Τι είναι η IPA και γιατί αρέσει τόσο πολύ;

pavlos pavlos lefleris

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: VASSILIOS CANELLOS στο fnb-pro.gr

Οι ζυθοποιοί σε όλο τον κόσμο επαναπροσδιορίζουν τη σύνθεση των IPA καθημερινά με νέες τεχνικές και επιλογές. Από την αναλογία της βύνης προς τον λυκίσκο ή τα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε όλη τη διαδικασία, μικρές προσαρμογές μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές αλλαγές στη γεύση και το άρωμα. Οι μπύρες αυτές είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα της ποικιλομορφίας της μπύρας.

Τι είναι η IPA;

Η India Pale Ale είναι ένα στυλ μπύρας που τονίζει τη γεύση του λυκίσκου. Μπορεί να είναι πικρές και τολμηρές, ενώ άλλες μπορεί να είναι ελαφριές και φρουτώδεις. Καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία γευστικών προτιμήσεων, καθώς υπάρχει διαφορετικό προφίλ γεύσης στην κάθε μια.

Από τη Βρετανία στην Ινδία

Κατά τη διάρκεια της βρετανικής αποικιοκρατίας, οι ναυτικοί ταξίδευαν στη θάλασσα χωρίς ψυκτικούς θαλάμους, πράγμα που σήμαινε ότι η συντήρηση των τροφίμων και των ποτών ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα. Οι ναυτικοί έψαχναν για ένα είδος μπύρας που θα παρέμενε αναλλοίωτο για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Καθώς έπλεαν από τη Μεγάλη Βρετανία στην Ινδία, ανακάλυψαν ότι η μπύρα με μεγαλύτερη ποσότητα λυκίσκου ήταν ιδανική για τα μεγάλα ταξίδια τους. Αλλιώς ήταν σχεδόν βέβαιο οτι θα έληγε η μπύρα. Οι υψηλές θερμοκρασίες στην Ινδία έκαναν επίσης δύσκολη την παραγωγή μπύρας. Έτσι, παρά το όνομα, η καταγωγή της είναι βρετανική.

Ο λόγος της προσθήκης μεγάλης ποσότητας λυκίσκου στην συγκεκριμένη μπίρα έγινε με σκοπό την προστασία της από μικροβιολογικές μολύνσεις, ώστε να μπορεί να αντέξει στα μακρινά ταξίδια των Άγγλων στις Ινδίες, εξ’ ου και το όνομα India Pale Ale

, Τι είναι η IPA και γιατί αρέσει τόσο πολύ;

Η γεύση της IPA

Αυτή την μπύρα είτε την αγαπάς είτε τη μισείς . Η IPA είναι μια μπύρα λυκίσκου, που σημαίνει ότι οι ζυθοποιοί δημιουργούν ένα μείγμα που ενισχύει τις γεύσεις του λυκίσκου. Πολλοί πότες μπύρας είναι λάτρεις της ισχύος της γεύσης και του αρώματος της, ενώ άλλοι δεν βλέπουν την ελκυστικότητα στην πικράδα της.

Σε τι διαφέρει η IPA από τις άλλες μπύρες;

Η κύρια διαφορά μεταξύ της IPA και της κανονικής μπύρας είναι ότι η πρώτη τείνει να είναι πολύ πιο «hoppy», με αποτέλεσμα μια πιο ξεχωριστή γεύση. Η IPA περιέχει επίσης υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ από τις περισσότερες κανονικές μπύρες.

, Τι είναι η IPA και γιατί αρέσει τόσο πολύ;

hoteltraining.granswerhotels 2
Uncategorized
papadakispaul

Γιατί Τα Ξενοδοχεία Πρέπει να Απαντούν στα Βιογραφικά των Υποψηφίων σε Κάθε Περίπτωση

Η απάντηση στα βιογραφικά που αποστέλλουν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποτελεί μια κρίσιμη πρακτική για κάθε ξενοδοχείο. Δεν αφορά μόνο την ενίσχυση της επαγγελματικής εικόνας της εταιρείας, αλλά και τη διαμόρφωση υγιών σχέσεων με τον ευρύτερο επαγγελματικό κόσμο.

Διάβασε το άρθρο
changehotel
Hospitality
papadakispaul

Πώς να Αναγνωρίσετε την Κατάλληλη Στιγμή για να Αποχωρήσετε από την Εργασία σας

Συχνά τίθεται το ερώτημα: «Είναι σωστό να φύγω από τη ξενοδοχείο που εργάζομαι μου μετά από 1 ή 2 χρόνια, ή ακόμα και μετά από 8 χρόνια;» Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι απλή, αλλά το να αφήσετε

Διάβασε το άρθρο
fifo hotel
Uncategorized
papadakispaul

Σύστημα FIFO: Το Κλειδί για Αποτελεσματική Διαχείριση Τροφίμων στα Ξενοδοχεία και Επισιτιστικό Κλάδο

Το σύστημα FIFO, που σημαίνει “First In, First Out” (Πρώτο Μέσα, Πρώτο Έξω), είναι μια μέθοδος διαχείρισης αποθεμάτων που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του ξενοδοχειακού τομέα, ειδικά στα επισιτιστικά τμήματα. Η βασική αρχή του FIFO είναι ότι τα

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top