Η εταιρεία σας δεν είναι οικογένεια! Σταματήστε να λέτε ότι η εταιρεία σας είναι σαν οικογένεια

χωρίς τίτλο 1

Σίγουρα θα έχετε δει κάποια αγγελία εργασίας τα τελευταία χρόνια όπου πιθανότατα θα έχετε παρατηρήσει τη λέξη «οικογένεια» να περιγράφετε στην κουλτούρα μιας εταιρείας.

“Είμαστε μια οικογένεια” 
“Καλώς ήρθατε στην οικογένεια τάδε.” 

Το να οδηγείς έναν οργανισμό σαν να ήταν η οικογένειά σου είναι μια ακατάλληλη και απαρχαιωμένη ηγετική πρακτική. 
✔ Το μοντέλο διοίκησης και διαχείρισης έχει αλλάξει και οι εταιρίες πρέπει να αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως ΟΜΑΔΑ. Θα πρέπει να εργάζονται για κοινούς στόχους – κυρίως τη ανάπτυξη της επωνυμίας και του ετήσιου κύκλου εργασιών, αλλά να μην λειτουργούν σαν οικογένεια, καθώς η τελευταία περιγραφή υποδηλώνει έλλειψη προσωπικών ορίων και απώλεια λογοδοσίας.

., Η εταιρεία σας δεν είναι οικογένεια! Σταματήστε να λέτε ότι η εταιρεία σας είναι σαν οικογένεια

Πρέπει να καταλάβουμε ότι η «οικογένεια» σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Δεν θέλουν όλοι να συνδεθούν με τους συναδέλφους τους σε βαθύτερο επίπεδο, πόσο μάλλον να δημιουργήσουν μια εξάρτηση με την εταιρία σας

Όταν ο οργανισμός σας χρησιμοποιεί την αλληγορία της οικογένειας, δημιουργεί μια θετική, παρακινητική και ηθική κουλτούρα, όπου οι συνάδελφοι δεν θεωρούνται πλέον ως συνάδελφοι, αλλά ως αδέρφια ή αδερφές. Αυτό οδηγεί τους υπαλλήλους να συνδέονται συναισθηματικά με τον οργανισμό. Αυτό μπορεί να μειώσει τις συγκρούσεις και τις διαφωνίες εντός του οργανισμού, ο φόβος πρόκλησης εντάσεων στη σχέση με τους ανωτέρους τους (που πλέον θεωρούνται πατέρες ή μητέρες) θα μπορούσε να κάνει τους εργαζόμενους να αισθάνονται ότι πρέπει να μοιραστούν οποιαδήποτε πληροφορία τους ζητηθεί και οι υπερβολικά πιστοί άνθρωποι είναι πιθανό να συμμετάσχουν σε ανήθικες πράξεις για να διατηρήσουν τη δουλειά τους. Είναι επίσης πιο πιθανό να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον εργοδότη ή προιστάμενό τους. Πχ να τους ζητηθεί να εργαστούν παράλογες ώρες ή να αναλάβουν καθήκοντα που δεν σχετίζονται με τον ρόλο τους ή να κρατάνε πράγματα κρυφά επειδή είναι προς το συμφέρον της εταιρείας. 

., Η εταιρεία σας δεν είναι οικογένεια! Σταματήστε να λέτε ότι η εταιρεία σας είναι σαν οικογένεια

Τι πρέπει να κάνουν οι εταιρείες

1)Καλλιεργείστε υγιή, υποστηρικτική κουλτούρα, αποφύγετε την προώθηση μιας «οικογενειακής» νοοτροπίας και επικεντρωθείτε στην εφαρμογή δράσεων και δομών που προσφέρουν αξία και υποστηρίζουν τους υπαλλήλους σας.

2)Κουλτούρα ενσυναίσθησης

3)Συλλογικότητα

4)Κοινές αξίες και στόχους

5)Κουλτούρα  βασίζεται στην απόδοση 

6)Θέστε ξεκάθαρα όρια. Όσο πιο γκρίζα είναι η πολιτική, τόσο περισσότερες ευκαιρίες για παρεξήγηση. 

Να είστε ειλικρινείς σχετικά με τις εργασιακές προσδοκίες ήδη από την πρόσληψη. 
Εάν ένας υπάλληλος έχει αποφασίσει να φύγει, μην τον προσβάλλετε που δεν θέλει να εργαστεί πλέον στην εταιρεία σας. 
Αναγνωρίστε τη συμβολή του και βοηθήστε τον να αποχωρήσει με σεβασμό. 
Οι οικογενειακοί δεσμοί μπορεί να είναι δεσμευτικοί και οτιδήποτε είναι δεσμευτικό δε προάγει την ανάπτυξη. 

Του Κωνσταντίνος Στρούτζος

Γενικός Διευθυντής του Avra Imperial Hotel

., Η εταιρεία σας δεν είναι οικογένεια! Σταματήστε να λέτε ότι η εταιρεία σας είναι σαν οικογένεια

.

hoteltraining.granswerhotels 2
Uncategorized
papadakispaul

Γιατί Τα Ξενοδοχεία Πρέπει να Απαντούν στα Βιογραφικά των Υποψηφίων σε Κάθε Περίπτωση

Η απάντηση στα βιογραφικά που αποστέλλουν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποτελεί μια κρίσιμη πρακτική για κάθε ξενοδοχείο. Δεν αφορά μόνο την ενίσχυση της επαγγελματικής εικόνας της εταιρείας, αλλά και τη διαμόρφωση υγιών σχέσεων με τον ευρύτερο επαγγελματικό κόσμο.

Διάβασε το άρθρο
changehotel
Hospitality
papadakispaul

Πώς να Αναγνωρίσετε την Κατάλληλη Στιγμή για να Αποχωρήσετε από την Εργασία σας

Συχνά τίθεται το ερώτημα: «Είναι σωστό να φύγω από τη ξενοδοχείο που εργάζομαι μου μετά από 1 ή 2 χρόνια, ή ακόμα και μετά από 8 χρόνια;» Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι απλή, αλλά το να αφήσετε

Διάβασε το άρθρο
fifo hotel
Uncategorized
papadakispaul

Σύστημα FIFO: Το Κλειδί για Αποτελεσματική Διαχείριση Τροφίμων στα Ξενοδοχεία και Επισιτιστικό Κλάδο

Το σύστημα FIFO, που σημαίνει “First In, First Out” (Πρώτο Μέσα, Πρώτο Έξω), είναι μια μέθοδος διαχείρισης αποθεμάτων που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του ξενοδοχειακού τομέα, ειδικά στα επισιτιστικά τμήματα. Η βασική αρχή του FIFO είναι ότι τα

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top