Οι δύο μέθοδοι διοίκησης μίας επιχείρησης

Σχέδιο χωρίς τίτλο - 2021-09-29T151839.282

Του Ηλία Κ. Στεφανίδη

Δύο είναι οι μέθοδοι διοίκησης μίας επιχείρησης

1. Η συγκεντρωτική

2. Η αποκεντρωτική

Στην συγκεντρωτική μέθοδο επικρατεί η αντίληψη πως όλες οι εξουσίες πρέπει να συγκεντρώνονται αποκλειστικά σε ένα άτομο. Το άτομο αυτό θεωρεί ότι οι υπόλοιποι δεν είναι ιδιαίτερα άξιοι και ικανοί στην δουλειά τους με αποτέλεσμα να μην μεταβιβάζει πληροφορίες, να μην παρέχει κίνητρα και να αποθαρρύνει την λήψη πρωτοβουλιών.Κατά συνέπεια όλες οι ευθύνες και το βάρος πέφτουν στην δική του πλάτη, ταλαιπωρείτε και φθείρετε ψυχοσωματικά περισσότερο από τους υπόλοιπους.

.businessman, suit, button-4914044.jpg

Στην αποκεντρωτική μέθοδο επικρατεί η αντίληψη ότι η επιχείρηση πρέπει να αξιοποιεί πλήρως το ανθρώπινο δυναμικό της.Μεταβιβάζονται αρμοδιότητες και ευθύνες στους εργαζόμενους και ταυτόχρονα ενθαρρύνονται στη λήψη πρωτοβουλιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το βάρος και οι ευθύνες να μοιράζονται προς όλους. Θεωρείτε ιδανική και πιο αποτελεσματική μέθοδος από την προηγούμενη αλλά είναι δύσκολη στην εφαρμογή όταν ο επιχειρηματίας δεν γνωρίζει ή δεν είναι έτοιμος να υιοθετήσει τον συγκεκριμένο τρόπο διοίκησης.

.paper, business, finance-3309829.jpg

O Ηλίας Κ. Στεφανίδης γεννήθηκε στο Μόναχο Γερμανίας. Από τις αρχές του 1994 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο της εστίασης και στον Τουριστικό τομέα. Από το 2008 μέχρι και το 2015 εργάστηκε σε διοικητικές θέσεις εστιατορίων σε διάφορα σημεία της χώρας. Τα τελευταία 7 χρόνια παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες (σχεδιασμός, οργάνωση κ.α.) ως σύμβουλος επιχειρήσεων εστίασης κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Παράλληλα αρθρογραφεί για θέματα που αφορούν την ορθή λειτουργία των εστιατορίων, παραδίδει σεμινάρια διοίκησης επιχειρήσεων εστίασης σε νέους επιχειρηματίες και είναι συγγραφέας του εγχειριδίου εστιατορίων «Οδηγός Εστιατορίου από το Α έως το Ω» .

Άρθρα και αποσπάσματα του εγχειριδίου όπως το παραπάνω μπορείτε να βρείτε εδώ : https://www.facebook.com/groups/291412291266589

.

chef, cook, plate-2585791.jpg
Uncategorized
sarras

Δοκιμάσαμε την online πλατφόρμα μαθημάτων μαγειρικής που οι καθηγητές είναι κάτοχοι Michelin Αστεριών και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας

Τα τελευταία χρόνια η γαστρονομική εκπαίδευση γνώρισε μια άνθηση χωρίς προηγούμενο. Σε αυτό βοήθησαν και οι νέες τεχνολογίες οι οποίες με εξ αποστάσεως μαθήματα μπόρεσαν να μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις σε όσους τις αναζητούσαν. Σε αυτη την κατηγορία βρίσκεται το Scoolinary, μια

Διάβασε το άρθρο
ferry boat, ship, ocean-123059.jpg
Uncategorized
sarras

Ο ασυνήθιστος τρόπος που μοιράζονται τα φιλοδωρήματα(tips) στο προσωπικό των κρουαζιερόπλοιων

Στον κλάδο της κρουαζιέρας υπάρχει ένας τελείως διαφορετικός τρόπος με τον οποίο διανέμονται τα φιλοδωρήματα στο προσωπικό. Σε κάθε επιβάτη προστίθεται ένα συγκεκριμένο ποσό φιλοδωρήματος το οποίο διαφέρει σύμφωνα με αυτό το ποσό που έχει ορίσει κάθε εταιρεία. . Αυτό

Διάβασε το άρθρο
Uncategorized
sarras

“Τρελά” πράγματα που ξέχασαν φιλοξενούμενοι σε ξενοδοχεία και βρήκαν οι εργαζόμενοι

Παρακάτω θα δούμε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις που πελάτες ξενοδοχείων ξέχασαν κάποια πράγματα που είχαν μαζί τους κατα την διάρκεια της διαμονής τους. Σίγουρα όλοι οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία έχουν να διηγηθούν κάτι αντίστοιχο αλλά οι παρακάτω περιπτώσεις ξεχωρίζουν. 1)Προσθετικό πόδι

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top