Η Παλαιότερη Ταβέρνα Στην Ελλάδα…

χωρίς τίτλο 82

BY ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Η παλαιότερη ταβέρνα στην Ελλάδα βρίσκεται στην Πλάκα, στο κέντρο της Αθήνας, και είναι «Η Παλιά Ταβέρνα του Ψαρά», η οποία άνοιξε τις πύλες της το 1898.

Μολονότι η εν λόγω ταβέρνα έκλεισε την περίοδο των δύο Πολέμων, αλλά και σε άλλες δύσκολες στιγμές του έθνους, σήμερα εξακολουθεί να βρίσκεται σε λειτουργία -υπό νέα διεύθυνση εδώ και περίπου μία 20ετία- και θεωρείται ένας από τους πιο αγαπημένους γαστρονομικούς προορισμούς της Αθήνας.

, Η Παλαιότερη Ταβέρνα Στην Ελλάδα….

Το εν λόγω εστιατόριο, χτισμένο δίπλα στη βυζαντινή εκκλησία του Θεολόγου, έγινε ευρέως γνωστό, πέρα από τα σύνορα της χώρας, τη δεκαετία του ’50 όταν ένας βρετανός συγγραφέας, ο Rex Warner, το συμπεριέλαβε στο βιβλίο του “Views of Attica and its Surroundings”, μνημονεύοντας τη φιλοξενία του τότε ιδιοκτήτη, του Γιώργου Ψαρά, την γευστική ρετσίνα και τα νόστιμα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα του, που παρόμοιά τους δεν είχε γευτεί ποτέ ξανά.


Σήμερα, σερβίρει κλασική ελληνική κουζίνα, μακαρονάδες με θαλασσινά, φρέσκο ψάρι και παραδοσιακά γλυκά, όπως μπακλαβά και λουκουμάδες.

Πάντως, είναι απορίας άξιον πώς η εν λόγω ταβέρνα φαίνεται να αδυνατεί να αξιοποιήσει αυτό το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα (και δεν αναφέρομαι μόνο στο φαγητό, με τα πιο πρόσφατα reviews να μνημονεύουν την κακή εξυπηρέτηση και τις υψηλές τιμές), καθώς στην ιστοσελίδα της δεν γίνεται σχεδόν καμία αναφορά για την πλούσια ιστορία του κτηρίου ή των ιδιοκτητών του.

kariera
Uncategorized
papadakispaul

Hoteltraining.gr: Συμμετοχή στο Tourism Meeting Point 2025

Η Hoteltraining.gr με μεγάλη χαρά συμμετέχει στο Tourism Meeting Point 2025, που διοργανώνεται από το Kariera.gr και τη Workathlon στις 8 Φεβρουαρίου 2025 Στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο Galaxy. Το event, που θα πραγματοποιηθεί με στρατηγικούς συνεργάτες την Bar Academy και την Hoteltraining.gr και Gold Sponsor Domes Resorts, αποτελεί την

Διάβασε το άρθρο
Employee feeling good hotels
Uncategorized
papadakispaul

Εργασία σε Ξενοδοχείο: Πώς να Ζήσεις και Όχι Απλά να Επιβιώσεις

Το παρακάτω άρθρο μας το έστειλε ένας συνεργάτης μας, ένας επαγγελματίας που εργάζεται χρόνια στον ξενοδοχειακό κλάδο και έχει βιώσει όλες τις δυσκολίες αλλά και τις προκλήσεις αυτής της απαιτητικής δουλειάς. Μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις και τις εμπειρίες του

Διάβασε το άρθρο
Hoteltraining Housekeeping
Uncategorized
papadakispaul

Οροφοκομία. Το Άλφα και το Ωμέγα στην λειτουργία ενός ξενοδοχείου

Η οροφοκομία δεν είναι απλώς μια υπηρεσία καθαρισμού. Είναι μια κρίσιμη λειτουργία που βρίσκεται στον πυρήνα της επιτυχημένης λειτουργίας ενός ξενοδοχείου. Εξασφαλίζει την άνεση, την υγιεινή και την ασφάλεια των επισκεπτών, ενώ διαμορφώνει καθοριστικά την εικόνα του καταλύματος. Παρά την

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top