Οι Χώρες με τα καλύτερα συστήματα παροχής επιδομάτων ανεργίας

Untitled design 22

Η απώλεια μιας σταθερής εργασίας είναι δύσκολη υπόθεση για οποιονδήποτε, καθώς το άγχος της απώλειας εργασίας και της ανεργίας μπορεί να επηρεάσει εσάς και τους ανθρώπους που εξαρτώνται από εσάς. Ωστόσο, σε ορισμένες χώρες, το πρόβλημα μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρό λόγω της πολιτικής του κράτους. Τα επιδόματα ανεργίας που παρέχονται στους άνεργους πολίτες είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των κρατών πρόνοιας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD)  στοιχεία του 2019, παρακάτω είναι οι κορυφαίες χώρες με τις καλύτερες παροχές επιδομάτων για την ανεργία

., Οι Χώρες με τα καλύτερα συστήματα παροχής επιδομάτων ανεργίας

Λουξεμβούργο

Το Λουξεμβούργο επιδοτεί το 86% του μέσου μισθού που είχανε πριν την ανεργία και 94% για άτομα που λαμβάνανε τον κατώτατο μισθό.

Κατώτατος μισθός στο Λουξεμβούργο  2,201.9 €

Πορτογαλία
Η πορτογαλική κυβέρνηση μέσω του προγράμματος κοινωνικών παροχών επιδοτεί με 75% την ανεργία για τους μέσους μισθωτούς και 73% για τους κατώτατους μισθούς.

Κατώτατος μισθός στην Πορτογαλία 775.8 €

Ελβετία
Το ποσοστό ως επίδομα ανεργίας στην Ελβετία είναι 74% του μέσου μισθού για έως και 12 μήνες.

Κατώτατος μισθός στην Ελβετία 3,600€

Ολλανδία
Οι άνθρωποι χωρίς εργασία στην Ολλανδία λαμβάνουν το 70% του προηγούμενου μέσου μισθού τους ως επίδομα ανεργίας. Όσοι έπαιρναν τον κατώτατο μισθό λαμβάνουν αμοιβή αντικατάστασης 67%.

Κατώτατος μισθός στην Ολλανδία 1701€

Γαλλία
Η γαλλική κυβέρνηση παρέχει 68% του μισθού επίδομα ανεργίας στους πολίτες της που λάμβαναν μέσο μισθό , και 72% σε όσους λαμβάνουν κατώτατο μισθό.

Κατώτατος μισθός στην Γαλλία 1,554.6 €

Γερμανία
Το ποσοστό που λαμβάνουν ως επίδομα ανεργίας είναι περίπου 59% του μέσου μισθού της Γερμανίας. Ωστόσο, οι άνθρωποι που λαμβάνουν κατώτατο μισθό παίρνουν το 75% του προηγούμενου μισθού τους ως επίδομα ανεργίας

Κατώτατος μισθός στην Γερμανία 1,585 €

Βέλγιο
Οι άνθρωποι που μένουν χωρίς εργασία και που αμειβόταν με τον μέσο μισθό παίρνουν το 59% ως επίδομα ανεργίας από την κυβέρνηση του Βελγίου. Παρέχεται 69% για όσους αμοιβοταν με τον κατώτατο μισθό.

Κατώτατος μισθός στο Βέλγιο  1,625.7 €

Νορβηγία
Η Νορβηγία δίνει το 63% του μισθού των μέσων μισθωτών ως επίδομα ανεργίας.

Όλες οι προαναφερθείσες χώρες παρέχουν το επίδομα ανεργίας, συμπεριλαμβανομένων των παροχών κοινωνικής βοήθειας και των παροχών στέγασης για έως και 12 μήνες. Τα ποσοστά που αναφέρονται παραπάνω ισχύουν για ένα άτομο χωρίς παιδιά.

., Οι Χώρες με τα καλύτερα συστήματα παροχής επιδομάτων ανεργίας

Caesar salad
Uncategorized
papadakispaul

Η σαλάτα του Καίσαρα γίνεται 100 ετών, ένας αιώνας γαστρονομικής απόλαυσης

Η σαλάτα του Καίσαρα, ένα κλασικό πιάτο σε μενού σε όλο τον κόσμο, γιορτάζει την 100η επέτειό της το 2024. Αυτή η σαλάτα, γνωστή για την απλή αλλά γευστική σύνθεσή του, εφευρέθηκε το 1924 από τον Ιταλοαμερικανό εστιάτορα Καίσαρα Καρντίνι

Διάβασε το άρθρο
DAYcation Greece
Uncategorized
papadakispaul

Τι είναι η νέα τάση στον τουρισμό “Daycation” και τι διαφορές έχει από το “Staycation”

Ο τουρισμός συνεχώς εξελίσσεται, προσφέροντας νέες και καινοτόμες εμπειρίες στους ταξιδιώτες. Τελευταία, οι όροι “Daycation” και “Staycation” έχουν γίνει δημοφιλείς, αντανακλώντας νέες τάσεις στην αναψυχή και τον τουρισμό. τι ακριβώς είναι ομως το “Daycation”, πώς διαφέρει από το “Staycation” Τι

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top