Ξεκινάς εργασία σε ένα νέο ξενοδοχείο; Κάνε τα παρακάτω για μια πιο ομαλή έναρξη

HOTEL Jobs Hospitality

Θα ξεκινήσεις σύντομα σε νέο ξενοδοχείο εργασία και ανυπομονείς; Ανησυχείς όμως για τον χώρο εργασίας και τις συνθήκες αυτής; Κάθε αρχή είναι δυσκολη.Άλλωστε, σε κάθε νέα θέση χρειάζεσαι περίοδο προσαρμογής ώστε να εγκλιματιστείς τόσο με τους συνεργάτες σου όσο και με τα νέα σου καθήκοντα.Ακολούθησε τα παρακάτω ώστε να μπορέσεις να ετοιμαστείς και να προσαρμοστείς στην νέα σου εργασία.

Μην προσπαθείς να επιβάλεις τις ιδέες σου πριν ακόμη μάθεις τη δουλειά

Μην σε πιάνει ενθουσιασμός και άσε τους γύρω σου να δείξουν πρώτα τα βασικά και εσύ μετά μπορείς να πεις τις ιδέες σου και να προτείνεις κάποια νέα πράγματα.

Σημείωνε όσα ακούς

Την πρώτη μέρα, ένας προϊστάμενος πιθανότατα θα σε ξεναγήσει στους χώρους του ξενοδοχείου, θα σου εξηγήσει το αντικείμενο της εργασίας και θα σε γνωρίσει με το υπάρχων προσωπικό. Καλό είναι να σημειώνεις τα πιο βασικά από όσα ακούσεις σε ένα σημειωματάριο. Με αυτό το τρόπο θα κερδίσεις την συμπάθεια του υπεύθυνου. Οι σημειώσεις που θα κρατήσεις θα σου φανούν χρήσιμες στο μέλλον.

Κάνε ερωτήσεις

Μη φοβηθείς να κάνεις ερωτήσεις, αν δεν κατάλαβες κάτι. Λογικά όλοι είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν. Δεν γίνεσαι ενοχλητικός. Με το να θέτεις ερωτήσεις δείχνεις ότι είσαι πρόθυμοςνα μάθεις. Μόνο φρόντισε να μη ρωτάς το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά.

Ορατοί και άγραφοι κανόνες

Έπειτα την πρώτη εβδομάδα πρέπει να κατανοήσεις τους ορατούς και τους άγραφους κανόνες του χώρου εργασίας. Ο προϊστάμενος θα σου εξηγήσει με ακρίβεια τους ορατούς κανόνες. Αν παρατηρήσεις προσεκτικά την συμπεριφορά των συναδέλφων σου και την κουλτούρα της εταιρίας, θα καταλάβεις και τους άγραφους κανόνες. Αυτοί οι κανόνες θα σε βοηθήσουν να ενσωματωθείς γρήγορα στην ομάδα.

Φορτώνεσαι υπερβολικά πολλές αρμοδιότητες και καθήκοντα από πολύ νωρίς

Μην δεσμεύεσαι για πράγματα που δεν μπορείς να φέρεις εις πέρας. Πολλές φορές, ξεκινώντας μια νέα δουλειά επιδιώκεις να δείξεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο και προσπαθείς να αναδείξεις όλες τις ικανότητες σου από την αρχή. Οταν όμως αναλαμβάνεις περισσότερα από όσα μπορείς, τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσεις να είσαι αποδοτική σε όλα.

, Ξεκινάς εργασία σε ένα νέο ξενοδοχείο; Κάνε τα παρακάτω για μια πιο ομαλή έναρξη

hoteltraining.granswerhotels 2
Uncategorized
papadakispaul

Γιατί Τα Ξενοδοχεία Πρέπει να Απαντούν στα Βιογραφικά των Υποψηφίων σε Κάθε Περίπτωση

Η απάντηση στα βιογραφικά που αποστέλλουν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποτελεί μια κρίσιμη πρακτική για κάθε ξενοδοχείο. Δεν αφορά μόνο την ενίσχυση της επαγγελματικής εικόνας της εταιρείας, αλλά και τη διαμόρφωση υγιών σχέσεων με τον ευρύτερο επαγγελματικό κόσμο.

Διάβασε το άρθρο
changehotel
Hospitality
papadakispaul

Πώς να Αναγνωρίσετε την Κατάλληλη Στιγμή για να Αποχωρήσετε από την Εργασία σας

Συχνά τίθεται το ερώτημα: «Είναι σωστό να φύγω από τη ξενοδοχείο που εργάζομαι μου μετά από 1 ή 2 χρόνια, ή ακόμα και μετά από 8 χρόνια;» Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι απλή, αλλά το να αφήσετε

Διάβασε το άρθρο
fifo hotel
Uncategorized
papadakispaul

Σύστημα FIFO: Το Κλειδί για Αποτελεσματική Διαχείριση Τροφίμων στα Ξενοδοχεία και Επισιτιστικό Κλάδο

Το σύστημα FIFO, που σημαίνει “First In, First Out” (Πρώτο Μέσα, Πρώτο Έξω), είναι μια μέθοδος διαχείρισης αποθεμάτων που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του ξενοδοχειακού τομέα, ειδικά στα επισιτιστικά τμήματα. Η βασική αρχή του FIFO είναι ότι τα

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top