Η Παλαιότερη Ταβέρνα Στην Ελλάδα…

χωρίς τίτλο 82

BY ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Η παλαιότερη ταβέρνα στην Ελλάδα βρίσκεται στην Πλάκα, στο κέντρο της Αθήνας, και είναι «Η Παλιά Ταβέρνα του Ψαρά», η οποία άνοιξε τις πύλες της το 1898.

Μολονότι η εν λόγω ταβέρνα έκλεισε την περίοδο των δύο Πολέμων, αλλά και σε άλλες δύσκολες στιγμές του έθνους, σήμερα εξακολουθεί να βρίσκεται σε λειτουργία -υπό νέα διεύθυνση εδώ και περίπου μία 20ετία- και θεωρείται ένας από τους πιο αγαπημένους γαστρονομικούς προορισμούς της Αθήνας.

, Η Παλαιότερη Ταβέρνα Στην Ελλάδα….

Το εν λόγω εστιατόριο, χτισμένο δίπλα στη βυζαντινή εκκλησία του Θεολόγου, έγινε ευρέως γνωστό, πέρα από τα σύνορα της χώρας, τη δεκαετία του ’50 όταν ένας βρετανός συγγραφέας, ο Rex Warner, το συμπεριέλαβε στο βιβλίο του “Views of Attica and its Surroundings”, μνημονεύοντας τη φιλοξενία του τότε ιδιοκτήτη, του Γιώργου Ψαρά, την γευστική ρετσίνα και τα νόστιμα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα του, που παρόμοιά τους δεν είχε γευτεί ποτέ ξανά.


Σήμερα, σερβίρει κλασική ελληνική κουζίνα, μακαρονάδες με θαλασσινά, φρέσκο ψάρι και παραδοσιακά γλυκά, όπως μπακλαβά και λουκουμάδες.

Πάντως, είναι απορίας άξιον πώς η εν λόγω ταβέρνα φαίνεται να αδυνατεί να αξιοποιήσει αυτό το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα (και δεν αναφέρομαι μόνο στο φαγητό, με τα πιο πρόσφατα reviews να μνημονεύουν την κακή εξυπηρέτηση και τις υψηλές τιμές), καθώς στην ιστοσελίδα της δεν γίνεται σχεδόν καμία αναφορά για την πλούσια ιστορία του κτηρίου ή των ιδιοκτητών του.

hoteltraining.granswerhotels 2
Uncategorized
papadakispaul

Γιατί Τα Ξενοδοχεία Πρέπει να Απαντούν στα Βιογραφικά των Υποψηφίων σε Κάθε Περίπτωση

Η απάντηση στα βιογραφικά που αποστέλλουν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποτελεί μια κρίσιμη πρακτική για κάθε ξενοδοχείο. Δεν αφορά μόνο την ενίσχυση της επαγγελματικής εικόνας της εταιρείας, αλλά και τη διαμόρφωση υγιών σχέσεων με τον ευρύτερο επαγγελματικό κόσμο.

Διάβασε το άρθρο
changehotel
Hospitality
papadakispaul

Πώς να Αναγνωρίσετε την Κατάλληλη Στιγμή για να Αποχωρήσετε από την Εργασία σας

Συχνά τίθεται το ερώτημα: «Είναι σωστό να φύγω από τη ξενοδοχείο που εργάζομαι μου μετά από 1 ή 2 χρόνια, ή ακόμα και μετά από 8 χρόνια;» Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι απλή, αλλά το να αφήσετε

Διάβασε το άρθρο
fifo hotel
Uncategorized
papadakispaul

Σύστημα FIFO: Το Κλειδί για Αποτελεσματική Διαχείριση Τροφίμων στα Ξενοδοχεία και Επισιτιστικό Κλάδο

Το σύστημα FIFO, που σημαίνει “First In, First Out” (Πρώτο Μέσα, Πρώτο Έξω), είναι μια μέθοδος διαχείρισης αποθεμάτων που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του ξενοδοχειακού τομέα, ειδικά στα επισιτιστικά τμήματα. Η βασική αρχή του FIFO είναι ότι τα

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top