Η απασχόληση των γυναικών στον κλάδο της φιλοξενίας στην Ελλάδα: Προκλήσεις και προοπτικές

Bobby Unser Banner για blog

Στην Ελλάδα, οι γυναίκες αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο της φιλοξενίας και ειδικότερα στα ξενοδοχεία. Σύμφωνα με δεδομένα, η αναλογία των γυναικών που εργάζονται στον τομέα της φιλοξενίας και της εστίασης συγκεκριμένα, ανέρχεται στο 67%.

Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι στον κλάδο της φιλοξενίας, οι γυναίκες αρκετά συχνά απασχολούνται σε θέσεις με χαμηλότερους μισθούς και χαμηλότερη ασφάλεια στην εργασία, όπως στον καθαρισμό και την εξυπηρέτηση πελατών ενώ οι θέσεις διευθυντικού επιπέδου συνήθως δίνονται σε άνδρες.

Είναι σημαντικό να επιδιώκουμε την ισότητα των φύλων στον κλάδο της φιλοξενίας και να προωθούμε την ίση αμοιβή και την ίση πρόσβαση σε θέσεις ευθύνης, ώστε να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και να αυξηθεί η αποδοτικότητα και η ανταγωνιστικότητα του κλάδου του Τουρισμού.

., Η απασχόληση των γυναικών στον κλάδο της φιλοξενίας στην Ελλάδα: Προκλήσεις και προοπτικές

Οι επιχειρήσεις στον κλάδο της φιλοξενίας θα μπορούσαν να επενδύσουν στην κατάρτιση και ανάπτυξη των εργαζομένων τους, προκειμένου να αναπτύξουν τις δεξιότητες και την εξειδίκευσή τους και να βελτιώσουν την απόδοσή τους στην εργασία τους. Μία τέτοια επένδυση στους εργαζομένους μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ικανοποίηση και δέσμευση στην εργασία τους, καθώς και σε αύξηση της απόδοσής τους.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις στον κλάδο της φιλοξενίας μπορούν να προωθήσουν τη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις ευθύνης και διευθυντικούς ρόλους, δίνοντας έμφαση στην ισότητα των φύλων και στη διαφάνεια στη διαδικασία πρόσληψης και αξιολόγησης των εργαζομένων. Επιπλέον, μπορούν να προωθήσουν πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη βελτίωση της επαγγελματικής ανέλιξης των γυναικών στον κλάδο της φιλοξενίας, όπως προγράμματα μέντορας και ευκαιρίες κατάρτισης.

Τέλος, οι καταναλωτές μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών στον κλάδο της φιλοξενίας, επιλέγοντας επιχειρήσεις που τηρούν τις αρχές της ισότητας των φύλων και προωθούν την ανάπτυξη των εργαζομένων τους. Μπορούν επίσης να στηρίξουν πρωτοβουλίες και καμπάνιες που έχουν ως στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων στον κλάδο της φιλοξενίας.

Συνολικά, η αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας του κλάδου της φιλοξενίας μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη απόδοση, ανταγωνιστικότητα και καινοτομία στον κλάδο, καθώς και στη βελτίωση της οικονομικής ανεξαρτησίας των γυναικών και στην προώθηση της ισότητας των φύλων στην Ελληνική κοινωνία.

., Η απασχόληση των γυναικών στον κλάδο της φιλοξενίας στην Ελλάδα: Προκλήσεις και προοπτικές

photo 2
Uncategorized
sarras

Αυτός είναι ο καλύτερος μπουφές στον κόσμο (Φωτό+Video)

Το “Les Grands Buffet” είναι ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια της Γαλλίας και βρίσκεται στη Narbonne Ιδρύθηκε από τον Louis Privat το 1997 και από τότε έχει γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για foodies στη Γαλλία. Θεωρείται

Διάβασε το άρθρο
technology, developer, continents-3435575.jpg
Uncategorized
papadakispaul

Εξατομικευμένη εμπειρία ταξιδιωτών μέσω Artificial Intelligense. Η νέα τάση (AI) που αναδύεται στο χώρο του τουρισμού

H eξατομικευμένη εμπειρία ταξιδιωτών μέσω της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης είναι μία νέα τάση που αναδύεται στο χώρο του τουρισμού και αλλάζει τον τρόπο που οι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν και απολαμβάνουν τις διακοπές τους. Στην εποχή της τεχνολογίας, οι τουρίστες που

Διάβασε το άρθρο
χωρίς τίτλο 2
Uncategorized
sarras

Ξεκαθάρισε τις απορίες σου: Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων απαντά σε ερωτήσεις που απασχολούν τους εργαζόμενους στον κλάδο της φιλοξενίας

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων, Μανώλης Μπαμιάκης τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τον χρόνο του, απάντησε σε ερωτήσεις που έχουν στείλει αναγνώστες μας και που σίγουρα ενδιαφέρουν το σύνολο των εργαζόμενων στα ξενοδοχεία. 1)Hoteltraining-Ένα συνηθισμένο ερώτημα των εργαζομένων στα

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top