Κυβερνοεπίθεση στην Booking.com. Πώς θα προστατευτείτε από χάκερς. Τι να κάνετε σε περίπτωση που το ξενοδοχειο σας πληγεί από μια παραβίαση δεδομένων

hoteltraining hackers

Είναι αδύνατον την εποχή της τεχνολογίας και των ψηφιακών δεδομένων τα ξενοδοχεία να μείνουν απρόσβλητα από κυβερνοεπιθέσεις.

Πρόσφατο παράδειγμα η Booking.com, αλλα και στο παρελθον εταιρειες κολοσσοί οπως Marriott International, MGM Resorts International, Choice Hotels, Radisson Hotel Group, Hyatt Hotels και Hilton.

Δείτε tips σχετικά με το πώς μπορείτε να προστατευσετε το ξενοδοχείο σας από τους hackers, λαμβάνοντας μέτρα για την ασφάλεια των υπολογιστών και των κινητών συσκευών

  1. Εγκαταστήστε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις
  2. Εγκαταστήστε ένα αξιόπιστο Αntivirus στον υπολογιστή σας
  3. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας σημαντικών δεδομένων
  4. Χρησιμοποιήστε firewall
  5. Μην ανοίγετε ύποπτα emails – Μην κάνετε κλικ σε ύποπτους συνδέσμους ή συνημμένα αρχεία
  6. Αλλάζετε συχνά τους κωδικούς σας 
  7. Μην μοιράζεστε τους κωδικούς πρόσβασή σας με άλλους
  8. Κατεβάζετε εφαρμογές/αρχεία μόνο από αξιόπιστες πηγές 

Διασφαλίστε το λογαριασμό με κωδικό επιβεβαίωσης, που θα έρχεται στο κινητό τηλέφωνο και επιστρατεύστε τη φαντασία σας έτσι ώστε να σκεφτείτε έναν σύνθετο κωδικό με συνδυασμό μικρών και κεφαλαίων γραμμάτων, αριθμών και ειδικών χαρακτήρων τουλάχιστον οκτώ ψηφίων.

Ακόμη πάντως και αν ακολουθείτε αυτές τις πρακτικές, μπορεί να κινδυνεύετε κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο. Γι’ αυτό, πρέπει να είστε πάντα προσεκτικοί, να μην απαντάτε σε ανεπιθύμητα email και online μηνύματα και να διασφαλίζετε ότι η κρυπτογράφηση της συσκευής σας είναι ενεργοποιημένη.

Τι πρέπει να κάνουμε εάν πέσουμε θύματα hacking

  1. Αλλάξε τους κωδικούς πρόσβασης:
    • Αλλάξε άμεσα όλους τους κωδικούς πρόσβασής , συμπεριλαμβανομένων αυτών για τα email, των ξενοδοχειακών προγραμμάτων, τα κοινωνικά δίκτυα, τραπεζικούς λογαριασμούς, και άλλες σημαντικές υπηρεσίες.
  2. Αποσυνδέσου από τις συσκευές σου:
    • Αποσυνδέσου από το διαδίκτυο και απενεργοποίησε τη σύνδεση σε όλες τις συσκευές . Έτσι, εμποδίζεις τον χάκερ από το να συνεχίσει να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σου.
  3. Ενημέρωσε τα προγράμματα και τα λογισμικά σου:
    • Βεβαιώσου ότι όλα τα προγράμματα και τα λογισμικά σου είναι ενημερωμένα με τις τελευταίες εκδόσεις. Αυτό περιλαμβάνει και τα λειτουργικά συστήματα, τα antivirus, και άλλα σημαντικά προγράμματα ασφαλείας.
  4. Ενημέρωσε τους παρόχους υπηρεσιών:
    • Ενημέρωσε τους παρόχους υπηρεσιών σου (π.χ., τράπεζα, πάροχος email και hosting) για το περιστατικό, έτσι ώστε να ληφθούν κατάλληλα μέτρα.
  5. Aρχές:
    • Αν κρίνεις ότι η παραβίαση ασφαλείας είναι σοβαρή, ανέφερέ την στnν δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.
  6. Αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας:
    • Σε περιπτώσεις όπου η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, σκέψου να ζητήσεις βοήθεια από ειδικούς στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.
  7. Εφαρμογή μέτρων πρόληψης:
    • Σκέψου να λάβεις πρόσθετα μέτρα πρόληψης, όπως χρήση πιο ισχυρών κωδικών, διπλού παράγοντα ελέγχου και την εκτέλεση συχνών ελέγχων ασφαλείας.

Είναι σημαντικό να ακολουθήσεις αυτά τα βήματα το συντομότερο δυνατόν για να περιορίσεις τις ζημίες και να εξασφαλίσεις την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων.

., Κυβερνοεπίθεση στην Booking.com. Πώς θα προστατευτείτε από χάκερς. Τι να κάνετε σε περίπτωση που το ξενοδοχειο σας πληγεί από μια  παραβίαση δεδομένων

Τα Online σεμινάρια της Hoteltraining είναι ασύγχρονα και απευθύνονται σε εργαζόμενους στον τουρισμό, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, στελέχη ξενοδοχεικών καταλυμάτων αλλά και σε αποφοίτους τουριστικών σχολών που θέλουν να κάνουν τα πρώτα βήματα στην καριέρα τους. Τα μαθήματα παρέχονται αποκλειστικά οnline και επιτρέπουν στον καθένα να τα παρακολουθήσει με την άνεσή του οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή. Το κόστος είναι 49 ευρώ μαζί με το πιστοποιητικό παρακολούθησης. Μάθε περισοτερα ΕΔΩ

Η Hoteltraining συνεργάζεται με συγκεκριμένες ξενοδοχειακές επιχείρησεις στην Ελλάδα και μετά από αξιολόγηση για τις συνθήκες εργασίας αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης στα συγκεκριμένα, προωθεί τα βιογραφικά των συμετεχόντων στα σεμινάρια εάν το επιθυμούν

Caesar salad
Uncategorized
papadakispaul

Η σαλάτα του Καίσαρα γίνεται 100 ετών, ένας αιώνας γαστρονομικής απόλαυσης

Η σαλάτα του Καίσαρα, ένα κλασικό πιάτο σε μενού σε όλο τον κόσμο, γιορτάζει την 100η επέτειό της το 2024. Αυτή η σαλάτα, γνωστή για την απλή αλλά γευστική σύνθεσή του, εφευρέθηκε το 1924 από τον Ιταλοαμερικανό εστιάτορα Καίσαρα Καρντίνι

Διάβασε το άρθρο
DAYcation Greece
Uncategorized
papadakispaul

Τι είναι η νέα τάση στον τουρισμό “Daycation” και τι διαφορές έχει από το “Staycation”

Ο τουρισμός συνεχώς εξελίσσεται, προσφέροντας νέες και καινοτόμες εμπειρίες στους ταξιδιώτες. Τελευταία, οι όροι “Daycation” και “Staycation” έχουν γίνει δημοφιλείς, αντανακλώντας νέες τάσεις στην αναψυχή και τον τουρισμό. τι ακριβώς είναι ομως το “Daycation”, πώς διαφέρει από το “Staycation” Τι

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top