Γιατί δεν σας απαντούν οι εταιρείες που κάνατε αίτηση για δουλειά

χωρίς τίτλο 59


Συντάκτης άρθρου :Hellenic Hotels Team

Υπάρχουν κάποιες εταιρείες που απαντούν στους υποψηφίους που δεν θα πάρουν τη δουλειά και κάποιες άλλες που δεν το κάνουν. Αυτό είναι θέμα επιλογής της εταιρείας. 

Αυτό όμως που θα έπρεπε να σας απασχολεί είναι αν καμιά από τις εταιρείες  που κάνατε αίτημα σε κάποια αγγελία τους και στείλατε το βιογραφικό σας, δεν επικοινώνησαν μαζί σας για να σας ζητήσουν μια συνέντευξη.

  1. Μπορεί να σας λείπουν τα απαιτούμενα διαπιστευτήρια. Αν δεν διαθέτετε τα χαρακτηριστικά εκείνα που αναζητά ο διαχειριστής προσλήψεων, πιθανότατα το βιογραφικό σας δεν θα ληφθεί υπόψιν για τη συγκεκριμένη δουλειά.
  2. Το βιογραφικό σας πιθανόν δεν αντιστοιχεί στις απαιτήσεις της θέσης. 
  3. Θα μπορούσατε να έχετε τα προσόντα, αλλά ο εργοδότης μπορεί να μην μπορεί να πει ότι είστε κατάλληλος υποψήφιος. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό σας δείχνει ξεκάθαρα οτι είστε ένας ισχυρός υποψήφιος για τη συγκεκριμένη θέση.
  4. Το βιογραφικό σας πιθανόν να διακατέχεται από ένα χάος. Εάν δεν υποβάλετε ένα σωστά διαμορφωμένο βιογραφικό σημείωμα, χωρίς τυπογραφικά ή γραμματικά λάθη, μην αναρωτηθείτε γιατί δεν σας καλούν.
  5. Δεν υποβάλλατε τα απαιτούμενα έγγραφα. Αν μια εταιρεία ζητά μια συνοδευτική επιστολή, θα πρέπει να την υποβάλετε όταν υποβάλετε και την αίτηση σας. Αν όχι, δείχνετε οτι αγνοείτε τις οδηγίες τους. Άρα δεν κάνετε για τη δουλειά
  6. Η εταιρεία προσέλαβε κάποιον άλλο. Θα μπορούσε να είναι και κάτι τόσο απλό όσο οτι η θέση έχει ήδη καλυφθεί, αλλά η εταιρεία δεν έχει ακόμη καταργήσει την αγγελία εργασίας.
  7. Τα σχέδια πρόσληψης της εταιρείας έχουν αλλάξει. Η εταιρεία μπορεί να έχει αποφασίσει να μην καλύψει τη θέση ή μπορεί να έχει αλλάξει τις απαιτήσεις για τη θέση. 
  8. Θέματα προϋπολογισμού ίσως έχουν καθυστερήσει τη διαδικασία πρόσληψης. Η διοίκηση μπορεί να έχει αλλάξει, προκαλώντας προσωρινό πάγωμα προσλήψεων. Μπορεί τελευταία στιγμή να έδωσαν τη θέση σε έναν υπάρχοντα υπάλληλο τον οποίον αναβάθμισαν. 
  9. Η εταιρεία  μπορεί να περιμένει να συλλέξει έναν ικανοποιητικό αριθμό βιογραφικών σημειωμάτων πριν αρχίσει τη διαδικασία της συνέντευξης.
  10. Ίσως η ηλικία σας να υποδηλώνει, μεγάλη εμπειρία και φοβούνται οτι θα ζητήσετε πολλά χρήματα για να πάρετε τη θέση

Συντάκτης άρθρου :Hellenic Hotels Team

hoteltraining.granswerhotels 2
Uncategorized
papadakispaul

Γιατί Τα Ξενοδοχεία Πρέπει να Απαντούν στα Βιογραφικά των Υποψηφίων σε Κάθε Περίπτωση

Η απάντηση στα βιογραφικά που αποστέλλουν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποτελεί μια κρίσιμη πρακτική για κάθε ξενοδοχείο. Δεν αφορά μόνο την ενίσχυση της επαγγελματικής εικόνας της εταιρείας, αλλά και τη διαμόρφωση υγιών σχέσεων με τον ευρύτερο επαγγελματικό κόσμο.

Διάβασε το άρθρο
changehotel
Hospitality
papadakispaul

Πώς να Αναγνωρίσετε την Κατάλληλη Στιγμή για να Αποχωρήσετε από την Εργασία σας

Συχνά τίθεται το ερώτημα: «Είναι σωστό να φύγω από τη ξενοδοχείο που εργάζομαι μου μετά από 1 ή 2 χρόνια, ή ακόμα και μετά από 8 χρόνια;» Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι απλή, αλλά το να αφήσετε

Διάβασε το άρθρο
fifo hotel
Uncategorized
papadakispaul

Σύστημα FIFO: Το Κλειδί για Αποτελεσματική Διαχείριση Τροφίμων στα Ξενοδοχεία και Επισιτιστικό Κλάδο

Το σύστημα FIFO, που σημαίνει “First In, First Out” (Πρώτο Μέσα, Πρώτο Έξω), είναι μια μέθοδος διαχείρισης αποθεμάτων που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του ξενοδοχειακού τομέα, ειδικά στα επισιτιστικά τμήματα. Η βασική αρχή του FIFO είναι ότι τα

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top