Η τιμή του σουβλακιού στο μικροσκόπιο. Είναι πράγματι ακριβό ή πρόκειται για μια τίμια επιλογή

price souvlaki Hoteltraining Greece

Το σουβλάκι είναι ίσως το πιο δημοφιλές street food της Ελλάδας, ένας θεσμός που συνδυάζει γεύση, ταχύτητα και παράδοση. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η τιμή του έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και… έντονων αντιπαραθέσεων. Ας δούμε, όμως, αν πραγματικά αξίζει τόση φασαρία για την τιμή του σουβλακιού με πίτα.

Αυτή τη στιγμή, ένα σουβλάκι με πίτα κοστίζει περίπου 3,5 ευρώ. Για πολλούς ένα σουβλάκι είναι μόνο η αρχή, αφού δύσκολα θα μείνουμε σε ένα. Έτσι, η απόλαυση ανεβαίνει στα 7 ευρώ για δύο σουβλάκια.

Την ίδια στιγμή, ένα απλό σάντουιτς από τον φούρνο της γειτονιάς με τυρί, γαλοπούλα, ντομάτα και λίγο ελαιόλαδο κοστίζει 3,4 ευρώ. Μια πίτσα, η οποία συνήθως φτάνει για 1 άτομο και ίσως μείνει ένα η δύο κομμάτια , κυμαίνεται από 10 έως 14 ευρώ, ενώ ένα χειροποίητο μπέργκερ με φρέσκο μπιφτέκι κυμαίνεται από 7 έως 18 ευρώ.

Γιατί προκαλεί τόσο ντόρο η τιμή του σουβλακιού;

Η απάντηση ίσως βρίσκεται στη σύνδεση του σουβλακιού με την ελληνική κουλτούρα. Το σουβλάκι θεωρούνταν ανέκαθεν μια οικονομική επιλογή, ένα «γεύμα του λαού». Όταν λοιπόν η τιμή του αρχίζει να αυξάνεται, αυτό δημιουργεί την αίσθηση ότι χάνεται η προσβασιμότητά του.

Ωστόσο, πρέπει να λάβουμε υπόψη:

  1. Αύξηση κόστους υλικών: Το κρέας, τα λαχανικά, οι πίτες, τα γαλακτομικά και το λάδι έχουν δει σημαντικές αυξήσεις τιμών τα τελευταία χρόνια.
  2. Ενέργεια και λειτουργικά κόστη: Οι φούρνοι, συγκεκριμένη ειδικότητα(η αμοιβή ενοςτυλιχτή ξεκινάει από 9 ευρώ την ώρα) και η ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζονται για την παρασκευή του επηρεάζουν το τελικό κόστος.
  3. Αξία ποιότητας: Με τον ανταγωνισμό να αυξάνεται πολλά καταστήματα έχουν βελτιώσει την ποιότητα των πρώτων υλών τους, κάτι που δικαιολογεί την αύξηση της τιμής.

Το σουβλάκι παραμένει μια τίμια επιλογή

Παρά τις αυξήσεις, το σουβλάκι εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο οικονομικές και χορταστικές επιλογές. Δεν πληρώνεις μόνο για τη γεύση, αλλά και για την ευκολία, την παράδοση και την εμπειρία που προσφέρει.

Η πραγματική ερώτηση, λοιπόν, δεν είναι γιατί κάνει 3,5 ευρώ, αλλά τι μας προσφέρει έναντι αυτού του ποσού.

, Η τιμή του σουβλακιού στο μικροσκόπιο. Είναι πράγματι ακριβό ή  πρόκειται για μια τίμια επιλογή
Employee feeling good hotels
Uncategorized
papadakispaul

Εργασία σε Ξενοδοχείο: Πώς να Ζήσεις και Όχι Απλά να Επιβιώσεις

Το παρακάτω άρθρο μας το έστειλε ένας συνεργάτης μας, ένας επαγγελματίας που εργάζεται χρόνια στον ξενοδοχειακό κλάδο και έχει βιώσει όλες τις δυσκολίες αλλά και τις προκλήσεις αυτής της απαιτητικής δουλειάς. Μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις και τις εμπειρίες του

Διάβασε το άρθρο
Hoteltraining Housekeeping
Uncategorized
papadakispaul

Οροφοκομία. Το Άλφα και το Ωμέγα στην λειτουργία ενός ξενοδοχείου

Η οροφοκομία δεν είναι απλώς μια υπηρεσία καθαρισμού. Είναι μια κρίσιμη λειτουργία που βρίσκεται στον πυρήνα της επιτυχημένης λειτουργίας ενός ξενοδοχείου. Εξασφαλίζει την άνεση, την υγιεινή και την ασφάλεια των επισκεπτών, ενώ διαμορφώνει καθοριστικά την εικόνα του καταλύματος. Παρά την

Διάβασε το άρθρο
Hoteltraining.gr 37
Uncategorized
papadakispaul

Luxury Hotels. Μην το Διατυμπανίζετε, η Αληθινή Πολυτέλεια δεν Χρειάζεται Ετικέτες

Έχετε παρατηρήσει ότι τα ξενοδοχεία που επαναλαμβάνουν συνεχώς τη λέξη luxury σπάνια την προσφέρουν πραγματικά; Τα αυθεντικά πολυτελή brands, όπως JW Mariott Four Seasons,One and Only, δεν βασίζονται σε λέξεις για να πείσουν. Το όνομά τους και οι εμπειρίες που προσφέρουν αρκούν

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top