Η τιμή του σουβλακιού στο μικροσκόπιο. Είναι πράγματι ακριβό ή πρόκειται για μια τίμια επιλογή

price souvlaki Hoteltraining Greece

Το σουβλάκι είναι ίσως το πιο δημοφιλές street food της Ελλάδας, ένας θεσμός που συνδυάζει γεύση, ταχύτητα και παράδοση. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η τιμή του έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και… έντονων αντιπαραθέσεων. Ας δούμε, όμως, αν πραγματικά αξίζει τόση φασαρία για την τιμή του σουβλακιού με πίτα.

Αυτή τη στιγμή, ένα σουβλάκι με πίτα κοστίζει περίπου 3,5 ευρώ. Για πολλούς ένα σουβλάκι είναι μόνο η αρχή, αφού δύσκολα θα μείνουμε σε ένα. Έτσι, η απόλαυση ανεβαίνει στα 7 ευρώ για δύο σουβλάκια.

Την ίδια στιγμή, ένα απλό σάντουιτς από τον φούρνο της γειτονιάς με τυρί, γαλοπούλα, ντομάτα και λίγο ελαιόλαδο κοστίζει 3,4 ευρώ. Μια πίτσα, η οποία συνήθως φτάνει για 1 άτομο και ίσως μείνει ένα η δύο κομμάτια , κυμαίνεται από 10 έως 14 ευρώ, ενώ ένα χειροποίητο μπέργκερ με φρέσκο μπιφτέκι κυμαίνεται από 7 έως 18 ευρώ.

Γιατί προκαλεί τόσο ντόρο η τιμή του σουβλακιού;

Η απάντηση ίσως βρίσκεται στη σύνδεση του σουβλακιού με την ελληνική κουλτούρα. Το σουβλάκι θεωρούνταν ανέκαθεν μια οικονομική επιλογή, ένα «γεύμα του λαού». Όταν λοιπόν η τιμή του αρχίζει να αυξάνεται, αυτό δημιουργεί την αίσθηση ότι χάνεται η προσβασιμότητά του.

Ωστόσο, πρέπει να λάβουμε υπόψη:

  1. Αύξηση κόστους υλικών: Το κρέας, τα λαχανικά, οι πίτες, τα γαλακτομικά και το λάδι έχουν δει σημαντικές αυξήσεις τιμών τα τελευταία χρόνια.
  2. Ενέργεια και λειτουργικά κόστη: Οι φούρνοι, συγκεκριμένη ειδικότητα(η αμοιβή ενοςτυλιχτή ξεκινάει από 9 ευρώ την ώρα) και η ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζονται για την παρασκευή του επηρεάζουν το τελικό κόστος.
  3. Αξία ποιότητας: Με τον ανταγωνισμό να αυξάνεται πολλά καταστήματα έχουν βελτιώσει την ποιότητα των πρώτων υλών τους, κάτι που δικαιολογεί την αύξηση της τιμής.

Το σουβλάκι παραμένει μια τίμια επιλογή

Παρά τις αυξήσεις, το σουβλάκι εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο οικονομικές και χορταστικές επιλογές. Δεν πληρώνεις μόνο για τη γεύση, αλλά και για την ευκολία, την παράδοση και την εμπειρία που προσφέρει.

Η πραγματική ερώτηση, λοιπόν, δεν είναι γιατί κάνει 3,5 ευρώ, αλλά τι μας προσφέρει έναντι αυτού του ποσού.

, Η τιμή του σουβλακιού στο μικροσκόπιο. Είναι πράγματι ακριβό ή  πρόκειται για μια τίμια επιλογή
price souvlaki Hoteltraining Greece
Uncategorized
papadakispaul

Η τιμή του σουβλακιού στο μικροσκόπιο. Είναι πράγματι ακριβό ή πρόκειται για μια τίμια επιλογή

Το σουβλάκι είναι ίσως το πιο δημοφιλές street food της Ελλάδας, ένας θεσμός που συνδυάζει γεύση, ταχύτητα και παράδοση. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η τιμή του έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και… έντονων αντιπαραθέσεων. Ας δούμε, όμως, αν πραγματικά αξίζει τόση

Διάβασε το άρθρο
Hoteltraining.gr 7 service
Uncategorized
papadakispaul

Εξειδικευμένα Σεμινάρια για Επιχειρήσεις και Ξενοδοχεία – B2B

Η Hoteltraining.gr, κορυφαίος φορέας εκπαίδευσης, παρουσιάζει μια νέα σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων που προσφέρουν ουσιαστική αξία στις επιχειρήσεις. Με εξειδίκευση στη διοργάνωση τόσο δια ζώσης όσο και online σεμιναρίων, καλύπτουμε τις ανάγκες επιχειρήσεων και εργαζομένων σε Ελλάδα και εξωτερικό με επαγγελματισμό και

Διάβασε το άρθρο
dubai hospitality Greece
Uncategorized
papadakispaul

Γαστρονομία Αυστηρά Χωρίς Αλκοόλ, Τι Αλλάζει για τους Σεφ τα Ξενοδοχεία και τα Εστιατόρια σύμφωνα με Νέο Νόμο

Στο Ντουμπάι, πλέον απαγορεύεται η παρασκευή φαγητού που περιέχει αλκοόλ ως συστατικό. Αυτό σημαίνει ότι πιάτα όπως η σάλτσα κρασιού, τα γλυκά που περιέχουν λικέρ ή ακόμα και το αγαπημένο τιραμισού, πλέον δεν επιτρέπονται. Η απαγόρευση αυτή βασίζεται σε έναν

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top