Τι είναι η IPA και γιατί αρέσει τόσο πολύ;

pavlos pavlos lefleris

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: VASSILIOS CANELLOS στο fnb-pro.gr

Οι ζυθοποιοί σε όλο τον κόσμο επαναπροσδιορίζουν τη σύνθεση των IPA καθημερινά με νέες τεχνικές και επιλογές. Από την αναλογία της βύνης προς τον λυκίσκο ή τα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε όλη τη διαδικασία, μικρές προσαρμογές μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές αλλαγές στη γεύση και το άρωμα. Οι μπύρες αυτές είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα της ποικιλομορφίας της μπύρας.

Τι είναι η IPA;

Η India Pale Ale είναι ένα στυλ μπύρας που τονίζει τη γεύση του λυκίσκου. Μπορεί να είναι πικρές και τολμηρές, ενώ άλλες μπορεί να είναι ελαφριές και φρουτώδεις. Καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία γευστικών προτιμήσεων, καθώς υπάρχει διαφορετικό προφίλ γεύσης στην κάθε μια.

Από τη Βρετανία στην Ινδία

Κατά τη διάρκεια της βρετανικής αποικιοκρατίας, οι ναυτικοί ταξίδευαν στη θάλασσα χωρίς ψυκτικούς θαλάμους, πράγμα που σήμαινε ότι η συντήρηση των τροφίμων και των ποτών ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα. Οι ναυτικοί έψαχναν για ένα είδος μπύρας που θα παρέμενε αναλλοίωτο για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Καθώς έπλεαν από τη Μεγάλη Βρετανία στην Ινδία, ανακάλυψαν ότι η μπύρα με μεγαλύτερη ποσότητα λυκίσκου ήταν ιδανική για τα μεγάλα ταξίδια τους. Αλλιώς ήταν σχεδόν βέβαιο οτι θα έληγε η μπύρα. Οι υψηλές θερμοκρασίες στην Ινδία έκαναν επίσης δύσκολη την παραγωγή μπύρας. Έτσι, παρά το όνομα, η καταγωγή της είναι βρετανική.

Ο λόγος της προσθήκης μεγάλης ποσότητας λυκίσκου στην συγκεκριμένη μπίρα έγινε με σκοπό την προστασία της από μικροβιολογικές μολύνσεις, ώστε να μπορεί να αντέξει στα μακρινά ταξίδια των Άγγλων στις Ινδίες, εξ’ ου και το όνομα India Pale Ale

, Τι είναι η IPA και γιατί αρέσει τόσο πολύ;

Η γεύση της IPA

Αυτή την μπύρα είτε την αγαπάς είτε τη μισείς . Η IPA είναι μια μπύρα λυκίσκου, που σημαίνει ότι οι ζυθοποιοί δημιουργούν ένα μείγμα που ενισχύει τις γεύσεις του λυκίσκου. Πολλοί πότες μπύρας είναι λάτρεις της ισχύος της γεύσης και του αρώματος της, ενώ άλλοι δεν βλέπουν την ελκυστικότητα στην πικράδα της.

Σε τι διαφέρει η IPA από τις άλλες μπύρες;

Η κύρια διαφορά μεταξύ της IPA και της κανονικής μπύρας είναι ότι η πρώτη τείνει να είναι πολύ πιο «hoppy», με αποτέλεσμα μια πιο ξεχωριστή γεύση. Η IPA περιέχει επίσης υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ από τις περισσότερες κανονικές μπύρες.

, Τι είναι η IPA και γιατί αρέσει τόσο πολύ;

hotelstafftraininggreece
Hospitality
papadakispaul

Επέκταση Ταμείου Ανεργίας, Αύξηση Μισθών Ξενοδοχοϋπαλλήλων: Ώρα για Ουσιαστικές Παρεμβάσεις στην Εποχική Εργασία

Ο τουριστικός κλάδος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της Ελληνικής οικονομίας. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η έλλειψη προσωπικού έχει αναδείξει βαθιές δυσλειτουργίες στο σύστημα εποχικής απασχόλησης, αναγκάζοντας επιχειρήσεις και πολιτεία να επανεξετάσουν τις συνθήκες εργασίας στον κλάδο. Η υποχρεωτική

Διάβασε το άρθρο
icon
Uncategorized
sarras

Travel Cuisine: Ένα νέο περιοδικό βιωματικών εμπειριών φιλοξενίας και γαστρονομίας

Το Τravel Cuisine είναι ένα νέο περιοδικό με premium περιεχόμενο για τον τουρισμό και τη γαστρονομία της Ελλάδας που απευθύνεται σε επιχειρηματίες φιλοξενίας και εστίασης αλλά και σε ταξιδιώτες που επιθυμούν να ζήσουν τη δυναμική της Ελληνικής φιλοξενίας και να γνωρίσουν

Διάβασε το άρθρο
Opera pms seminar greece
Uncategorized
papadakispaul

Opera PMS: Το Νέο Ασύγχρονο Σεμινάριο Ξενοδοχειακού Λογισμικού στην Hoteltraining.gr

Η Hoteltraining.gr ανακοινώνει την έναρξη ενός νέου εξ αποστάσεως σεμιναρίου για το Opera Property Management System (PMS), το οποίο θα είναι διαθέσιμο μέσα στον Απρίλιο. Το σεμινάριο θα είναι ασύγχρονο, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να το παρακολουθήσουν με τον δικό τους ρυθμό, όποτε και

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top