Ξεκινάς εργασία σε ένα νέο ξενοδοχείο; Κάνε τα παρακάτω για μια πιο ομαλή έναρξη

HOTEL Jobs Hospitality

Θα ξεκινήσεις σύντομα σε νέο ξενοδοχείο εργασία και ανυπομονείς; Ανησυχείς όμως για τον χώρο εργασίας και τις συνθήκες αυτής; Κάθε αρχή είναι δυσκολη.Άλλωστε, σε κάθε νέα θέση χρειάζεσαι περίοδο προσαρμογής ώστε να εγκλιματιστείς τόσο με τους συνεργάτες σου όσο και με τα νέα σου καθήκοντα.Ακολούθησε τα παρακάτω ώστε να μπορέσεις να ετοιμαστείς και να προσαρμοστείς στην νέα σου εργασία.

Μην προσπαθείς να επιβάλεις τις ιδέες σου πριν ακόμη μάθεις τη δουλειά

Μην σε πιάνει ενθουσιασμός και άσε τους γύρω σου να δείξουν πρώτα τα βασικά και εσύ μετά μπορείς να πεις τις ιδέες σου και να προτείνεις κάποια νέα πράγματα.

Σημείωνε όσα ακούς

Την πρώτη μέρα, ένας προϊστάμενος πιθανότατα θα σε ξεναγήσει στους χώρους του ξενοδοχείου, θα σου εξηγήσει το αντικείμενο της εργασίας και θα σε γνωρίσει με το υπάρχων προσωπικό. Καλό είναι να σημειώνεις τα πιο βασικά από όσα ακούσεις σε ένα σημειωματάριο. Με αυτό το τρόπο θα κερδίσεις την συμπάθεια του υπεύθυνου. Οι σημειώσεις που θα κρατήσεις θα σου φανούν χρήσιμες στο μέλλον.

Κάνε ερωτήσεις

Μη φοβηθείς να κάνεις ερωτήσεις, αν δεν κατάλαβες κάτι. Λογικά όλοι είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν. Δεν γίνεσαι ενοχλητικός. Με το να θέτεις ερωτήσεις δείχνεις ότι είσαι πρόθυμοςνα μάθεις. Μόνο φρόντισε να μη ρωτάς το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά.

Ορατοί και άγραφοι κανόνες

Έπειτα την πρώτη εβδομάδα πρέπει να κατανοήσεις τους ορατούς και τους άγραφους κανόνες του χώρου εργασίας. Ο προϊστάμενος θα σου εξηγήσει με ακρίβεια τους ορατούς κανόνες. Αν παρατηρήσεις προσεκτικά την συμπεριφορά των συναδέλφων σου και την κουλτούρα της εταιρίας, θα καταλάβεις και τους άγραφους κανόνες. Αυτοί οι κανόνες θα σε βοηθήσουν να ενσωματωθείς γρήγορα στην ομάδα.

Φορτώνεσαι υπερβολικά πολλές αρμοδιότητες και καθήκοντα από πολύ νωρίς

Μην δεσμεύεσαι για πράγματα που δεν μπορείς να φέρεις εις πέρας. Πολλές φορές, ξεκινώντας μια νέα δουλειά επιδιώκεις να δείξεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο και προσπαθείς να αναδείξεις όλες τις ικανότητες σου από την αρχή. Οταν όμως αναλαμβάνεις περισσότερα από όσα μπορείς, τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσεις να είσαι αποδοτική σε όλα.

, Ξεκινάς εργασία σε ένα νέο ξενοδοχείο; Κάνε τα παρακάτω για μια πιο ομαλή έναρξη

Caesar salad
Uncategorized
papadakispaul

Η σαλάτα του Καίσαρα γίνεται 100 ετών, ένας αιώνας γαστρονομικής απόλαυσης

Η σαλάτα του Καίσαρα, ένα κλασικό πιάτο σε μενού σε όλο τον κόσμο, γιορτάζει την 100η επέτειό της το 2024. Αυτή η σαλάτα, γνωστή για την απλή αλλά γευστική σύνθεσή του, εφευρέθηκε το 1924 από τον Ιταλοαμερικανό εστιάτορα Καίσαρα Καρντίνι

Διάβασε το άρθρο
DAYcation Greece
Uncategorized
papadakispaul

Τι είναι η νέα τάση στον τουρισμό “Daycation” και τι διαφορές έχει από το “Staycation”

Ο τουρισμός συνεχώς εξελίσσεται, προσφέροντας νέες και καινοτόμες εμπειρίες στους ταξιδιώτες. Τελευταία, οι όροι “Daycation” και “Staycation” έχουν γίνει δημοφιλείς, αντανακλώντας νέες τάσεις στην αναψυχή και τον τουρισμό. τι ακριβώς είναι ομως το “Daycation”, πώς διαφέρει από το “Staycation” Τι

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top