός ξενοδοχείου εξαρτώνται από την καθαριότητα και την άνεση των κοινόχρηστων χώρων και κυρίως των δωµατίων του.

Τα ξενοδοχεία  φροντίζουν να διατηρούν ένα ειδικό τµήµα επιφορτισµένο µε την καθαριότητα των χωρών του ξενοδοχείου, το οποίο ονοµάζεται Υπηρεσία Ορόφων ή Οροφοκοµία (Housekeeping Department). Το βασικότερο προϊόν κάθε ξενοδοχειακής µονάδας, είναι το δωµάτιο, το οποίο αποτελεί και την καρδιά του ξενοδοχείου . Από την παρουσίαση αυτού του προϊόντος, έχεις κερδίσει ή χάσει έναν πελάτη, Επιπλέον το τµήµα ορόφων είναι µέρος του συνόλου των υπαλλήλων που καλωσορίζουν τους πελάτες και ο σκοπός τους είναι να εξασφαλίζουν στους πελάτες µια ευχάριστη διαµονή, σε ένα καθαρό, ήσυχο και άνετο περιβάλλον και να δείχνουν ενδιαφέρον και φροντίδα όταν κάτι δε πάει καλά µε τη διαµονή του πελάτη και να ενεργούν γρήγορα προκειµένου να διορθώσουν την κατάσταση.

Η σπουδαιότητα  του τµήµατος των ορόφων είναι πολύ µεγάλη, γιατί σαν τµήµατα αµέσου επαφής µε τον πελάτη δηµιουργεί το αίσθηµα ικανοποίησης έτσι ώστε να του γεννηθεί η επιθυµία να ξαναγυρίσει στο ίδιο καθαρό και φιλόξενο περιβάλλον. Υπεύθυνη του τµήµατος είναι η προϊσταµένη ορόφων, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό µπορεί να αποτελείται από τη βοηθό προισταµένης,τις επόπτριες και τις καµαριέρες. Αν το ξενοδοχείο διαθέτει δικό του πλυντήριο, στελεχώνεται και από το ανάλογο προσωπικό, το οποίο φροντίζει τα λινά της επιχείρησης.

Το Housekeeping θεωρείται ένα τµήµα υποστήριξης για το ξενοδοχείο, το οποίο δε δηµιουργεί απευθείας έσοδα στην επιχείρηση, αλλά υποστηρίζει τα κερδοφόρα κέντρα του ξενοδοχείου.. Η καλή ξενοδοχειακή διοίκηση δεν αντιµετωπίζει την οροφοκοµία ως µια µειωτική ή χειρονακτική υπηρεσία. Αντιθέτως, όλο το διευθυντικό προσωπικό λειτουργίας στα ποιοτικά ξενοδοχεία, έχει εργαστεί κάποια στιγµή στους ορόφους, κατανοώντας έτσι την αξία των ανθρώπων αυτών που εκτελούν αυτές τις λειτουργίες σε καθηµερινή βάση.

Μάθετε περισσότερα στο Εξ αποστάσεως Σεμινάριο της Hoteltraining πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο.

.σεμιναρια, Η Οροφοκομία η αλλιώς Housekeeping είναι ισως  το πιο σημαντικό  τµήµα μιας  ξενοδοχειακής µονάδας.

hoteltraining stars
Uncategorized
papadakispaul

Πεντάστερα στα λόγια, τριάστερα στην εμπειρία, Το λάθος που κάνουν πολλά ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Πολλά ξενοδοχεία επιλέγουν να χαρακτηρίζονται ως “5 αστέρων”, χωρίς όμως να προσφέρουν την αντίστοιχη εμπειρία. Το αποτέλεσμα; Οι επισκέπτες απογοητεύονται, οι αρνητικές κριτικές πολλαπλασιάζονται, και η φήμη του ξενοδοχείου πλήττεται, πολλές φορές ανεπανόρθωτα. Η εμπειρία του πελάτη δεν καθορίζεται μόνο

Διάβασε το άρθρο
hire for character train for skills
Uncategorized
papadakispaul

Χτίστε ομάδα στο ξενοδοχείο όταν προσλαμβάνετε με βάση τον χαρακτήρα και όχι το βιογραφικό

Τα τελευταία χρόνια, η ανάγκη των ξενοδοχείων για προσωπικό έχει γίνει εντονότερη από ποτέ. Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης του τουρισμού, η εποχικότητα και οι νέες συνθήκες εργασίας δημιούργησαν ένα μεγάλο κενό στην αγορά εργασίας. Προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι κενές

Διάβασε το άρθρο
nneuromarketing hotel
Uncategorized
papadakispaul

Neuromarketing στη Φιλοξενία & την Εστίαση. Όταν ο Εγκέφαλος Κάνει Κράτηση σε Ξενοδοχεία και Παραγγέλνει Φαγητό

Το neuromarketing, ή αλλιώς νευρομάρκετινγκ, είναι ένας σύγχρονος όρος που ακούγεται όλο και πιο συχνά, αλλά πίσω του κρύβεται κάτι εξαιρετικά απλό και ουσιαστικό: η κατανόηση του πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος τη στιγμή που παίρνει αποφάσεις. Συνδυάζει την επιστήμη

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top