Η Οροφοκομία η αλλιώς Housekeeping είναι ισως το πιο σημαντικό τµήµα μιας ξενοδοχειακής µονάδας.

του Ανώνυμο 3

Η Οροφοκομία  παίζει ένα σηµαντικότατο ρόλο στη σηµερινή ξενοδοχειακή βιοµηχανία.. Η καλή εικόνα και η λειτουργία ενός ξενοδοχείου εξαρτώνται από την καθαριότητα και την άνεση των κοινόχρηστων χώρων και κυρίως των δωµατίων του.

Τα ξενοδοχεία  φροντίζουν να διατηρούν ένα ειδικό τµήµα επιφορτισµένο µε την καθαριότητα των χωρών του ξενοδοχείου, το οποίο ονοµάζεται Υπηρεσία Ορόφων ή Οροφοκοµία (Housekeeping Department). Το βασικότερο προϊόν κάθε ξενοδοχειακής µονάδας, είναι το δωµάτιο, το οποίο αποτελεί και την καρδιά του ξενοδοχείου . Από την παρουσίαση αυτού του προϊόντος, έχεις κερδίσει ή χάσει έναν πελάτη, Επιπλέον το τµήµα ορόφων είναι µέρος του συνόλου των υπαλλήλων που καλωσορίζουν τους πελάτες και ο σκοπός τους είναι να εξασφαλίζουν στους πελάτες µια ευχάριστη διαµονή, σε ένα καθαρό, ήσυχο και άνετο περιβάλλον και να δείχνουν ενδιαφέρον και φροντίδα όταν κάτι δε πάει καλά µε τη διαµονή του πελάτη και να ενεργούν γρήγορα προκειµένου να διορθώσουν την κατάσταση.

Η σπουδαιότητα  του τµήµατος των ορόφων είναι πολύ µεγάλη, γιατί σαν τµήµατα αµέσου επαφής µε τον πελάτη δηµιουργεί το αίσθηµα ικανοποίησης έτσι ώστε να του γεννηθεί η επιθυµία να ξαναγυρίσει στο ίδιο καθαρό και φιλόξενο περιβάλλον. Υπεύθυνη του τµήµατος είναι η προϊσταµένη ορόφων, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό µπορεί να αποτελείται από τη βοηθό προισταµένης,τις επόπτριες και τις καµαριέρες. Αν το ξενοδοχείο διαθέτει δικό του πλυντήριο, στελεχώνεται και από το ανάλογο προσωπικό, το οποίο φροντίζει τα λινά της επιχείρησης.

Το Housekeeping θεωρείται ένα τµήµα υποστήριξης για το ξενοδοχείο, το οποίο δε δηµιουργεί απευθείας έσοδα στην επιχείρηση, αλλά υποστηρίζει τα κερδοφόρα κέντρα του ξενοδοχείου.. Η καλή ξενοδοχειακή διοίκηση δεν αντιµετωπίζει την οροφοκοµία ως µια µειωτική ή χειρονακτική υπηρεσία. Αντιθέτως, όλο το διευθυντικό προσωπικό λειτουργίας στα ποιοτικά ξενοδοχεία, έχει εργαστεί κάποια στιγµή στους ορόφους, κατανοώντας έτσι την αξία των ανθρώπων αυτών που εκτελούν αυτές τις λειτουργίες σε καθηµερινή βάση.

Μάθετε περισσότερα στο Εξ αποστάσεως Σεμινάριο της Hoteltraining πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο.

.σεμιναρια, Η Οροφοκομία η αλλιώς Housekeeping είναι ισως  το πιο σημαντικό  τµήµα μιας  ξενοδοχειακής µονάδας.

Caesar salad
Uncategorized
papadakispaul

Η σαλάτα του Καίσαρα γίνεται 100 ετών, ένας αιώνας γαστρονομικής απόλαυσης

Η σαλάτα του Καίσαρα, ένα κλασικό πιάτο σε μενού σε όλο τον κόσμο, γιορτάζει την 100η επέτειό της το 2024. Αυτή η σαλάτα, γνωστή για την απλή αλλά γευστική σύνθεσή του, εφευρέθηκε το 1924 από τον Ιταλοαμερικανό εστιάτορα Καίσαρα Καρντίνι

Διάβασε το άρθρο
DAYcation Greece
Uncategorized
papadakispaul

Τι είναι η νέα τάση στον τουρισμό “Daycation” και τι διαφορές έχει από το “Staycation”

Ο τουρισμός συνεχώς εξελίσσεται, προσφέροντας νέες και καινοτόμες εμπειρίες στους ταξιδιώτες. Τελευταία, οι όροι “Daycation” και “Staycation” έχουν γίνει δημοφιλείς, αντανακλώντας νέες τάσεις στην αναψυχή και τον τουρισμό. τι ακριβώς είναι ομως το “Daycation”, πώς διαφέρει από το “Staycation” Τι

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top