Καφές με μέλι, πρόσκαιρη τάση ή επανάσταση;

χωρίς τίτλο 48


Συντάκτης άρθρου :Vassilios Canellos

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο καφές είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα παγκοσμίως. Με περισσότερα από 400 δισεκατομμύρια φλιτζάνια να καταναλώνονται κάθε χρόνο, πολλοί άνθρωποι τον προτιμούν σκέτο, κάποιοι άλλοι προσθέτουν ζάχαρη ή ένα γλυκαντικό, και σε άλλους αρέσει με γάλα.

Αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν μέλι για να γλυκάνουν τον καφέ τους; 

Όχι μόνο η προσθήκη μελιού στον καφέ σας έχει περίεργη αλλά ωραία γεύση, αλλά έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία.

Το μέλι έχει μπει στη ζωή μας ήδη από 8.000 χρόνια πριν. Ωστόσο, το πρώτο άτομο που πρόσθεσε μέλι στον καφέ του παραμένει ακόμα άγνωστο. Πιθανότατα να προέρχεται από λάτρεις του καφέ που τους αρέσει να πειραματίζονται με πολλές και διαφορετικές γεύσεις. Πλέον, οι άνθρωποι προσθέτουν αλάτι, κανέλα, σοκολάτα ακόμη και άζωτο στον καφέ τους.

Ένας άλλος λόγος που η τοποθέτηση του μελιού στον καφέ δεν αποτελεί τεράστιο σοκ είναι ότι οι άνθρωποι βάζουν μέλι στο τσάι. Το μέλι είναι γνωστό ότι αποτελεί  πιο υγιεινή εναλλακτική λύση από τη ζάχαρη ή  άλλα τεχνητά γλυκαντικά. Έτσι, πολλοί άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν μέλι για να γλυκάνουν τον καφέ τους.

Είναι το μέλι καλό ή κακό;

Σίγουρα το να κάνει κανείς κάτι πιο γλυκό έρχεται με ένα κόστος. Όταν κάτι έχει γλυκύτερη γεύση, έχει περισσότερες θερμίδες. Με λίγα λόγια, η προσθήκη μελιού στον καφέ σας θα αυξήσει τον αριθμό των θερμίδων στο φλιτζάνι σας. Αλλά μην ανησυχείτε, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Ζάχαρη ή μέλι είναι καλύτερο στον καφέ;

Το μέλι έχει περισσότερες θερμίδες από τη ζάχαρη. Αν ένας κύβος ζάχαρης έχει περίπου 12 θερμίδες τότε μια κουταλιά μέλι έχει κάπου 21. Μην κολλήσουμε όμως μόνο στο θέμα των θερμίδων γιατί το μέλι κάνει άλλα πράγματα που η ζάχαρη δεν μπορεί.

Ας δούμε μερικά πλεονεκτήματα του μελιού

Λόγω του γεγονότος ότι το μέλι περιέχει γύρη, μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τα συμπτώματα των εποχιακών αλλεργιών όπως ρινική καταρροή, πονόλαιμο ή πονοκεφάλους. Φανταστείτε ένα όμορφο ανοιξιάτικο πρωινό με λιγότερη συμφόρηση και ένα γλυκύτερο φλιτζάνι καφέ!

Ο καφές και το μέλι έχουν αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη μείωση του αριθμού των «άρρωστων» κυττάρων στο σώμα. Πάρα πολλά από αυτά τα άρρωστα κύτταρα μπορούν να οδηγήσουν σε αρνητικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο σώμα. Έτσι, προσθέτοντας λίγο μέλι αντί για ζάχαρη μπορεί να βοηθήσει πολύ.

Το μέλι είναι πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη C. Φαίνεται ότι οι μέλισσες δεν φροντίζουν μόνο τον πλανήτη, αλλά και την υγεία μας.

Τώρα που έχετε λίγη παραπάνω εκτίμηση για το μέλι, ίσως να θέλετε να το δοκιμάσετε; Όλα ξεκινούν με την κατανόηση των διαφόρων ειδών μελιού. Γιατί μπορεί κάποιο μέλι να έχει πολύ καλή γεύση στο πρωινό σας τοστ, αλλά όχι τόσο υπέροχη στον πρωινό σας καφέ.

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε μέλι στον καφέ σας, όλα εξαρτώνται από την προτίμησή σας

◉ Ωμό μέλι (μη παστεριωμένο)

◉ Κανονικό μέλι (παστεριωμένο)

Το ωμό μέλι προέρχεται απευθείας από την κυψέλη. Περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το κανονικό μέλι και είναι γενικά πιο υγιεινό. Εάν είστε το είδος του ατόμου που θέλει να αποφύγει τα επεξεργασμένα σάκχαρα και τα συντηρητικά, σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε ωμό μέλι. Απλά προσθέστε 1-2 κουταλάκια του γλυκού στο φλιτζάνι σας και είστε έτοιμοι. Εάν ο καφές σας είναι πολύ ζεστός, μπορεί να μειώσει τη θρεπτική αξία του μελιού, επομένως είναι καλύτερο να αφήσετε τον καφέ σας να κρυώσει λίγο πριν προσθέσετε το μέλι σας.

Δοκιμάστε τον καφέ σας επίσης με μέλι και γάλα ή με γάλα αμυγδάλου για μια καλύτερη εμπειρία.

Vassilios Canellos στο fnb-pro.gr

Παρακολουθήστε το σεμινάριο “Barista Skills” το επόμενο λεπτο της εγγραφής σας. Μάθετε περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο

hoteltraining.granswerhotels 2
Uncategorized
papadakispaul

Γιατί Τα Ξενοδοχεία Πρέπει να Απαντούν στα Βιογραφικά των Υποψηφίων σε Κάθε Περίπτωση

Η απάντηση στα βιογραφικά που αποστέλλουν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποτελεί μια κρίσιμη πρακτική για κάθε ξενοδοχείο. Δεν αφορά μόνο την ενίσχυση της επαγγελματικής εικόνας της εταιρείας, αλλά και τη διαμόρφωση υγιών σχέσεων με τον ευρύτερο επαγγελματικό κόσμο.

Διάβασε το άρθρο
changehotel
Hospitality
papadakispaul

Πώς να Αναγνωρίσετε την Κατάλληλη Στιγμή για να Αποχωρήσετε από την Εργασία σας

Συχνά τίθεται το ερώτημα: «Είναι σωστό να φύγω από τη ξενοδοχείο που εργάζομαι μου μετά από 1 ή 2 χρόνια, ή ακόμα και μετά από 8 χρόνια;» Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι απλή, αλλά το να αφήσετε

Διάβασε το άρθρο
fifo hotel
Uncategorized
papadakispaul

Σύστημα FIFO: Το Κλειδί για Αποτελεσματική Διαχείριση Τροφίμων στα Ξενοδοχεία και Επισιτιστικό Κλάδο

Το σύστημα FIFO, που σημαίνει “First In, First Out” (Πρώτο Μέσα, Πρώτο Έξω), είναι μια μέθοδος διαχείρισης αποθεμάτων που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του ξενοδοχειακού τομέα, ειδικά στα επισιτιστικά τμήματα. Η βασική αρχή του FIFO είναι ότι τα

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top