Η απασχόληση των γυναικών στον κλάδο της φιλοξενίας στην Ελλάδα: Προκλήσεις και προοπτικές

Bobby Unser Banner για blog

Στην Ελλάδα, οι γυναίκες αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο της φιλοξενίας και ειδικότερα στα ξενοδοχεία. Σύμφωνα με δεδομένα, η αναλογία των γυναικών που εργάζονται στον τομέα της φιλοξενίας και της εστίασης συγκεκριμένα, ανέρχεται στο 67%.

Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι στον κλάδο της φιλοξενίας, οι γυναίκες αρκετά συχνά απασχολούνται σε θέσεις με χαμηλότερους μισθούς και χαμηλότερη ασφάλεια στην εργασία, όπως στον καθαρισμό και την εξυπηρέτηση πελατών ενώ οι θέσεις διευθυντικού επιπέδου συνήθως δίνονται σε άνδρες.

Είναι σημαντικό να επιδιώκουμε την ισότητα των φύλων στον κλάδο της φιλοξενίας και να προωθούμε την ίση αμοιβή και την ίση πρόσβαση σε θέσεις ευθύνης, ώστε να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και να αυξηθεί η αποδοτικότητα και η ανταγωνιστικότητα του κλάδου του Τουρισμού.

., Η απασχόληση των γυναικών στον κλάδο της φιλοξενίας στην Ελλάδα: Προκλήσεις και προοπτικές

Οι επιχειρήσεις στον κλάδο της φιλοξενίας θα μπορούσαν να επενδύσουν στην κατάρτιση και ανάπτυξη των εργαζομένων τους, προκειμένου να αναπτύξουν τις δεξιότητες και την εξειδίκευσή τους και να βελτιώσουν την απόδοσή τους στην εργασία τους. Μία τέτοια επένδυση στους εργαζομένους μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ικανοποίηση και δέσμευση στην εργασία τους, καθώς και σε αύξηση της απόδοσής τους.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις στον κλάδο της φιλοξενίας μπορούν να προωθήσουν τη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και διευθυντικούς ρόλους, δίνοντας έμφαση στην ισότητα των φύλων και στη διαφάνεια στη διαδικασία πρόσληψης και αξιολόγησης των εργαζομένων. Επιπλέον, μπορούν να προωθήσουν πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη βελτίωση της επαγγελματικής ανέλιξης των γυναικών στον κλάδο της φιλοξενίας, όπως προγράμματα μέντορας και ευκαιρίες κατάρτισης.

Τέλος, οι καταναλωτές μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών στον κλάδο της φιλοξενίας, επιλέγοντας επιχειρήσεις που τηρούν τις αρχές της ισότητας των φύλων και προωθούν την ανάπτυξη των εργαζομένων τους. Μπορούν επίσης να στηρίξουν πρωτοβουλίες και καμπάνιες που έχουν ως στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων στον κλάδο της φιλοξενίας.

Συνολικά, η αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας του κλάδου της φιλοξενίας μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη απόδοση, ανταγωνιστικότητα και καινοτομία στον κλάδο, καθώς και στη βελτίωση της οικονομικής ανεξαρτησίας των γυναικών και στην προώθηση της ισότητας των φύλων στην Ελληνική κοινωνία.

., Η απασχόληση των γυναικών στον κλάδο της φιλοξενίας στην Ελλάδα: Προκλήσεις και προοπτικές

fightfofood
Hospitality
papadakispaul

Δικαστήριο καταδίκασε γυναίκα που πεταξε burrito σε υπαλληλο καταστήματος γρήγορης εστίασης να εργαστεί 2 μήνες σε fast-food (Video)

Ενας δικαστής στο Οχαιο διέταξε τη Ρόζμαρι Χέιν να εργαστεί σε κατάστημα fast food για δύο μήνες. Η Χέιν καταγράφηκε σε ένα βίντεο να ουρλιάζει σε μια υπάλληλο της ταχυφαγείου πριν πετάξει το φαγητό της στο πρόσωπο της άτυχης εργαζόμενης

Διάβασε το άρθρο
restaurantmarketing
Uncategorized
sarras

Πως ανύπαρκτο εστιατόριο έγινε το πιο exclusive και εξεζητημένο εστιατόριο, κορυφαίο στην κατάταξη στο Tripadvisor

Ίσως την παρακάτω ιστορία να την έχετε ακούσει ξανά καθώς είναι από το 2017, όμως θα είναι για πάντα μια μοναδική περίπτωση την οποία δύσκολα θα συναντήσουμε ξανά. Το εστιατόριο “Shed at Dulwich” στο Λονδίνο έχει μια εντυπωσιακή ιστορία που

Διάβασε το άρθρο
itsadeal
Uncategorized
papadakispaul

Περισσότερα κίνητρα για όσους θέλουν να εργαστούν σεζόν είναι η λύση στις κενές θέσεις στα ξενοδοχεία

Οι ελλείψεις σε προσωπικό που καλείται να εργαστεί σε ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των επιχειρήσεων αυτών. Σύμφωνα επίσης με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ:Οι άνεργοι τον Ιανουάριο του 2024 ανήλθαν σε 495.132 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top