Η απασχόληση των γυναικών στον κλάδο της φιλοξενίας στην Ελλάδα: Προκλήσεις και προοπτικές

Bobby Unser Banner για blog

Στην Ελλάδα, οι γυναίκες αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο της φιλοξενίας και ειδικότερα στα ξενοδοχεία. Σύμφωνα με δεδομένα, η αναλογία των γυναικών που εργάζονται στον τομέα της φιλοξενίας και της εστίασης συγκεκριμένα, ανέρχεται στο 67%.

Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι στον κλάδο της φιλοξενίας, οι γυναίκες αρκετά συχνά απασχολούνται σε θέσεις με χαμηλότερους μισθούς και χαμηλότερη ασφάλεια στην εργασία, όπως στον καθαρισμό και την εξυπηρέτηση πελατών ενώ οι θέσεις διευθυντικού επιπέδου συνήθως δίνονται σε άνδρες.

Είναι σημαντικό να επιδιώκουμε την ισότητα των φύλων στον κλάδο της φιλοξενίας και να προωθούμε την ίση αμοιβή και την ίση πρόσβαση σε θέσεις ευθύνης, ώστε να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και να αυξηθεί η αποδοτικότητα και η ανταγωνιστικότητα του κλάδου του Τουρισμού.

., Η απασχόληση των γυναικών στον κλάδο της φιλοξενίας στην Ελλάδα: Προκλήσεις και προοπτικές

Οι επιχειρήσεις στον κλάδο της φιλοξενίας θα μπορούσαν να επενδύσουν στην κατάρτιση και ανάπτυξη των εργαζομένων τους, προκειμένου να αναπτύξουν τις δεξιότητες και την εξειδίκευσή τους και να βελτιώσουν την απόδοσή τους στην εργασία τους. Μία τέτοια επένδυση στους εργαζομένους μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ικανοποίηση και δέσμευση στην εργασία τους, καθώς και σε αύξηση της απόδοσής τους.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις στον κλάδο της φιλοξενίας μπορούν να προωθήσουν τη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και διευθυντικούς ρόλους, δίνοντας έμφαση στην ισότητα των φύλων και στη διαφάνεια στη διαδικασία πρόσληψης και αξιολόγησης των εργαζομένων. Επιπλέον, μπορούν να προωθήσουν πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη βελτίωση της επαγγελματικής ανέλιξης των γυναικών στον κλάδο της φιλοξενίας, όπως προγράμματα μέντορας και ευκαιρίες κατάρτισης.

Τέλος, οι καταναλωτές μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών στον κλάδο της φιλοξενίας, επιλέγοντας επιχειρήσεις που τηρούν τις αρχές της ισότητας των φύλων και προωθούν την ανάπτυξη των εργαζομένων τους. Μπορούν επίσης να στηρίξουν πρωτοβουλίες και καμπάνιες που έχουν ως στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων στον κλάδο της φιλοξενίας.

Συνολικά, η αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας του κλάδου της φιλοξενίας μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη απόδοση, ανταγωνιστικότητα και καινοτομία στον κλάδο, καθώς και στη βελτίωση της οικονομικής ανεξαρτησίας των γυναικών και στην προώθηση της ισότητας των φύλων στην Ελληνική κοινωνία.

., Η απασχόληση των γυναικών στον κλάδο της φιλοξενίας στην Ελλάδα: Προκλήσεις και προοπτικές

cvhoteltraining
Uncategorized
papadakispaul

254 Αιτήσεις για Εργασία σε Ξενοδοχεία στο LinkedIn και Μόνο Δύο Ραντεβού για Συνέντευξη. Μήπως Δεν Είναι Τελικά Η Πλατφόρμα Ευρέσεως Εργασίας Που Πιστεύαμε

Οι αριθμοί είναι αποκαρδιωτικοί. Μετά από 254 αιτήσεις για θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία μέσω LinkedIn, ο αναγνώστης μας, Τ.Α., κατάφερε να κλείσει μόνο δύο συνεντεύξεις. Και τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Στην πρώτη συνέντευξη, λίγο πριν την πραγματοποίησή της, ενημερώθηκε ότι

Διάβασε το άρθρο
Hoteltraining.gronlinecourses
Uncategorized
sarras

Το τέλος των πληρωμένων fake reviews έρχεται και στα ξενοδοχεία

Η Google έχει αρχίσει να λαμβάνει αυστηρά μέτρα κατά των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων (και όχ μόνο)που εμπλέκονται σε ψεύτικες κριτικές στο Google. Η νέα αυτή πολιτική επιβάλλει κυρώσεις σε προφίλ που παραβιάζουν τους κανονισμούς για τις κριτικές, όπως η προσωρινή αφαίρεση

Διάβασε το άρθρο
do not rent this reservation room hoteltraining
Uncategorized
sarras

DNR-Do Not Rent: Όταν τα Ξενοδοχεία Λένε «Όχι» σε Ανεπιθύμητους Επισκέπτες

Το DNR (Do Not Rent ή Do Not Reserve) στην ξενοδοχειακή ορολογία αναφέρεται σε μια λίστα ατόμων στους οποίους δεν επιτρέπεται να κάνουν κράτηση δωματίου ή να μείνουν στο ξενοδοχείο. Πρόκειται για ένα εργαλείο που χρησιμοποιούν τα ξενοδοχεία προκειμένου να

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top