Housekeeping-Οροφοκομία, η σημαντική επένδυση σε ένα ξενοδοχείο. -Κατεβάστε Δωρεάν Checklist Δωματίου-

Untitled design (11)

Το housekeeping και το προσωπικό που το στελεχώνει βρίσκεται στον κεντρικό άξονα ενος ξενοδοχείου . Η οροφοκομία είναι τμήμα άµεσης επαφής µε τον πελάτη και η σωστή του διαχείριση η και οργάνωση συντελεί αρχικά στην ευχάριστη παραµονή των πελατών στο ξενοδοχείο, στη µεγαλύτερη δυνατή απασχόληση του προσωπικού και στη µείωση του κόστους εργασίας, των υλικών καθαριότητας, των φθορών των διαφόρων εγκαταστάσεων του ιµατισµού και της επίπλωσης.

.

Τα δυο τελευταία χρονιά με την εμφάνιση του Covid-19 πιο πολύ από πότε η καθαριότητα και η υγιεινή των ξενοδοχειακών µονάδων είναι από τους παράγοντες επηρεασµού του πελάτη ως προς την επιλογή ενός ξενοδοχείου που θα κάνουν την κράτηση για τις διακοπές του. Οι φιλοξενούμενοι είναι πολύ ευαισθητοποιηµένοι τόσο σε θέµατα που αφορούν την καθαριότητα και την υγιεινή των χώρων του ξενοδοχείου, όσο και σε θέµατα προστασίας του περιβάλλοντος. Η καθαριότητα και η υγιεινή των ξενοδοχείων, συµβάλλουν ουσιαστικά στην αναβάθµιση του τουριστικού προϊόντος.

Τα ξενοδοχεία θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην στελέχωση και εκπαίδευση προσωπικού της οροφοκομίας και να διαθέτει όλες τις θέσεις επανδρωμένες οπως προϊσταμένους καθαρισμού, καμαριέρες, σερβιτόρους, καθαριστές ενώ θα πρέπει να παρέχει οικολογικά υλικά καθαρισμού και τον απαραίτητο εξοπλισμό.Στην ελληνική αγορά όµως, υπήρχε σηµαντικό κενό στο τοµέα της καθαριότητας και υγιεινής των ξενοδοχείων σε θέµατα χρήσης καθαριστικών φιλικότερων προς το περιβάλλον,κενό το οποίο τα τελευταία χρόνια δείχνει να εξαλείφεται

.

Μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι και όχι μόνο μέσω checklists προσπαθούν να μειώνουν τα περιθώρια λάθους σε ένα τόσο σημαντικό τμήμα .Καθε ξενοδοχείο όμως έχει ξεχωριστές ανάγκες όποτε μπορείτε να φτιάξετε βάσει του συνημμένου το δικό σας Checklist. Σας παραθέτουμε ένα παράδειγμα checklist να το κατεβάσετε δωρεάν ΕΔΩ

Παρακολούθησε σήμερα το εξ αποστάσεως σεμινάριο Housekeeping-Οροφοκομία

Εξ Αποστάσεως Ξενοδοχειακό Σεμινάριο της Hoteltraining.Το σεμινάριο είναι μαγνητοσκοπημένο και μπορεί κάποιος να το παρακολουθήσει από οποιoδήποτε Smartphone Tablet, υπολογιστή. Από τη στιγμή της εγγραφής, υπάρχει η δυνατότητα επαναλαμβανόμενης παρακολούθησης των σεμιναρίων, τα οποία είναι διαθέσιμα 24 ώρες την ημέρα, σε διάστημα εως και δυο εβδομάδες. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου λαμβάνεις άμεσα Πιστοποιητικό παρακολούθησης με μοναδικό αριθμό γνησιότητας

table, wine, invite-2439953.jpg
Uncategorized
Vassilios Canellos

Καταστροφικοί συνδυασμοί κρασιού και φαγητού

Συντάκτης άρθρου :Βασίλειος Κανέλλος στο fnb-pro.gr Έχετε προτείνει ποτέ ένα κρασί που δεν ταίριαζε καθόλου με το φαγητό που έτρωγε ο πελάτης; Μην ανησυχείτε: μαθαίνει κανείς περισσότερα από την αποτυχία, παρά από την επιτυχία. Παρόλο που  οι συνδυασμοί φαγητού και

Διάβασε το άρθρο
chef, cook, plate-2585791.jpg
Uncategorized
sarras

Δοκιμάσαμε την online πλατφόρμα μαθημάτων μαγειρικής που οι καθηγητές είναι κάτοχοι Michelin Αστεριών και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας

Τα τελευταία χρόνια η γαστρονομική εκπαίδευση γνώρισε μια άνθηση χωρίς προηγούμενο. Σε αυτό βοήθησαν και οι νέες τεχνολογίες οι οποίες με εξ αποστάσεως μαθήματα μπόρεσαν να μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις σε όσους τις αναζητούσαν. Σε αυτη την κατηγορία βρίσκεται το Scoolinary, μια

Διάβασε το άρθρο
ferry boat, ship, ocean-123059.jpg
Uncategorized
sarras

Ο ασυνήθιστος τρόπος που μοιράζονται τα φιλοδωρήματα(tips) στο προσωπικό των κρουαζιερόπλοιων

Στον κλάδο της κρουαζιέρας υπάρχει ένας τελείως διαφορετικός τρόπος με τον οποίο διανέμονται τα φιλοδωρήματα στο προσωπικό. Σε κάθε επιβάτη προστίθεται ένα συγκεκριμένο ποσό φιλοδωρήματος το οποίο διαφέρει σύμφωνα με αυτό το ποσό που έχει ορίσει κάθε εταιρεία. . Αυτό

Διάβασε το άρθρο
Scroll to Top