Εργασιακό Burnout στον ξενοδοχειακό κλάδο. Τι το προκαλεί και πως μπορούμε να αποφύγουμε την επαγγελματική εξουθένωση

burnouthospitality

Το burnout, ή αλλιώς επαγγελματική εξουθένωση, μπορεί να περιγραφεί ως μια κατάσταση ψυχικού, σωματικού και συναισθηματικού red flag! Είναι με λιγα λογια η απάντηση σε συσσωρευμένο εργασιακό άγχος, στους απαιτητικούς ρόλους και τα καθήκοντα, στην εξάρτηση από την εργασία και στους έντονους ρυθμούς αυτής.

Οι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε εργασιακό burnout τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία είναι πολλοί. Εξαντλητικά ωράρια, ανάληψη περισσότερων υποχρεώσεων από όσες θα έπρεπε, μη αναγνώριση της εργασίαςς που κάνει κανεί κάποιος από τους ανώτερούς του, το συνεχές κλίμα αβεβαιότητας και εργασιακής ανασφάλειας Με όλα τα παραπάνω κάνει την εμφάνισή της η εργασιακή εξουθένωση.

Η κολοσσιαία έλλειψη εργατικού δυναμικού στα πολυπληθή τμήματα των ξενοδοχείων όπως στα εστιατόρια, στις κουζίνες και στην οροφοκομία δημιουργεί έντονους ρυθμούς εργασίας σε αυτούς που εργάζονται σε αυτά χωρίς ανάπαυση και χρόνο για προσωπική ζωή ώστε να αποσυμπιέζονται από τη δύσκολη καθημερινότητα, ειδικά κατα την περίοδο Απρίλιο έως τέλη Νοεμβρίου που συγκεντρώνονται σημαντικές τουριστικές ροές

, Εργασιακό Burnout στον ξενοδοχειακό κλάδο. Τι το προκαλεί και πως μπορούμε να αποφύγουμε την επαγγελματική εξουθένωση

Για να αποφύγει κάποιος το burnout μπορεί να ακολουθήσει κάποιες από τις παρακάτω συμβουλές.

  • Κάντε ποιοτικές επιλογές στον ελεύθερό σας χρόνο.Ξυπνήστε το σώμα σας με δραστηριότητες που σας κάνουν καλό στην ευεξία σας και αποφύγετε τις πολλές ώρες σε ηλεκτρονικές συσκευές (pc,smartphone)
  • Βάλτε προτεραιότητες και όρια.Oι άνθρωποι χρειάζονται και δικαιούνται όρια. Δεν χρειάζεται να εργαζόμαστε 15 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα, παρά τις πιέσεις που μας κάνουν να νιώθουμε όπως πρέπει
  • Βελτιώστε τον ύπνο και την διατροφή σας
  • Κράτηστε έναν λειτουργικό ρυθμό και πρόγραμμα στη εργασία σας

Η πρόληψη και η διαχείριση του εργασιακού burnout στον ξενοδοχειακό κλάδο απαιτεί συλλογική προσπάθεια των εργοδοτών και των εργαζομένων. Με την κατάλληλη υποστήριξη και τις κατάλληλες πρακτικές, μπορεί να επιτευχθεί ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον που προάγει την ευεξία και την αποδοτικότητα.

, Εργασιακό Burnout στον ξενοδοχειακό κλάδο. Τι το προκαλεί και πως μπορούμε να αποφύγουμε την επαγγελματική εξουθένωση

hoteltraining.granswerhotels 2
Uncategorized
papadakispaul

Γιατί Τα Ξενοδοχεία Πρέπει να Απαντούν στα Βιογραφικά των Υποψηφίων σε Κάθε Περίπτωση

Η απάντηση στα βιογραφικά που αποστέλλουν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποτελεί μια κρίσιμη πρακτική για κάθε ξενοδοχείο. Δεν αφορά μόνο την ενίσχυση της επαγγελματικής εικόνας της εταιρείας, αλλά και τη διαμόρφωση υγιών σχέσεων με τον ευρύτερο επαγγελματικό κόσμο.

Διάβασε το άρθρο
changehotel
Hospitality
papadakispaul

Πώς να Αναγνωρίσετε την Κατάλληλη Στιγμή για να Αποχωρήσετε από την Εργασία σας

Συχνά τίθεται το ερώτημα: «Είναι σωστό να φύγω από τη ξενοδοχείο που εργάζομαι μου μετά από 1 ή 2 χρόνια, ή ακόμα και μετά από 8 χρόνια;» Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι απλή, αλλά το να αφήσετε

Διάβασε το άρθρο
fifo hotel
Uncategorized
papadakispaul

Σύστημα FIFO: Το Κλειδί για Αποτελεσματική Διαχείριση Τροφίμων στα Ξενοδοχεία και Επισιτιστικό Κλάδο

Το σύστημα FIFO, που σημαίνει “First In, First Out” (Πρώτο Μέσα, Πρώτο Έξω), είναι μια μέθοδος διαχείρισης αποθεμάτων που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του ξενοδοχειακού τομέα, ειδικά στα επισιτιστικά τμήματα. Η βασική αρχή του FIFO είναι ότι τα

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top