Το Οργανόγραμμα στο τμήμα της Οροφοκομίας, καθήκοντα και ευθύνες του Οροφοκόμου

2

Η Οροφοκομία Housekeeping αποτελεί ένα από τμήματα που επηρεάζει σημαντικά την εμπειρία του επισκέπτη και κατ’ επέκταση τα reviews.

Το οργανόγραμμα του τμήματος οροφοκομίας δείχνει την ιεραρχική δομή των βαθμών και εξασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν οδηγίες μόνο από τα κατάλληλα άτομα.

Το οργανόγραμμα του τμήματος οροφοκομίας παρέχει όχι μόνο τη συστηματική ιεράρχηση των βαθμών, αλλά προστατεύει επίσης τους εργαζομένους από τη λήψη οδηγιών από μη εντεταλμένα άτομα. Δείχνει ότι κάθε εργαζόμενος πρέπει να λαμβάνει εντολές μόνο από τον άμεσο προϊστάμενό του.

Επίσης, αντίγραφο του οργανογράμματος θα πρέπει να αναρτάται σε κάποιον χώρο, ώστε όλο το προσωπικό της υπηρεσίας οροφοκομίας να μπορεί να δει ποια είναι η θέση του στη συνολική οργάνωση της υπηρεσίας. Στην ιδανική περίπτωση όλα τα ξενοδοχεία τοποθετούν το οργανόγραμμα είτε στο γραφείο ελέγχου καθαριότητας ή στο σημείο όπου γίνεται συνήθως η πρωινή συνάντηση των οροφοκόμων

.οροφοκομία, Το Οργανόγραμμα στο τμήμα της Οροφοκομίας, καθήκοντα και ευθύνες του Οροφοκόμου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΟΦΟΚΟΜΟΥ

Φροντίζει για την καθημερινή καθαριότητα και το σέρβις των δωματίων και των λουτρών υπό την εποπτεία του διευθυντή οροφοκομίας. Οι οροφοκόμοι προωθούν τη θετική εικόνα του ξενοδοχείου στους επισκέπτες και πρέπει να είναι ευχάριστοι, ειλικρινείς, φιλικοί και πρέπει επίσης να είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες και τα αιτήματα των πελατών.

.οροφοκομία, Το Οργανόγραμμα στο τμήμα της Οροφοκομίας, καθήκοντα και ευθύνες του Οροφοκόμου

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ:

  • Μπαίνει και ετοιμάζει το δωμάτιο για να καθαριστεί.
  • Ετοιμάζει τα κρεβάτια.
  • Ξεσκονίζει το δωμάτιο και τα έπιπλα.
  • Αναπληρώνει τις ελλείψεις στο δωμάτιο και το μπάνιο.
  • Καθαρίζει το μπάνιο.
  • Καθαρίζει τη ντουλάπα.
  • Σκουπίζει και στοιβάζει τις μοκέτες.
  • Ελέγχει και ασφαλίζει τα δωμάτια.
  • Αναπληρώνει τα αναλώσιμα του δωματίου σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ξενοδοχείου.
  • Παραδίδει και παραλαμβάνει τα δανειζόμενα είδη για τους επισκέπτες, π.χ. σίδερα και σιδερώστρες.
  • Φροντίζει για την ασφάλεια των δωματίων και την ιδιωτικότητα των πελατών.
  • Εκτελεί τις περιοδικές εργασίες καθαρισμού (π.χ. καθαρισμός
    μοκετών με ατμό, εποχιακός καθαρισμός, γενικός καθαρισμός, κ.λπ.), ανάλογα με τις ανάγκες.
  • Καθαρίζει τα μπάνια και τα υπνοδωμάτια των επισκεπτών, καθώς και τους διαδρόμους των ορόφων.
  • Είναι υπεύθυνος για την αναπλήρωση των μπουκαλιών με νερό που διατίθεται δωρεάν στους επισκέπτες.
  • Είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα και τη συντήρηση του χώρου εργασίας του.
  • Είναι υπεύθυνος για τα περιουσιακά στοιχεία του ξενοδοχείου στον χώρο εργασίας του.
  • Ανταποκρίνεται στις κλήσεις, τις επιθυμίες και τα παράπονα των πελατών στον χώρο για τον οποίο είναι υπεύθυνος.
  • Δίνει την έγκρισή του για την είσοδο των καμαριέρων στα δωμάτια για να τα καθαρίσουν ή να τα φρεσκάρουν, ανάλογα με την περίπτωση.
  • Είναι υπεύθυνος για την τήρηση των τυπικών διαδικασιών λειτουργίας.
  • Είναι υπεύθυνος για την επίτευξη και την υπέρβαση του σκορ ικανοποίησης επισκεπτών.

Παρακολούθησε σήμερα το Eξ αποστάσεως Σεμινάριο Οροφοκομία Housekeeping μόνο με 49 Ευρώ μαζι με το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης ΕΔΩ

.οροφοκομία, Το Οργανόγραμμα στο τμήμα της Οροφοκομίας, καθήκοντα και ευθύνες του Οροφοκόμου

kariera
Uncategorized
papadakispaul

Hoteltraining.gr: Συμμετοχή στο Tourism Meeting Point 2025

Η Hoteltraining.gr με μεγάλη χαρά συμμετέχει στο Tourism Meeting Point 2025, που διοργανώνεται από το Kariera.gr και τη Workathlon στις 8 Φεβρουαρίου 2025 Στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο Galaxy. Το event, που θα πραγματοποιηθεί με στρατηγικούς συνεργάτες την Bar Academy και την Hoteltraining.gr και Gold Sponsor Domes Resorts, αποτελεί την

Διάβασε το άρθρο
Employee feeling good hotels
Uncategorized
papadakispaul

Εργασία σε Ξενοδοχείο: Πώς να Ζήσεις και Όχι Απλά να Επιβιώσεις

Το παρακάτω άρθρο μας το έστειλε ένας συνεργάτης μας, ένας επαγγελματίας που εργάζεται χρόνια στον ξενοδοχειακό κλάδο και έχει βιώσει όλες τις δυσκολίες αλλά και τις προκλήσεις αυτής της απαιτητικής δουλειάς. Μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις και τις εμπειρίες του

Διάβασε το άρθρο
Hoteltraining Housekeeping
Uncategorized
papadakispaul

Οροφοκομία. Το Άλφα και το Ωμέγα στην λειτουργία ενός ξενοδοχείου

Η οροφοκομία δεν είναι απλώς μια υπηρεσία καθαρισμού. Είναι μια κρίσιμη λειτουργία που βρίσκεται στον πυρήνα της επιτυχημένης λειτουργίας ενός ξενοδοχείου. Εξασφαλίζει την άνεση, την υγιεινή και την ασφάλεια των επισκεπτών, ενώ διαμορφώνει καθοριστικά την εικόνα του καταλύματος. Παρά την

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top